şanzuman yağı

Ynt: şanzuman yağı

nesı enteresan ayna mavrudıyı sanzıman yagımı yaglıyo entersan o zaman sizin kullandıgınız traktorlerde hıdrolık merkezlı fren yok kara fren kullanıyonuz.eger dıferansıyel yagı yoksa

ZAten sanzuman yağıyla difrensiyel yağı aynı değil mi bnm bildim sanzuman yağı arkayı komple yaplar kuruk mili vitesler fren gibi

degıl bende bi fiat kullanıcısıyım ve tümosanda var bızde fiatın 780 i tümosanın 80-75 ve 74-80 i var bole bişe onlarda yok eger bole bıse ıdda edersek gulerler bızı bizim bu 780 ve 74-80 diferansıyel tapası ayrı sanzuman tapası ayrı kuyruk mılının bulunduqu bolum ayrı.

yok ayrı ayrı koyuyoruz hepsi için fiatın kendı yagı var bılmem duydun mu fiat oil diye italyada uretılıo bide motor sanzıman difreransıyel hepsine tek numara yagıda var türkiyede olduqunu sanmıyorum bizde tırcı arkadaslar getırıyo ialyada fiatagri servisinden

Eren ASLAN link=topic=50768.msg510392#msg510392 date=1326398681' Alıntı:
ama yağları tek seferde tek bi yerden değişyo
bnm bildiiğim aynı bi viteslerin yanında var bide motor yağı motoru karıştırma sadece vitesin yanında var difransiyel şanzuman :S

bi yerden damlatmıyosa motora mana bulma arkadaşlarında izah ettiği gibi ya damper çıkışlarından damlatıyo yada kullandığın ekipmanın pistonunda kalıyo....

abi ne kdr eksiltsede bi yerden sonra ekipmanlarında piston doluyo ve daha fazla almıyo takıp çıkarırken gider birz ama oda çok gitmez hidrolik hortumunun takıldığı yerde bir sorun olmasın..

abi benm kafamı karıştrdı arkadaşlar sen açıklık getir bir olurmu ki soran arkadaşa

sanzıman yagı traktörün arkadaki bütün parcaları yaglar yani difrensiyel ayrı sanzıman ayrı yerde degil dir mesela ford sanzımana arkada difrensiyellden koyulur sanzımanda yag seviiyesine bakılır ozaman oraya o yag nasıl geliyor:

Eren ASLAN link=topic=50768.msg510495#msg510495 date=1326405262' Alıntı:
abi benm kafamı karıştrdı arkadaşlar sen açıklık getir bir olurmu ki soran arkadaşa
şanzuman yağı
1 frenlere
2 hidroliğe
3 dreksiyona kulanılır ve ikiside ayrı diye birşey yoktur ,ama arkadaşın traktörü farklı demekki eren

tmm siz kasındınız size foto olarak atmak sart oldu hem 780 inkinmi hemde tümosanınkını foto olarak cekıp atayım da gorun daha ne dıım

Eski klasik modellerde, şanzuman diferansiyel ve hidrolik aynı yerden konan ve aynı yerden boşaltılan yağdı, şimdikilerde şanzuman diferansiyel aynı, hidrolik yağı ayrıdır ve basınca dayanıklılık özelliği vardır benim bildiğim, yanlışsa düzeltin lütfen.

rençberçiftci link=topic=50768.msg511679#msg511679 date=1326556788' Alıntı:
Eski klasik modellerde, şanzuman diferansiyel ve hidrolik aynı yerden konan ve aynı yerden boşaltılan yağdı, şimdikilerde şanzuman diferansiyel aynı, hidrolik yağı ayrıdır ve basınca dayanıklılık özelliği vardır benim bildiğim, yanlışsa düzeltin lütfen.
steyr larda dediğin gibi şanzıman difransiyel aynı hidrolik ayrı..

mustafa1676 link=topic=50768.msg509923#msg509923 date=1326364549' Alıntı:
damper çıkışlarından damlatıyordur benimkide damlatıyor
Bizim kide Damlatiyor, bu sene pistonlu mibzerde kullandık ilk kez, 2 Tane Valf var zaten Toplam. Sağdakini Damper için kulllanıyorur kaçırma yapmıyor; ama Soldaki mibzerde kullandık damlatıyordu 32 ile sıktım biraz azaldı, fakat yıne damlattı.. ilk kez kullandıgımız halde böyle yarım saat ugraştım tekrar sıktım actım, tabı buda Erkunt ' un kalitesini gösteriyor işte..

arkadaşlar merhaba şanzumandifransiyel yağı hidrolik yağlı ile 1.nesillerde ayrı idi ama 2.nesillerde hepsi aynı yerden alıyor yağını arkadaşımızın dediği gibi büyük ihtimalle damper çıkışlarından
damla damla atıyor farkında olmadan yoğun çalışmalarda sık sık seyrek çalışmalarda 2/3 ayda 1 lt kadar eksiltebiliyor saygılar

hattat 60 görmüştüm tamirde şanzıman yağı ve hidrolik yağı ayrıydı ,adam tesviye yaparken yerden bir ağaç dalı hidrolik yağ deposunu delmişti plastik bir depo ,motoru 2 bölmüşler koltuğun altından öne doğru duruyordu vitesler yanda arka tarafa bağlı idi