Öncelikle merhaba arkadaşlar;
Traktör benim. Konuyu açan arkadaşa teşekkürler, buraya yazmak aklıma gelmemişti hatta daha yeni gördüm ellerine sağlık herkes görsün...
Traktör Karalamaya Gelince Herkes Geçmiş Klavye Başına. Sorgusuz İnfazda Maalesef Üstümüze yok.
SDF Grubunun da Diğer Markalarında Bu Şekilde Sorun Çıkarması Gayet Normal. Kul Yapısı.Burada Servisin İlgilenmediği İle İlgili Bir şey Söylenemez. Traktör Hatasını Firma Kabul Ettikten Sonra Sıfırı İle Değiştirilir.
Ama Sitemizde Gerek Deutz Gerekse Sameyi Yıllardır Sorunsuz Kullanan İnsanlar Var. Bende Bu Yıl Agrolüx 320 Aldım Özellikle Buradan Bilgi Alarak. 200 Saat Oldu Gayet Memnunuz Her Alanda. Gerek Bakımında Gerekse Bilgi Almamız Gereken Yerlerde de Hem Bölge Bayimiz Hem de Servisimiz Gayet Yardımcı oldu. İllaki Memnun Olanda Olacaktır Olmayanda. Ama Kullanmadan Marka Karalama Politikası Yanlış.
Bir Motorda Yapılan Arızayı o Markanın Tümüne Yamamak İnsafsızlık. Daha Uzun Kullanan Tecrübelilerde Yazacaktır Buraya.!
İlk arıza motor arızası değildir mekanik arızadır. Çift çeker geçiş rulmanının önündeki sekmandan kaynaklı rulman şanzımana düşmüştür. Şanzıman bloğu ve dişlilerin bir kısmı değişti. Servis traktör değişimi veya tamamen şanzıman değişim istemiştir ancak Türkiye SDF onaylamamış hasar tespiti yapın diye bilgi vermiştir servise. Servis yardımcı oldu ancak o kadar parça değiştirtti. Ancak burada durum 20 saatte dahi duyduğum bu sese rağmen üstüne böyle bir sorun yaşamama rağmen traktörün tamir eidlmesi. Hadi bu kadarla kalsa gene problem değil. Sonrasında sürekli yaşanan problemlerin üstüne düz yolda yüksüz giderken yağ borusu patladı 40 gün önce tüm şanjuman yağı aktı motor kitledi. Servisin parçayı kaynakla yapmak istemesi ve orjinal istersen 20 gün beklersin yanıtından sonra bayiinin elindeki traktörden söktürüp taktırması. Yani adam olmaz servisi.Ayrıca bu olay arkada 40 ton pancar varken asfaltta son hız giderken yapsa kim bilir bana ne olacaktı?..Onca para veriyoruz alman kalitesi diye sonuç bu mu? An itibariyle 380 bin liste fiyatı olan traktörü başıma bunlar geldikten sonra göklere mi çıkaracaktım? Severek, isteyerek aldık, ancak sonuç hüsran oldu.
agrolüxlerle kıyaslayan arkadaşlar da bir zahmet yapmayın. Zira yaptığınız markayı yüceltmek değil komik duruma düşmektir. Fabrikalar aynı olsa neyse diyeceğimde oda farklı lütfen objektif olun.