SERVET 80 PANCAR ARA ÇAPASINDA (2012)

Ynt: SERVET 80 PANCAR ARA ÇAPASINDA (2012)

kolay gelsin, bereketli olsun. 4. resimde traktörün gövdesi karığın üstünde duruyor gibi?

kolay gelsin volkan maşallah pancarlar güzel olmuş erken akmişin sen ankaranın soğuğu etkilememiş ....

sağolun arkadaşlar yorumlar için teşekkrler,
sulamayı yağmurlama ile yapıyoruz
bazı yerlerde traktörün arkası sağasola kayıyor onuniçin cızı içerisinde bazen tam sağa yapıştırarak bazende tam sola yapıştırarak gidiyorum tarlanın düz olduğu yerlerde tam ortalı gidiyorum,Alışınca zor olmuyor ama dediğim gibi sıkıcı ve yorucu..Vites hızı H1 yani yol vitesinin hızlı kademesi.. 2. çapada L2yle bile gidiyor pancarların kapanma derdi olmuyor şimdi küçük oldukları için hızlı gidince kapanma olasılığı var..

tarlanın uccu bucagı yok ya neresı burası
birde suluyor musunuz burayı?

bereketli olsun volkan .kaç dekar pancar bu sene .gelecek sene kota olayı kalkarsa bende ekmeyi düşünüyorum ..

Fiat_Junior link=topic=55336.msg612040#msg612040 date=1341343958' Alıntı:
sulamayı nasıl yapıorsunuz damlamamı
hayır yağmurlama ile yapıyoruz..

bu fotolar videodaki tarlaya ait..
di-6RO4.jpg

di-Z1GC.jpg

di-XXJ71KLX.jpg

bunuda biçimden önce çekmiştim :D
di-EBCL.jpg

vale link=topic=55336.msg612042#msg612042 date=1341344156' Alıntı:
bereketli olsun volkan .kaç dekar pancar bu sene .gelecek sene kota olayı kalkarsa bende ekmeyi düşünüyorum ..
sağolasın aycan abi 120 dönüm,Pancar çok karı olan bir iş değil masrafları en aza indirebilirsen sadece parası garanti bir ürün :)

anayurtlu 3105d link=topic=55336.msg612054#msg612054 date=1341345519' Alıntı:
sağolasın aycan abi 120 dönüm,Pancar çok karı olan bir iş değil masrafları en aza indirebilirsen sadece parası garanti bir ürün :)
çiftçinin ektiği hangi mahsul kaarlı volkan .biz yani babam 30 senedir ekiyordu .en ben kendi adıma ektiğimde zarara etmiştim .o yüzden 5 senedir ekmiyordum ..ama avansı ve şekeri geliyor en azından ..öbür mahsüllerde hep cebten yiyo..duruma göre eğer çekirdek para etmezse gelecek sene onun yerini pancar alacak

vale link=topic=55336.msg612057#msg612057 date=1341345952' Alıntı:
çiftçinin ektiği hangi mahsul kaarlı volkan .biz yani babam 30 senedir ekiyordu .en ben kendi adıma ektiğimde zarara etmiştim .o yüzden 5 senedir ekmiyordum ..ama avansı ve şekeri geliyor en azından ..öbür mahsüllerde hep cebten yiyo..duruma göre eğer çekirdek para etmezse gelecek sene onun yerini pancar alacak
hayırlısı olsun abi inşallah eder..

Vale kardes sana katılıyorum cıfcının ektıgı ne zaman para ettıde sımdı yapıcak eken zarar etmez derler ama bu ulkede zarar edıyor

bu arada anayurtlu su sızın mı yoksa parayla mı alıyorsunzu sondaj falan mı yaptırdınız kuyu falan mı var o kocman tarlayı sulamak da cok zor iş

maşşallah ne güzel pancarlar olmuş öle yaw,Allah ağız tadıyla hasat etmek nasip etsin, pancardan iş çıkmaz az gelir kotayı dolduramama telaşı çok gelir kota aşımı telaşı, teslim edersin parası ta öbür sene pancar ekimini bulur, şekere gelince marketten aldığın şeker fabrikadan gelenden daha ucuza geliyor.ama yinede zevkli bir iştir pancarla uğraşmak