SEL SULARININ TARLALARA VE SU KANALLARINA VERDİĞİ ZARAR TEKİRDAĞ/SARAY..!!!

Ynt: SEL SULARININ TARLALARA VE SU KANALLARINA VERDİĞİ ZARAR TEKİRDAĞ/SARAY..!!!

Bayramda Vizeye giderken görmüştüm yol kenarındaki tarlaların halini ama bu kadar kötü olacağını tahmin etmezdim onca emeğemi yoksa akıp giden toprağamı acımalı zor bir durum.

Ynt: SEL SULARININ TARLALARA VE SU KANALLARINA VERDİĞİ ZARAR TEKİRDAĞ/SARAY..!!!

Çok geçmiş olsun.Allah ' tan gelen birşey şükretmek lazım yinede...Bereket versin ekili yerleri vurmamış sizin,vuranlarada Allah yardım etsin diyelim başka çare yok doğal afete....

Geçmiş olsun kardeşim. Tarlalardan akıp giden şu toprağa gerçekten de çok fazla üzülüyorum. :(

geçmiş olsun allahtan gelen bişey bazı şeylerin önune geçemiyorsun..

özgür geçmiş olsun .kanalları herkes kendisimi temizliyor ..yoksa sulama , bir birliğemi ait. o mu temizletiyor

geçmiş olsun Özgür, sel sizin tarlalara vurmuş bizimde dereleri taşırdı, ama bizdeki zararın boyutları bukadar değil tarlaları yaracak
kadar yağış bizde yok yağışın sizde fazla olması sadece dereleri taşırttı bizde, hele Büyükkarıştıran da sel sonrası dere kenarlarında
ne ararsan var diyorlar inekler, koyunlar, tamburlu sulama teşkilatı, otomobiller hatta nekadar doğru bilemem ama bir tane
ford traktör sel sırasında derede farları açık yüzerek geçmiş Büyükkarıştıran dan demek istediler.

Geçmiş olsun Özgür. Verimli topraklar hep akıp gitmiş. Geriye balçık kalmış. Tarlalarda kimbilir nasıl yaştır. Sizin ekim işleri baya gecikir diye düşünüyorum. Ekilsede belki çok yer su dolu kalır. İnşallah kısa sürede toprak kendini çeker.

Allah yardımcınız olsun agacım.

Tekrar Geçmiş Olsun Özgür... Baya Bir Toprak Erozyona Uğramış... Toprak yüzeyi Aşınmış, Güzel Bir Sürüm İster O Tarlalar...
Baharın Bizim Burada Da Rüzgar Erozyonu Olmuştu, Ekili Yerlerin Hep Verimleri Düşük Geldi, Pancar,Ayçiçek Ekenler Bozup Yeniden Ekmişlerdi... Allah Beterinden Korusun...

kobra47 link=topic=59604.msg644185#msg644185 date=1351801505' Alıntı:
Geçmiş olsun her şey Allah, ın takdiri Bizim meslek böyle

Deliorman link=topic=59604.msg644186#msg644186 date=1351801533' Alıntı:
Bayramda Vizeye giderken görmüştüm yol kenarındaki tarlaların halini ama bu kadar kötü olacağını tahmin etmezdim onca emeğemi yoksa akıp giden toprağamı acımalı zor bir durum.

recover90 link=topic=59604.msg644188#msg644188 date=1351801779' Alıntı:
Çok geçmiş olsun.Allah ' tan gelen birşey şükretmek lazım yinede...Bereket versin ekili yerleri vurmamış sizin,vuranlarada Allah yardım etsin diyelim başka çare yok doğal afete....

