SİGARA KULLANIYORMUSUNUZ ???

sigara kullanıyormusunuz ??? ???

• Kullanılan toplam oy
    13

Ynt: SİGARA KULLANIYORMUSUNUZ ???

Yaklaşık 25 sene içtikten sonra 5 Yıl oldu bırakalı.
Sigara içerken...
' ' Bir insan nasıl bu kadar iradesiz olur, nasıl bu kadar zayıf olur, nasıl bu kadar acziyet içerisinde kalır ' . ' diye kendime çok kızardım.
Bir insan düşününki, sigara içiyor zararını biliyor, bırakmak istiyor ve bırakamıyor, aklını iradesini kullanamıyor, kaybediyor, zavallı durumuna düşüyor.
Bundan daha büyük bir aciziyet düşünemiyordum.
İşte bu durum, sigarayı bırakmam gerektiği fikrini bende sabitledi.
Sigarayı bırakmayı diledim, arzu ettim ve bunun için çalıştım.
Rabbimde nasip etti, bıraktım.
Bu konuyu açan arkadaştan ricam,
Ankete -bıraktım. -içmeyi düşünmedim -düşünmüyum gibi bölümleride ilave etmesidir.
Teşekkür eder, sigarasız sağlıklı, mutlu günler dilerim.

23 yıl içtim baktım bütün organlara zarar veriyor küfredip paketle çakmağı sobaya attım 3 yıldırda içmiyorum enson bırakacak adam bendim ama bıraktım tertemiz bir dünya mis gibi

satocan58 link=topic=3279.msg348272#msg348272 date=1298719220' Alıntı:
17 yasimdan beri iciyorum, 5 yil once biraktim 4 ay ama 100 kilodan 130 a cikinca yeniden basladim. her.denememde cok hizli kilo aliyorum..
Gerçekten de sigarayı bırakan insan kilo alıyor ama dert değil onunda çaresi var. Ben sigara ile beraber çaya şeker armayıda bıraktım. Sigarayı bırakmaktan dolayı alacağın kiloyu şeker kullanmamakla engellemiş oluyorsun.

n_cebeci link=topic=3279.msg348313#msg348313 date=1298723295' Alıntı:
Gerçekten de sigarayı bırakan insan kilo alıyor ama dert değil onunda çaresi var. Ben sigara ile beraber çaya şeker armayıda bıraktım. Sigarayı bırakmaktan dolayı alacağın kiloyu şeker kullanmamakla engellemiş oluyorsun.
11 yildir hic bir sicak icecege seker atmiyorum. kolaydi cart di curttuda pek icmiyorum, ama sigarayi birakinca resmen doymuyorum, ye babam ye moduna geciyorum.))) öyle daha masrafli oluyor.simdilik iciyoz bakalim, ilerde birakiriz insallah...

Tucano340&Arion520 link=topic=3279.msg348275#msg348275 date=1298719467' Alıntı:
nasıl içmeyeyim yaa mazot gübre ne kadar olmuş heryer tarla işgüç yaz gelcek diye korkudan stresten içiyorum ne denk gelse içiyorum....
Bi programda yine sigaraya gelen zamlar isleniyordu. Konukklardan biri basbakan, digeri NESET ERTAS. Basbakan icmesinler diyo, hem keseye hem sagliga zarar diyo. NESET baba diyoki, 'icmesinde neyitsin fuhara, zenginise icmesin, emme fahir fahara neyitsin, hersey ates bahasi, gelip gariyimi dovsün, bi cigara yahip sitiresini sinirini atiyor, onudami coh gordünüz' ....... Sigaraya lüx vergisi alan devlet mücevhere almiyor, lüx degilya hani.))) vardir bir bildikleri is bilmediklerin illaki.....

satocan58 link=topic=3279.msg348328#msg348328 date=1298724548' Alıntı:
Bi programda yine sigaraya gelen zamlar isleniyordu. Konukklardan biri basbakan, digeri NESET ERTAS. Basbakan icmesinler diyo, hem keseye hem sagliga zarar diyo. NESET baba diyoki, 'icmesinde neyitsin fuhara, zenginise icmesin, emme fahir fahara neyitsin, hersey ates bahasi, gelip gariyimi dovsün, bi cigara yahip sitiresini sinirini atiyor, onudami coh gordünüz' ....... Sigaraya lüx vergisi alan devlet mücevhere almiyor, lüx degilya hani.))) vardir bir bildikleri is bilmediklerin illaki.....
mücevher olayını hiç KARIŞTIRMA damadı ATASAY KUYUMCULUK uyrra*-*-

25 yıldır içiyorum. günlük bir buçuk paket uzun marlboro. hesap yaptım. günlük 10tl. yıllık 3650 tl. 25x3650= 91.250 tl.
gitti bizim jip parası.
ankete bakıyorum sevindirici. çoğunluk içmiyor. şimdi genç arkadaşlar daha bilinçli.
yüksek tansiyonum var. doktor bırakmamı söyledi. 1 haftadır içmiyorum. zorunlu olarak elveda sigara. :(

Şükür hiç kullanmadım kimsede kullanmasın hem insan kendini zehirliyor hemde sigaraya verilen parayla çok şeyler yapılır ortalama günde 5 tl lik sigara içen birisi 20 yılda 36 milyar para harcıyor çok para bunu bir kenara atsan hayat kurtarır.
....Ciddi hesap yapınca bende şaşırdım çok para yapıyor arkadaşlar.

Sigara içmedim içmeyi de düşünmüyorum yolda birisi yanlışlıkla çarpsa yada bilerek,kavga sebebi oluverir fakat gömleğin genellikle sol cebinde tam kalbin tam üstünde taşınılan sinsi düşman ciğerini sökerde ondan kurtulmayı hiç düşünmez insan daha çok yakınlarda genç yaşta bir yakınımı kaybettim ak ciğer kanserinden insana emenet edlmiş bu bedene yapılan nedir bunu biraz düşünmek gerekli herhalde işin ekonomik boyutunu varsın içenler hesab etsin her şer kendi bahanesini yaratır