2005 başlangıç benim 99 öncesi süt yada buğday faturası bulurum ama baya borç çıkarAbi eyt noldu uğradı mı
Harman sonu bakcam şimdi kalabalığa hiç girmedim
Son düzenleme:
2005 başlangıç benim 99 öncesi süt yada buğday faturası bulurum ama baya borç çıkarAbi eyt noldu uğradı mı
Kasaplarin işletme maliyeti kısmına tam olarak katılmıyorum karkasta tartilmayan ciğer dalak böbrek siyirdiklari haksız yağlar kellesini neredeyse bir koyun budu et çıkar dananın kuyruğunu satıyor dicem adam sıyrılmış kemiği satıyorKasap, kg başı 100 TL işletme maliyeti koymak durumunda kalıyor.
30 TL/kg ye hayvan kestiğimiz dönemde Kasapta kıyma 38 TL/kg, kuşbaşı et 40 TL/kg olurdu.
Kapıda iki inek , iki dana , bir kurbanlık hayvan bakalım, yeter diyen sayısı artar.
İşletmelerin sürü büyütme , sayıyı artırma kapasiteleri olması gerekir.
Eldeki ahırların yarıdan fazlası boş duruyor.
Karkas kesim fiyatı 180 TL olan tam randımanlı bir hayvanın perakende satış fiyatı 280 TL oluyorsa , kırmızı et fiyatı ucuz sayılır, demek istedik. Günün şartlarında işleme maliyetinin 100 TL olmasını yadırgamıyoruz, kırmızı et fiyatının 300 TL olmamasını yadırgıyoruz.Kasapların işletme maliyeti kısmına tam olarak katılmıyorum karkasta tartılmayan ciğer dalak böbrek sıyırdıkları haksız yağlar kellesini neredeyse bir koyun budu et çıkar dananın kuyruğunu satıyor dicem adam sıyrılmış kemiği satıyor
Abi şimdi af çıkacak ya inşallah olursun da biraz rahatlarsın çocuk okulu bitirdi mi2005 başlangıç benim 99 öncesi süt yada buğday faturası bulurum ama baya borç çıkar
Harman sonu bakcam şimdi kalabalığa hiç girmedim
Sağlık elverdikce mücadeleye devam is yapmadan duramayız bizAbi şimdi af çıkacak ya inşallah olursun da biraz rahatlarsın çocuk okulu bitirdi mi
Kasaplar birbirlerine derdi aman yüksek fiyattan kesmeyin düşük fiyattan kesin, bu durum besiciyi çıkmaza sürüklerdi.Et fiyatı ne olur seçim üstü düşürler mi ? Kesilecek danalarımız var bekliyoruz.