Vırşik aşireti ,tırşik aşireti ,bilmemne aşireti izin vermez .Neden mafya mı ordaki tüccarlar
Vırşik aşireti ,tırşik aşireti ,bilmemne aşireti izin vermez .Neden mafya mı ordaki tüccarlar
Devletten büyük mafya yok bu ülkede. Bir gecede temizlenmeyecek yer yok.Vırşik aşireti ,tırşik aşireti ,bilmemne aşireti izin vermez .
Vırşik aşireti ,tırşik aşireti ,bilmemne aşireti izin vermez .
Pastadan pay almak zor istir, büyük paralar doner , ben geldim alim yapıyorum demen icin herseye hazirlikli olmak gerek, bin yıllik asiret gelenegi olan bolgeler var biride urfa , konu cok uzun viransehirli bir abim vardi bayagi bi anlatmisti kultur olarak farkliyiz.İç anadoluda diğer şehirlerde de sağlam büyük tüccarlar vardır neden girememişler acaba devletin alım yerleri yok mu borsada mı yok koskaca Şanlıurfa’da
Bazı şeyler öyle göründüğü gibi değilDevletten büyük mafya yok bu ülkede. Bir gecede temizlenmeyecek yer yok.
Tarımın bu bölgelere doğru kaydırılması gerekiyor. Dekarın 30.000 tl olduğu yerlerde tarım yapmak gereksiz ve pahalı. Havza bazlı ekim modeli olmalı fakat şuan bunu yapıcak ne hükümet ne de bakanlık var.
Aşiretin ağası ne derse oİç anadoluda diğer şehirlerde de sağlam büyük tüccarlar vardır neden girememişler acaba devletin alım yerleri yok mu borsada mı yok koskaca Şanlıurfa’da
Ne güzel oturmuş bekliyor dayımlar,paraya ihtiyacım yok der gibi. Nasıl olsa ithal geliyor mu diyor aceba [emoji24]
Şanlıurfa’da mısır tarlada kaldı
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde binlerce dönüm üzerine ikinci ürün olarak ekilen mısır, düşük fiyat nedeniyle hasat edilemeyince tarlada kaldı.
26 Kasım 2020, 12:222510
YORUM YAP
A-A+
Şanlıurfa’nın Suruç Ovasında çiftçilerin binlerce dönüm arazi üzerine ikinci ürün olarak ektiği mısır, tarlada kaldı. Çiftçiler, düşük fiyat nedeniyle ürünlerini hasat edemediklerini belirtti. Çiftçi, kilosu 1 lira ile 1 lira 20 kuruş arasında satışa sunulan mısırın gübre, ilaç ve mazot masraflarını kurtarmadığını ifade etti. Mısır fiyatlarının yükselmesini bekleyen çiftçi, yetkililerden destek beklediklerini aktardı.
Çiftçi Reşat Yıldız, mısırın para etmediğini belirterek, “Mısırımızı ekerken çok masraf yaptık. Su, gübre, ilaç ve mazot fiyatları çok yüksektir. Hasat yapamıyoruz ve mısırımız tarlada kaldı. Mısırın kilosu 1 lira 150 kuruştan işlem görüyor. Hasat yapsak dahi çiftçiyi kurtarmıyor. Yetkililerin bu duruma bir el atmasını bekliyoruz” dedi.
“Hasadımız masrafları karşılamıyor”
Çiftçilerden Nihat Binici ise, “Mısır para etmiyor. Mısırı hasat edip sattığımız zaman masrafını kurtarmıyor. Mısırımız tarlada kaldı. Çevrede tüm tarlalarda mısır ekildi fakat para etmediği için tarlada kaldı. Baktığımız zaman mısırın kilosu 1 ile 1 lira 200 kuruş arasında satılıyor. Gübrenin kilosu 2 ile 2 buçuk lira arasında ve mazot litresi 6 liradan satılıyor. Hasadımız masrafları karşılamıyor. Hasat yapamıyoruz. Çözüm yolu için ne gerekiyorsa biz hazırız. Bu duruma bir el atılmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Onlar her şeyi devletten bekler kardeşim en verimli topraklarda en rezil hayatı yaşıyorlar sakın yanlış anlayıp kimse konuyu başka yere çekmeyin arkadaşlarDüşük fiyat ne demek?
