Şeker Pancarı Fiyat Beklentisi | 2021

Şu sıralar sosyal medyadaki pancar gruplarında çiftçiler, pancar fiyatlarının açıklanmasını bekliyor. Kurum ve şirketler tarafından verilen belirsizlik hissi de bazı çiftçilerin aklına "acaba bu sene zam vermeyecekler mi" sorusunu getiriyor.

Sizce Türk-Şeker tarafından bir fiyat belirlenecek mi, tonda kaç TL belirlenecek, sezon başındaki beklentiniz neydi?

1631385155891.png

Bence 385 TL/ton olacak. Neyse ki bu yıl iyi baktım pancara. 9 ton 20 polar bekliyorum. Başka türlü kurtarması imkansız gibi. Dekara maliyet 6 ton pancar fiyatını buluyor. Velhasıl kelam şeker sektörünü bitirmek isteyen birileri var. NBŞ kullanmamızı isteyenlerle aynı kişiler bunlar.

pancarda malıyet bellı olmazkı arkadas sezonluk 170 tl oduyor bız saat ucretı 75 tl oduyoruz
dk kulandıgın tohum gubre mıktarı tarla kıra ıse kıra gıderı vs amortısman harıc 5 ton dıyorum ben onemlı olan tonajı almak yoksa hamallıkdan oteye gıtmez 385 tl gıbı fıyata ekmem sahsen

• Beğen
Tepkiler: Ahmet0692
Çikartması dert ot sorunu ayrı dert hastalıği ayri dert söküm zamanı gelir arkasina bugday ekilecek fabrika alim yapmaz bekle bekle fiyat belli değil daha en iyisi hic ekmemek kota devri açilirsa devredip birakacaz

6 ton neettin abi çok degilmi
Kalem kalem yazıyorum 1 dekar (1000m2 için). İçinde de kendi işçiliğimi saymıyorum günlükçü aylikçı calistirmadigim için. Onu da koysak fabrika borçlu çıkar.
Toprak işleme : 50tl (7litre mazot)
Ekim : 30 tl , tohum 80tl (14cm ekim) , aracapası 25tl , işçi çapası çift çapa 130 TL, ot aldırma 100tl , gübre 580tl (30kg Dap, 30kg kompoze, 15kg üre, 40kilo As) , söküm 200tl, sulama 150 tl(7-8 kez yağmurlama ortalama 6şar saat), ilaç sıvı gübre bor vs. 40 TL, tarla kirası 504 TL ( 1,5 ton dekara). TOPLAM =1889 TL. 1889/336 = 5,6 ton. Resmen gübreye çalışıyoruz. Yine en azından bizim suya verdiğimiz para yok. Kızılırmaktan suluyoruz. Bir de suya para veren arkadaşlar da var. Ayrıca ben bu masrafı dekara 9 ton beklediğim tarlaya yaptım. Dekara 6 ton alacaksanız tabiki masrafınız da 4 tona denk gelir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet0692
Kalem kalem yazıyorum 1 dekar (1000m2 için). İçinde de kendi işçiliğimi saymıyorum günlükçü aylikçı calistirmadigim için. Onu da koysak fabrika borçlu çıkar.
Toprak işleme : 50tl (7litre mazot)
Ekim : 30 tl , tohum 80tl (14cm ekim) , aracapası 25tl , işçi çapası çift çapa 130 TL, ot aldırma 100tl , gübre 580tl (30kg Dap, 30kg kompoze, 15kg üre, 40kilo As) , söküm 200tl, sulama 150 tl(7-8 kez yağmurlama ortalama 6şar saat), ilaç sıvı gübre bor vs. 40 TL, tarla kirası 504 TL ( 1,5 ton dekara). TOPLAM =1889 TL. 1889/336 = 5,6 ton. Resmen gübreye çalışıyoruz. Yine en azından bizim suya verdiğimiz para yok. Kızılırmaktan suluyoruz. Bir de suya para veren arkadaşlar da var. Ayrıca ben bu masrafı dekara 9 ton beklediğim tarlaya yaptım. Dekara 6 ton alacaksanız tabiki masrafınız da 4 tona denk gelir.
Ben söküm ,ara çapası nı katmiyorum onlar yaktigim mazot sulamada bizde ayniya gelir sizinle .
Tarla kiranız fazla sizin .
100 TL ot aldırma olmaz bizde çok nadir onu da yevmiye yada kabal hallederiz .
Ekimde 30 TL olmaz 40 lt mazot ile 150 dekar yer ekerim kara mibzer ile
Bazı şeyleri tabi katmiyorum katmak da doğru olur . Görmezden gelecen yoksa sıkıntı .

Ben söküm ,ara çapası nı katmiyorum onlar yaktigim mazot sulamada bizde ayniya gelir sizinle .
Tarla kiranız fazla sizin .
100 TL ot aldırma olmaz bizde çok nadir onu da yevmiye yada kabal hallederiz .
Ekimde 30 TL olmaz 40 lt mazot ile 150 dekar yer ekerim kara mibzer ile
Bazı şeyleri tabi katmiyorum katmak da doğru olur . Görmezden gelecen yoksa sıkıntı .
Benim ekim makinam yok, aracapam yok. Sadece söküm makinem var. Bu hesabı makinesi hiç olmayan çiftçiye göre yapmak zorundayız. Herkesin elinde imkanı yok. Benim gibi gençler bu işe sıfırdan başlıyor. Biz de yevmiye hesabı ot aldırdık. 95 dönüm pancara 85 yevmiye verdim. 17 kişi 5 gün geldiler. Sabah 8 akşam 5. Günlük 110 liradan. Benim yazdığım mazot hesabı sadece guzden pulluk, dipkazan ve kazayağı baharda ise kombi kürüm ve merdane tapan.
Sonuçta bunun maliyetini hiç makina yokmuş gibi hesaplamak gerek. Benim 95 donumun 70 dönümü komple fıskiye dizili. Kimi de 100 dönümü 60 fiskiyeyle tasiya tasiya suluyor. Kimisi de 200 dönüm ekip komple döşemiş malzemeyi. Maliyet hesabında en kötü durumu göz önünde tutmak zorundayız. Aksi halde zaten umduğumuz fiyat gelmez.

ben pancarın verdgı kompoze gubreden dk 30 kg uste 25 kg ure atıyorum ama ıkı sefer yaprak guresı ıkı seferde ot ılacı atıyorum temmuz ayında etıtbor denen bır gubreden 5 kg dk tamam oluyor
ama suyu 7 bılemedın 8 gun de bır donuyorum capacı sokmuyorum ara capa sokumu kendım yapıyorum ortalama 200 ton da kota fazlası satıyorum

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca