eskiler iyi olabilir.ama yeniler hakkında tereddütlerim var.ucuz üretim yapabilmek için kaliteden ödün verip vermediklerini bilemiyorum.ama same ve deutz-farh eğer büyük bir markaysa bu tür riskler almamalı bence.1006 link=topic=27881.msg235274#msg235274 date=1261073819' Alıntı:ali abi motordan bi şüphen olmasın hiç endişelenme bende 76 model deutz var motor drekt enjeksiyon öldüremezsin öle sağlamki daha hiç açılmadı..
güzel ama same tiger 50-60-70 in teknik özelliklerini incele.bu üç traktörün beygir gücü farklılıklarına rağmen üçününde ağırlığı aynı (tek çekerleri).2160 kg. bu ağırlık 55 hp bir traktöre ideal.70 hp bir traktör bu ağırlıkta olursa yapacağı patinajı siz hesap edin.bu ağırlık aynı zamanda same tigerlerin teknik olarak bir turbo farkı olduğunu ifade ediyor.yani adam 28 bin liraya sattığı traktöre sadece bir turbo takıp 42 000 lira fiyat istiyor.70 hp bir traktör tuttuğunu koparması için en az 3000 kg olmalı.ceya023 link=topic=27881.msg239107#msg239107 date=1262563134' Alıntı:Bende servise gittigimde incelemiştim 70ligine bakmıştım guzel traktör ama kullanıp denemek lazım özellikle şanzumanı hakkında kullanıcı bulabilirsen yorumlarını almanı tavsiye ederim en az bi yıl kullanmış birinden.. fiyatları uygun görunuyor.. parça konusunda sıkıntı çekebilirsin ama parça eline ergeç ulaşır.. explorer serisinin vites geçişleri rahat degil ve hassas mesela.. bunada dikkat et.. normalde explorer serisinin vites geçişleri iyi olsa daha kullnışlı bi vites kutusu olsa super traktör.. 20 ileri vites var mesela sadece 10 normal işlerde kullanılabilir diger 10 u cok agır bizim hiç bi işimize yaramıyor.
hidrolikleri gercekten super ben daha guzel hidrolik sistemi baska traktörde görmedim..kuzenimde hiç bi sorun yaşamadı.. sadece bidefa 4 tonluk römorka 10 ton kum saman tahtalarıyla yuklemişti yani göz karırıyla on ton dil kantarda tartıldı öle para ödedik kuma.. damperi kaldırmak için kolu cektiginde römorkkun damperi patladı aşırı basınctan ve biraz yagı ziyan oldu kaldırmam dedigini görmedik ..
kabinler orjınal degıl o yuzden yapıyor... benımkı kabınsız taktırmayı dusunuyorm verim in kabini cok başarılı bu konuda... kabın ıle 3200 kg a rahat cıkıyo belkı daha fazla...(toplam agırlık) avatarımdakı kabın işte takılacak bı ara... traktor cok basarılı her iş gelıyor elınden ben cok memnunum yanı... ozellıkle yakıt konusunda nazar değmesın...yakamoz_2 link=topic=27881.msg262880#msg262880 date=1269032380' Alıntı:arkadaslar ben same tıger 60 kabınlı kullanıyorum motor harıka bır permonfas sergılıyor yakıt bosda bıraz canlı yakıyor ama pullukda gaye guzel 2000 bın metre kare tarlada 4 lu 10 numara pullukla 2.5 yakıyor yanı ıkıbucuk lıtre mazot yakıyor ben mazotunu örcum ve cıkan sonuc bu
sanzuman zf sanzuman aksını ıdda eden arkadaslar yanılırlar hıtrolık sıstemı cok harıka uzerıne hıtrolık tanımam cunku ben baya cesıt traktor kullandım
arkadaslar fıyatı cok cazıp cunku aynı hp de bır baska traktorden cok ucuz ve verımlı yalnız traktörun tek bır hatası var kabın bıraz ıcerı ses alıyor ve ayrıca servıslerı traktore cok yabancı ıyı tanımıyor oda samenın yenı olmasından kaynaklanıyor cunku yenı servıslıkler verılıyor
yakamoz_2 link=topic=27881.msg262880#msg262880 date=1269032380' Alıntı:arkadaslar ben same tıger 60 kabınlı kullanıyorum motor harıka bır permonfas sergılıyor yakıt bosda bıraz canlı yakıyor ama pullukda gaye guzel 2000 bın metre kare tarlada 4 lu 10 numara pullukla 2.5 yakıyor yanı ıkıbucuk lıtre mazot yakıyor ben mazotunu örcum ve cıkan sonuc bu
sanzuman zf sanzuman aksını ıdda eden arkadaslar yanılırlar hıtrolık sıstemı cok harıka uzerıne hıtrolık tanımam cunku ben baya cesıt traktor kullandım
arkadaslar fıyatı cok cazıp cunku aynı hp de bır baska traktorden cok ucuz ve verımlı yalnız traktörun tek bır hatası var kabın bıraz ıcerı ses alıyor ve ayrıca servıslerı traktore cok yabancı ıyı tanımıyor oda samenın yenı olmasından kaynaklanıyor cunku yenı servıslıkler verılıyor
ilk defa senden duyuyorum 8 dölüme 30lt depo delik olmasın baktınmıkartallar link=topic=27881.msg277692#msg277692 date=1274993181' Alıntı:arkadaşlarbugün 60lık 4çeker sameyi şikayetlerimiz hat safhaya ulaştığı için Yalova ' da bayiye geri iade bıraktık.yakıt sarfiyatı:8 dönümde 30 lt. termik arıza :defalarca! hidrolik arıza:birkaç defa.servismi?REZALET.bu bahsettiğim traktör 2 aylık bilginize
ersanakyai link=topic=27881.msg231984#msg231984 date=1259921131' Alıntı:Same tiger serisi, şahsuvaroğlunun Balıkesir Gönen ' deki fabrikasında montaj yapılıyor ama bildiğim kadarıyla bütün ana parçalar dışardan temin ediliyor. Şanzımanın markası ise ZF değil, samenin T3150 modeli ve hindistan ' da üretiliyor. Hiç de büyütülecek bir şanzıman değil, sürüngen vitesleri ise patates yetiştirenler dışında kimsenin kullanacağını sanmıyorum, çünkü sürüngen 4 vitesi saatte 2,7 km/h hıza sahip. Sonuçta ZF markası Türkiye ' de bişekilde adını duyurdu, artık birçok traktör bayisi, onun adıyla satış yapmaya çalışıyor. Şu an Çin malı YTO markası, Artrak adıyla çankırıda üretim yapıyor, fiat 90 serisi şanzımanı kullanmasına rağmen fuarlarda ZF marka şanzıman kullandıklarını iddia ediyorlar.
