satılık balya makinası

Ynt: satılık balya makinası

Ali SARAÇ link=topic=54689.msg579990#msg579990 date=1334348793' Alıntı:
Anldim galigali ne kdar braktilar
Ali kardeş sana birkaç sorum olacak.Yonca konularını arşivden okudum ama bazı konularda yine de bir bilene danışmak istiyorum.
Haşpaylı ve haşpaysız makinanın farkı nedir? (Haşpay ne işe yarıyor) Yonca için hangisi uygundur?Bugün ikinci el yerli bir yonca balya makinası alsanız hangi marka ve modeli tercih edersiniz? Yonca balyasında ip sayısı kaç olmalıdır?
70 HP sağlam defransiyel ve şanzımanli bir traktör böyle bir makina için yeterli midir?
Cevap yazarsanız teşekkür ederim.

Göktürk- link=topic=54689.msg581736#msg581736 date=1334660651' Alıntı:
Ali kardeş sana birkaç sorum olacak.Yonca konularını arşivden okudum ama bazı konularda yine de bir bilene danışmak istiyorum.
Haşpaylı ve haşpaysız makinanın farkı nedir? (Haşpay ne işe yarıyor) Yonca için hangisi uygundur?Bugün ikinci el yerli bir yonca balya makinası alsanız hangi marka ve modeli tercih edersiniz? Yonca balyasında ip sayısı kaç olmalıdır?
70 HP sağlam defransiyel ve şanzımanli bir traktör böyle bir makina için yeterli midir?
Cevap yazarsanız teşekkür ederim.

öncelikle haşbay makinanın içine aldıgı ürünü öğütüp inceltmeye yarıyor .. yoncayı haşbaylı makinayla balyalarsan yapragından çok zaiyat verirsin o yüzden yonca balyalamada haşbaylı makina tercih edilmez..bende balya makinası var ama olmasa ve alıcak olsam paksan tercih ederdim kullanıcıları memnun .. ip sayısı 2 ipli kurtarsada 3 ipli olursa daha iyi olur .. 70 hp traktör yeterlidir ancak sürüngen vitesi olmaması durumunda zorluk çekersiniz .. yoksa 55 beygirlik bi traktörde balya yapar

Cevap için teşekkür. Süt sığırcılığı konusundaki maliyet hesaplarınızdan , yonca biçme makinasına sahip ve tecrübeli yoncacı olduğunuzu bildiğim için size sordum. Yoksa bu konudan dolayı değil. Ama doğrusu, yonca makinası ve traktörü satma niyetlerinizi öğrenince biraz üzüldüm.Biz bu işe giriş analizleri yaparken işi yapanların çıkmaya çalışması beni düşündürdü..Belki sulama maliyetleri zorlamıştır. Bizim istediğimiz kadar bol ve temiz suyumuz var. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Göktürk- link=topic=54689.msg584474#msg584474 date=1335176062' Alıntı:
Cevap için teşekkür. Süt sığırcılığı konusundaki maliyet hesaplarınızdan , yonca biçme makinasına sahip ve tecrübeli yoncacı olduğunuzu bildiğim için size sordum. Yoksa bu konudan dolayı değil. Ama doğrusu, yonca makinası ve traktörü satma niyetlerinizi öğrenince biraz üzüldüm.Biz bu işe giriş analizleri yaparken işi yapanların çıkmaya çalışması beni düşündürdü..Belki sulama maliyetleri zorlamıştır. Bizim istediğimiz kadar bol ve temiz suyumuz var. Hakkınızda hayırlısı olsun.
yonca i$ini yapmamayı dü$ünmüyorum ki .. sadece makina ve traktörü değiştirmeyi dü$ünüyorum :)