Sıfır km aldığı traktör yüzünden borc batağına saplandi

Hocam traktörün torkundan ziyade , traktörün kötülüğünden sahibinin torku düşmüş maalesef sermayemi kaybettim bunun yüzünden diyor.
Bu traktörden bizim çevrede var. 3 m^3 yem karma makinesinde kullanılıyor.
Kubota M7040 , 71 hp, 230 n.m. bu modelden az daha çekişlidir.
75 hp sınıfında en düşük torklu model olarak belirtmiştik.

Burada yine trakkulup farkı ortaya çıkıyor!
Nedenmi; traktör almadan önce bir bilene deneyene sormak lazım. Tecrübe pazarda kilo ile satılmaz bedel ödersin .
Tarim ve hayvancılık ile ilgili bir konu hakkında merak edildiğinde bilgi almak için trakkulupten faydalanmak lazim .Burada herkes tecrübelerini paylaşıyor kimsenin kimseden maddi bir beklentisi yok önemli olan sevgi saygı dayanışma .

[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122][emoji120]

Bunların motoru perkins değil mi Düzcede görmüştüm daha eskisini perkins motorluydu motordan arza yapması ilginç.
2.5 lt CRDi kendi motoru var, yolda basit nakliye işlerinde motosiklet gibi yakan ender,nadir modellerdendir.
Uzakdoğu çeltik tarlaları kumsal nitelik taşıyor , 50 hp lik traktörler ile 2 metre rotovatör işleminde kullanılıyor.
Motorları stabil çalışmalı oluyor, lastik dışına 30 cm eninde demir palet takılıyor.
Fiat 80 66 nın çeki gücünü yeni keşfediyorlar.

adamın yaptığı hatalar olabilir ama yorumlara bakınca sanki arızalı motoru mahkeme kararı olmasına rağmen geri almayan şirketin hiç mi suçu yok ? Burada asıl dikkat edilmesi gereken arızalı motoru olan traktörün geri alınmaması.Çİftçi de bu motor arızalı ise ve geri alınmıyorsa gidip başka traktör alma gibi bir mecburiyeti yok adam zaten işlemek için traktör almış işleyememiş suçluyu ayırt etmek lazım.

adamın yaptığı hatalar olabilir ama yorumlara bakınca sanki arızalı motoru mahkeme kararı olmasına rağmen geri almayan şirketin hiç mi suçu yok ? Burada asıl dikkat edilmesi gereken arızalı motoru olan traktörün geri alınmaması.Çİftçi de bu motor arızalı ise ve geri alınmıyorsa gidip başka traktör alma gibi bir mecburiyeti yok adam zaten işlemek için traktör almış işleyememiş suçluyu ayırt etmek lazım.
Firmaların ardinda hukuk ordusu var , olan gariban vatandaşa oluyor.
Nasil siyasi parti vs kurarken bilmem kaç il ve ilçede temsilcilik ve teşkilat yoksa seçime sokmuyorlar bunda da benzer şeyler olacak .
Su kadar bayin, su kadar servisin , su kadar yedek parça stogun vs vs yoksa ülkede satis izni verilmemesi lazım.
Ne traktor markalari ithal edildi geçmişte, Bolgar , Belarus vs vs hep alanların elinde kaldılar, insanlar mağdur oldu . Yazik hepsi milli servet , giden senin benim param , elin korelisi gelmis burda adam tokatlıyor, isin bu boyutuda var yani.

'Deve bağırtan yokuşu','Yağ donduran geçidi'nden sonra 'Ocak söndüren traktörü'mü çıktı.Ben de bir ara çok ilgilenmiştim.Fiyatları uygundu.Trakkulupte hakkında açılmış konulardaki yorumları okudum vazgeçtim.Ayrıca bizim sanayide parça eksikliği nedeniyle yatan resmi daireye ait bir tanesinde Japonyadan parça beklendiğini öğrendim.Parça fiyatını duyunca dudağım uçukladı :)
Belki de iyi traktördür ,kullanıcı hatası vardır bilemem.
G.Kore'den Branson,LS vb çok marka geliyor.700 dekar arazi,500 koyun kısmı ilginç.

'Deve bağırtan yokuşu','Yağ donduran geçidi'nden sonra 'Ocak söndüren traktörü'mü çıktı.Ben de bir ara çok ilgilenmiştim.Fiyatları uygundu.Trakkulupte hakkında açılmış konulardaki yorumları okudum vazgeçtim.Ayrıca bizim sanayide parça eksikliği nedeniyle yatan resmi daireye ait bir tanesinde Japonyadan parça beklendiğini öğrendim.Parça fiyatını duyunca dudağım uçukladı :)
Belki de iyi traktördür ,kullanıcı hatası vardır bilemem.
G.Kore'den Branson,LS vb çok marka geliyor.700 dekar arazi,500 koyun kısmı ilginç.
Kullanıyoruz hocam bizdede var kioti 904 modeli gercekten kendi yılına göre asırı güzel teknolojisi var 2012den beri kullanıyoruz sadece bu yıl ileri geri gecerken cırtlama sesi vardı onuda hallettik haftaya ayaga kaldıracaz suanda 5300 saatte güney kore teknolojisi güzel saglam kaliteli gercekten tavsiye edermiyim etmem servis ve parca sorunu olmasa kesinliklee siddetle tavsiye ederim üzerindeki motor ve sanzıman gercekten cok cok üst seviyelerde 👍🏻

Mahkeme kararı varda niye karar uygulanmamış ki o zaman, karşı tarafa da bu parayı adama öde diye de bir tebligat yapılmıştır herhalde oda icra yoluyla da olsa parasını alır. Bu işte mutlaka başka bir iş var diye düşünüyorum

Haber inandırıcı değil
Motor kötü olabilir ama kimse kendini bu duruma düşürmez
Art niyet var
Traktörün motoru yakıt seçiyor, sadice Opet mazotu ile çalışıyor.
Stabil çalışmalı bir motor karakteristiği bulunuyor.
1300 rpm de tork yakalıyor, 2600 rpm max çalışma devri var.
Yol hızı gayet güzel, 2200 rpm de 40 km/h sürati var.
Motor sağlamlık olarak iyi görünüyor.
Şanzıman, yükte boşa salınırsa traktörü yavaşlatıyor.
Kara toprak zeminde kurakta çalışacak hissiyat bulunmuyor.
İşlemesi kolay arazilerde düşünülebilir.

Haberde yazılmış aslında, mahkeme kararından sonra icrayla alabilir parasını. Karşı tarafın açtığı dava çiftçinin aleyhine sonuçlanırsa da geri verir aldığı parayı.
Galiba bol sulu mazot satıyorlar bünyanda :D Firma da bu kadar diretmek yerine ikiletmeden değişse traktörü birçok müşteri çekerdi. Millet zaten şüpheliydi bilmedikleri için şimdi iyice soğurlar.