Dekarını 35 liraya biçtireceksin,dekara en kötü 800 kg mısır alacaksın,kamyona yükleyip götürüp tonunu 1800 liraya verip 1400 lirayı cebine koyacaksın.Bu mu zor geliyor? Nerdeymiş.1.2 liraya mısır?Öyle bile olsa dekara en kötü 950 TL ciro yapılır.Bir de ikinci ürün,paraya bak paraya.
Evet tarla karla kaplı iken misir biceni gordum misir kocani olgunlasinca asagi doğru kiriyor kendini ve kendini islamiyorTarla ekilmeyecekse mısır koçanda bekler , sorun olmaz . Şubat ayında Mardin'de mısır biçilmişti.
2011 de askerlik yaptım mardinde kerpiç evde 3 kilima motoru saydım...Para nerden geliyoki elektrik icin Mardin kızıltepe yolunda bi mahalleye / köy(gibi) yatak dağıttı askeriye ertesi gün araba taşlandı camı kırıldı... Beleş verdiginize bile birsey yapıyorlarsa karını götürürseniz neler yapmaz...
Onlar her şeyi devletten bekler kardeşim en verimli topraklarda en rezil hayatı yaşıyorlar sakın yanlış anlayıp kimse konuyu başka yere çekmeyin arkadaşlar
Sistem guzel tarla tavsız [emoji846]
Onlar her şeyi devletten bekler kardeşim en verimli topraklarda en rezil hayatı yaşıyorlar sakın yanlış anlayıp kimse konuyu başka yere çekmeyin arkadaşlar
Dediklerinde doğruluk payı ver bende 2004-2008 arası 4 yıl kaldım urfa da çok iyi arkadaşlarım oldu, genelleme yaparsak da benim dediklerim doğru. Benim köyümde elk. Su. Kanalizasyon. Yol. Okul. Mezarlık. Telefon santrali herşey 80 ve 95 arası yapıldı hepsini biz yaptık veya bizden öncekiler sonrakiler gibi belediyeye bağlandık ams köylüler belediye işçilerinden fazla çalışıyor. O dediğin girişimci otel sahipleri kendisi için yapar önemli olan toplum için bir şeyler yapmak. Bu onlarda gerçekten yok iyilerini tenzih ederim. Ha misafirperverlikleri ikramları da bizi çok geride bırakır hakkını yiyememBu mısır işinde feodaliteyi suçluyoruz ama gerçek sebebi tam bilmiyoruz,tahmin etmeye çalışıyoruz.
Ben 30 küsür yıl önce Urfa'da sağlık ocağında 2 yıl görev yaptım.Sağlık ocağı 1966 da yapılmış gayet düzenli bir yerdi.Elektriksiz bir köy,yoksulluğun ne demek olduğunu ben orada gördüm.Şu anda çok ileri durumda.Benden hemen sonra elektrik geldi.Şu kadar yıl geçmiş bir kaçı ile hala ara sıra konuşuyoruz.En son dün akşam birisi torununun sağlık problemi için aradı.Dipnot: 4 aylık bebek covid + ve evde karantinada,inanılır gibi değil.
Yöre insanı mert ve iyi insanlar.Ülkemizin parçası.Rencide etmeyelim.''Benim'' köylülerden şu anda Laleli de oteli olan var.İmkan ve fırdat eşitliği tanınırsa o yörenin insanları da çalışkan,herkes kadar para kazanmak ileri gitmek istiyor.Feodalitenin giderek gücünü yitirdiğini görüyorum.Binlerce yılda oluşmuş bir yapının 20-30-50 yılda ortadan kalkmasını beklemek zor ama hızlandırılabilir.