Ynt: Silajlık mısırımdan son görüntü 31-07-2013
hacimmet link=topic=67178.msg764448#msg764448 date=1375727916' Alıntı:
Bereketli olsun hocam yakından çektiğin resimde mısır kısa boylu gibi görünüyor ama uzak resimlerde iyi gibi ,genel boyu 3.60 civarındaysa boyu iyi zaten iyi mısırlar bu bölgede o boya anca ulaşıyor benim tahminim resimlere göre 7 ton civarında verim alırsın koçanı yeni dolduruyorsa damlama olduğu için potasyum nitrat kullanabilirsin dane kalitesini verimini arttırır,bu yıl genel olarak mısırların birçoğu erken püskül çıkardı ve boyları kısa kaldı bence silajlık mısırlarda genel olarak verim düşüklüğü olur.
Saol Hacım genel olarak 3,30-3,60 arası bu çektiğim tareks 644....
Dekalp bundan az kısa ama daha kalın ve daha yeşil..
Ayrıca beta tuono da cok güzel pııonner ise bol yapraklı bir çeşit o da 3 metrenin üzerinde....
Daneler 800 civarı lombırıconun potasyumunu uyguladım dekara 1 litre umarım faydasını görürüz..
Bende 7 ton civarı bekliyorum eğer uygun zamanda biçersek bu rakama ulaşırım diye tahmin ediyorum beni korkutan bitki sayısı dekarda bitki sayısı 6500 civarı ona görede kalın ve koçanlar güzel diye kendime teselli veriyorum bakalım ne çıkacak 7 ton aşagısında çıkarsa bir daha ekmeme kararı alabilirim