Adamların 30 yıl önce üretiğini söylediğin şanzıman hala ZF ' nin internet sayfasında gösteriliyor, çünkü geliştirilmesi hala devam eden ve sürekli yenilenen bir şanzıman. Üstelik ZF ' nin 50-80 beygir güç aralığındaki tek şanzımanı.
Enjeksiyonlu motor da oldukça yaygın bir teknoloji, perkinsin 50 beygirlik motorları dahi direk enjeksiyon. Sanırım bazı arkadaşlar enjeksiyon ile elektronik kontrollü motoru karıştırıyorlar. Şu an 20 yıllık fiat 70-56larda bile direk enjeksiyonlu motor var açıp bakarsanız.
Radyal lastik ve 4çekerlerde ön dingilde de fren olması güzel bir özellik. Fakat farları xenon değil, sadece mercekli far, aynı farı birçok marka kullanmakta. . Xenon apayrı bir teknoloji ve Valtranın özel üretim revolution modeli gibi istisnalar dışında henüz traktörlerde kullanıldığını sanmıyorum.
depo deliktir bak bi sen istersen.. 5 aydır daha problem yok dunde balıkesır den gelıbolu-bolayır a servıs geldı..inşallah bırsey cıkmaz ama adınıza uzuldum...kartallar link=topic=27881.msg277692#msg277692 date=1274993181' Alıntı:arkadaşlarbugün 60lık 4çeker sameyi şikayetlerimiz hat safhaya ulaştığı için Yalova ' da bayiye geri iade bıraktık.yakıt sarfiyatı:8 dönümde 30 lt. termik arıza :defalarca! hidrolik arıza:birkaç defa.servismi?REZALET.bu bahsettiğim traktör 2 aylık bilginize
yanlız adam link=topic=27881.msg277725#msg277725 date=1275025705' Alıntı:buradaki erkunt bayiside kendileri çok özel bir şanzıman ürettiklerini söylüyorlar ama benim bildiğim kadarıyla erkunta şuanda zf şanzumanı kullanıyor. hatta kimileri abartmak içim tır şanzumanı kullandığını bile söylüyor.
kartallar link=topic=27881.msg277692#msg277692 date=1274993181' Alıntı:arkadaşlarbugün 60lık 4çeker sameyi şikayetlerimiz hat safhaya ulaştığı için Yalova ' da bayiye geri iade bıraktık.yakıt sarfiyatı:8 dönümde 30 lt. termik arıza :defalarca! hidrolik arıza:birkaç defa.servismi?REZALET.bu bahsettiğim traktör 2 aylık bilginize
ceya023 link=topic=27881.msg278049#msg278049 date=1275171737' Alıntı:abi bayilerin çogu cahil insanlar bu konularda teknik bilgileri yok.. erkuntun şanzumanı zf 537 dir.. fakat lisansını erkunt almıştır yani artık erkuntun lisasıyla üretiyor.. anladıgım kadarıyla öncedende zf erkunta döküm yaptırıyordu.. bu şanzuman gercekten güzel şanzuman.. mesela başak ta zf 300 serisi bi şanzuman üretiyor zf onun üretimini bıraktıktan sonra lisansını başak aldı sanırım.. zf şaun sadece erkuntun un t500 serisi şanzumanını üretiyor 80bg güçündeki traktörlere.. sitesinde t600 t700 diye gidiyor serileri.. ve dünyanın en iyi şanzuman üreticilerinden biridir. sitesine bakarsanız hangi markalara şanzuman ürettigini görebilirsiniz. tır şanzumanı denmesinin sebebide bi çok tır markasınında zf şanzumanı kullanması sanırım belkide benzerlikler vardır onu bilmiyorum...
onun pompasında bi arıza vardır herhalde puskurtmuyor mazotu direk silindire bosaltmış direk.. fabrika hatası vardır onda direk değişmleri gerekirdi sanırım öle de yapmışlar.. her markanın böle hatalı traktörleri çıkabilir.. önemli olan zararı telafi edebilmsei markanın malına sahip cıkması..
http://www.zf.com/media/media/de/document/corporate_2/downloads_1/flyer_and_brochures/agricultural_machinery_flyer/Antriebssysteme.pdfyanlız adam link=topic=27881.msg278198#msg278198 date=1275292686' Alıntı:merhaba arkadaşım ya ben baktım zf sitesine same expolorer 85 in şanzımanıda zf firması üretiyor diye biliyorum ne erkuntun nede samenin adının yazdığı bir yer bulamadım yardıncı olursan sevinirim.