768 link=topic=59604.msg644314#msg644314 date=1351813974' Alıntı:
Geçmiş olsun kardeşim. Tarlalardan akıp giden şu toprağa gerçekten de çok fazla üzülüyorum. :(

Ertuğ Aslan link=topic=59604.msg644323#msg644323 date=1351836229' Alıntı:
geçmiş olsun allah daha beterinden saklasın

SmhGwz link=topic=59604.msg644336#msg644336 date=1351840411' Alıntı:
geçmiş olsun allahtan gelen bişey bazı şeylerin önune geçemiyorsun..

memory43 link=topic=59604.msg644517#msg644517 date=1351875401' Alıntı:
geçmiş olsun özgür allah beterinden saklasın

motorcu link=topic=59604.msg644614#msg644614 date=1351884970' Alıntı:
Allah yardımcınız olsun agacım.

omerfarukkoc link=topic=59604.msg644668#msg644668 date=1351888218' Alıntı:
Tekrar Geçmiş Olsun Özgür... Baya Bir Toprak Erozyona Uğramış... Toprak yüzeyi Aşınmış, Güzel Bir Sürüm İster O Tarlalar...
Baharın Bizim Burada Da Rüzgar Erozyonu Olmuştu, Ekili Yerlerin Hep Verimleri Düşük Geldi, Pancar,Ayçiçek Ekenler Bozup Yeniden Ekmişlerdi... Allah Beterinden Korusun...
yorumlar ve geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler allah hepimizi korusun..

vale link=topic=59604.msg644339#msg644339 date=1351840960' Alıntı:
özgür geçmiş olsun .kanalları herkes kendisimi temizliyor ..yoksa sulama , bir birliğemi ait. o mu temizletiyor
yok aycan abi yanlış anlamışsın sulama değil su kanalı onlar..yağmur sularının tarlaya zarar vermemesi için 1 ay filan önce temizlendi ancak yağışın şiddeti ortada seneye bi daha temizlencek.. herkez demek yanlış olur bir çok kişi temizlemiyor..hem para vermek hemde uğraşmak zor geliyor herhalde..

bartu link=topic=59604.msg644378#msg644378 date=1351850139' Alıntı:
geçmiş olsun Özgür, sel sizin tarlalara vurmuş bizimde dereleri taşırdı, ama bizdeki zararın boyutları bukadar değil tarlaları yaracak
kadar yağış bizde yok yağışın sizde fazla olması sadece dereleri taşırttı bizde, hele Büyükkarıştıran da sel sonrası dere kenarlarında
ne ararsan var diyorlar inekler, koyunlar, tamburlu sulama teşkilatı, otomobiller hatta nekadar doğru bilemem ama bir tane
ford traktör sel sırasında derede farları açık yüzerek geçmiş Büyükkarıştıran dan demek istediler.
malesef mustafa abi dere kenarların hala sular çekilmiş değil..doğrudur yuvalıyı bilirsin köyün ortasından dere yatağı geçer öyle bir su gelmişki sağlı sollu birçok evi yutmuş geçmiş..10 tonluk palazoğlunu dere boyuna kadar sürüklemiş..

alipasalierkan link=topic=59604.msg644514#msg644514 date=1351875094' Alıntı:
Geçmiş olsun Özgür. Verimli topraklar hep akıp gitmiş. Geriye balçık kalmış. Tarlalarda kimbilir nasıl yaştır. Sizin ekim işleri baya gecikir diye düşünüyorum. Ekilsede belki çok yer su dolu kalır. İnşallah kısa sürede toprak kendini çeker.
ekimden umudu kestik zaten bu sene erkan abi toprak biraz kurur gibi oluyor haydi yine yağmur..yağmasa 1 haftaya kadar kuruycak yerler ama çarşamba perşembe yine yağışlı gösteriyor..

Gecmis olsun. Bizim durum bundanda beter hani beterin beteri var derler ya aynen oyle. Dere kenarlarina 15m yi asan sular vardi daha dune kadar. Sizin oralardan yani saray taraflaridan gelen arabalar,ev esyalari,pepsi fabrikasından koli koli icecekler,hayvan lesleri daha saymakla bitiremem. 100 dekar kanolamizi su goturdu. 3 amcamin evi camurla kaplandi. Babaannemin evi yikildi. Biz 2. Katta oturuyoruz evimize su girmesine sadece 40cm kaldi. Yan komsumum tek katlı evinin bacasini su yikti. Gerisini siz dusunun.. Allah beterinden saklasin.