ŞANZİMAN SESi

Ynt: ŞANZİMAN SESi

Arkadaşlar bir şey sorcam benım fiat motorum var 2004 model 54 düzde 4 üncü 3 ünvü 2 inci vitele rolantıde giderken arkadan ses gelıyor ama hafif gaza dokununca o ses kesıyor nedenı ne olabılır bılen biri yardımcı olsun

insertend link=topic=43256.msg398357#msg398357 date=1305139487' Alıntı:
kardeşim motor dururken şanzımanından ses gelmez. yeni çalıştırdığında yani motor soğukken yağ eskiyse hidrolik kollarını kaldırırken yağ filtreden zor geçer. onun için ses yapar. sonra devir daimden ses gelir. vites değiştirirken ayağını gazdan çektiğinde devir düşeceği için o ara ses kesiliyormuş gibi gelir sana sonra vitese takınca gaza yükleneceğin için devir daim den gelen ses artar. bunlara dikkat et. bunları bir bak boşuna açtırma şanzımanını.
devir daim diye su pompasını diyosun demi her vitesde var ama en çok seri1ve 2 ' de geliyo. Geçenlerde kapak atmıştı dondu yani eğer zarar görduy se onuda bilemem

JOSEPH link=topic=43256.msg398371#msg398371 date=1305139885' Alıntı:
Arkadaşlar bir şey sorcam benım fiat motorum var 2004 model 54 düzde 4 üncü 3 ünvü 2 inci vitele rolantıde giderken arkadan ses gelıyor ama hafif gaza dokununca o ses kesıyor nedenı ne olabılır bılen biri yardımcı olsun
nedeni bilmiyorum ama bizim köydeki de senin dediğin gibi düzde ve rampada ötüyo gaza basınca kesiliyo

Aynısını benim kayınpederin 54 c de yapıyo.Ama uzun zamandır bi sıkıntı olmadı.
Büyük ihtimalle o ses aynamahruti Dişlisinden geliyo. Zaten o ses 480 lerde falanda oluyo.
Yani o kadar önemli bişey degil Keyfe keder şanzımanı açtırıp baktırabilirsin. ok-*-s

3 le gıtmen gereken yerde 4le 2 le gıtmen ghereken yerde 3 le gıdınce olabılır hattattada ole oluyor 240 s dekı gıbı at 4 e tıkır tıkır gıtmıyor her vıtesın devrındegıtmen grrekıyorgart gurt yapıyor vıtes devır hızını bulunca kesılıoyor normal dedıler :S

Daha bişey yapmadık da ses önceki kadar yok bazen geliyo bazen gelmiyo geçen kemire çekerken denedim. Seri 4de boşa almadan debriyaja basıp ara gazi verdim belirli bi devirde geliyo du ses boşa aldım denedim yine aynı. Zamanım olsa pervane kayısıni söküp öyle deneyecem ..

GENÇ EYMIRLİ link=topic=43256.msg407299#msg407299 date=1306394404' Alıntı:
Daha bişey yapmadık da ses önceki kadar yok bazen geliyo bazen gelmiyo geçen kemire çekerken denedim. Seri 4de boşa almadan debriyaja basıp ara gazi verdim belirli bi devirde geliyo du ses boşa aldım denedim yine aynı. Zamanım olsa pervane kayısıni söküp öyle deneyecem ..
yukarıda dediğimi yaptım kayışı söktüm bu sabah ses yine geliyo .dikkatimi çeken şu soğuk havada daha çok geliyo sıcak havada biraz zor anlaşılıyo

yaw kardeşim senin motorum kaç model..3000 dediğine göre eski 70 li modellerde..bu çok normal yeniler hariç bütün 10 yaşını doldurmuş motorlar kimi çok kimi az da olsa ötüyor benimkide en küçük viteste bile her viteste ötüyor yağı değiştim gene aynı..zamanla şanzıman ve diferansiyelde boşluklar aşınmalar oluyor bu da uğultuya neden oluyor sen benimkinin sesini bi duysan...indikten sonra kulaklarım çınlıyo..

kardeş bende yeni erkunt var motora saman falan çektik ramork pistonu yag atıyodu ondan şanzuman yagım eksildi çok az bi vuvultu gibi bişe geliyo gibidi servise gittim kontrol ettiler 5 litre şanzuman yagı ilave ettiler ses soluk kesildi yag gibi oldu motor denemeni tavsiye ederim bi bakım gorsun motor geçer düzelir sürekli kontrol edilmesi gerekir çalışan aletin