Fiyat 1,5 lira olursa anca üretici kazanma noktasında olur demişiz aylar önce.
Peki fiyat nooldu?
1450
Peki kazanma noktasına gelindimi?
Tabikide hayır, çünkü geçen zaman içinde gübre fiyatı katladı, elektrik mazot fiyatı katladı, işçilik fiyatları malzeme makine fiyatları katladı, kimse gelecek yılı öngöremez diyerek haklı çıkmış olmasaydım keşke.
Durum tamda bu, yani yeni ekonomi modeli tam bir çiftçi düşmanı olduğunu gösterdi, böylede olacağı belliydi çünkü ihracat odaklı modelin ana teması paranın değersizleştirilerek sadece ihracat yapanın kazancı olan dövizin satın alma gücünün kuvvetli tutarak ihracattan düşmemek gerekiyor, teşviklerle ihracatı artırmaktansa bu model ile döviz kazanan ödüllendiriliyor.
Şimdi bu durumda içeriye üretim yapan TL kazanan TL ye göre hesabını kitabını yapan aldanıyor, çünkü geleceği bilemiyor, gelecekte neyin ne kadar olacağını bilemediği için üretici açıklanan rakam iyi diyor aldanıyor emek veriyor, hemde maaş alamadan bir üretim sezonunu heba ediyor, eline geçene bakıyorki iyi dediğil, fiyat fiyat değil.
Durum bundan ibaret, enflasyon devalüasyon ortamında üreticilik yapılacak en son iş vesselam.