sığıreti fiyatı arttı, kasaplar zorda

Kasap, kg başı 100 TL işletme maliyeti koymak durumunda kalıyor.
30 TL/kg ye hayvan kestiğimiz dönemde Kasapta kıyma 38 TL/kg, kuşbaşı et 40 TL/kg olurdu.
Kapıda iki inek , iki dana , bir kurbanlık hayvan bakalım, yeter diyen sayısı artar.
İşletmelerin sürü büyütme , sayıyı artırma kapasiteleri olması gerekir.
Eldeki ahırların yarıdan fazlası boş duruyor.
Kasaplarin işletme maliyeti kısmına tam olarak katılmıyorum karkasta tartilmayan ciğer dalak böbrek siyirdiklari haksız yağlar kellesini neredeyse bir koyun budu et çıkar dananın kuyruğunu satıyor dicem adam sıyrılmış kemiği satıyor
 
Kasapların işletme maliyeti kısmına tam olarak katılmıyorum karkasta tartılmayan ciğer dalak böbrek sıyırdıkları haksız yağlar kellesini neredeyse bir koyun budu et çıkar dananın kuyruğunu satıyor dicem adam sıyrılmış kemiği satıyor
Karkas kesim fiyatı 180 TL olan tam randımanlı bir hayvanın perakende satış fiyatı 280 TL oluyorsa , kırmızı et fiyatı ucuz sayılır, demek istedik. Günün şartlarında işleme maliyetinin 100 TL olmasını yadırgamıyoruz, kırmızı et fiyatının 300 TL olmamasını yadırgıyoruz.
 
Haa şap hastalığı meğerse boşuna çıkmamış ortaya.


et-fiyatlari-guncel.jpg


 
Et fiyatı ne olur seçim üstü düşürler mi ? Kesilecek danalarımız var bekliyoruz.
Kasaplar birbirlerine derdi aman yüksek fiyattan kesmeyin düşük fiyattan kesin, bu durum besiciyi çıkmaza sürüklerdi.

Şimdi durum çok net belli olduki, besici yoksa hiçbirisi yok.

Görüyorumki artık besiciler birbirlerine aman düşük fiyattan kesmeyin diyor.

Normal olması gerekende bu zaten, parayı veren bıçağı çalar hayvanın boğazına.

Bekleyin ve parayı verirlerse kesime gönderin.
 

Benzer Konular