same exp.-erkunt servet-nh td85d arka hidrolik tertibatlarıı..

Ynt: same exp.-erkunt servet-nh td85d arka hidrolik tertibatlarıı..

same nin bu modelinin böle yuksek diger modellernin kaldırma pasiteleri düşük..

bakın arkadaşlar.herkes neyin ne oldunu gayet iyi biliyor.bn burda senelerdir edindiğim tecrübeyle konuşuyorum.gerçe edindiğim tecrübe 10 senelik ama çok şey öğrendim.mf yi herkes bilir sağlam motorludur.ama badanaja çok kaçar bunun için tarlada pek performans gösteremez.örn önceden 135 mf lere arka tekerlere su basarlardı o zaman iyi çekerdi.fiata gelince.fiat tarlada fazla badanaja kaçmaz kendini yırtar.bnce fiatın çiftciliği mf ye göre daha rahat.240 mf bende de var hiçte hidrolik hassasiyeti fln yok.romork takarken öldürüyor beni.romorkda kriko yok kaldırıp kurt ağzına sokuyorum romorkun ağzını aşaya inene kadar kurt ağzına kadar kaldırıyor.azıcık salayım diiyorum bu seferde kurt ağzına oturuyor,romorkun takozunu kaldıramıyorum.belki bnm motorda sorun vardır bilmiyorum.ayrıca 2 dayımda birinde 265s vardı birinde 70-56 vardı.gübre çekerken 2 sini birden kepçe takarlardı.265s 70-56 dan daha iyiydi hidrolikleri,vala köküne kadar sokardı kepçeyi önü kaldırırdı ama kepçeyi kaldırırdı.70-56 yı yapıştırdınmı yaş gübüre azıcık ileri gitmeden kaldıramazdı kepçeyi.bnm bu motorlarda edindiğim tecrübe bu.gördüklerim bu.aksini söyleyene inanmam.

hidrolik hassasiyeti dedigimiz şey.. tarlada ekipman çekerken hidroligin tarlanın yapısına göre esnemesi.. ve şöföre ihriyac duymadan ekipmanı bikaç cm indirip kaldırması bölece traktörü tutmadan daha iyi asılmasını saglar.. fiat larda mesela 640 ı yıllarca kullandık bu cok zayıf sürekli hidrolik kumanda kolunu tutuyorduk cok battı az battı diye ayarlamaya calışıyorduk.. ama hassasiyeti iyi traktörlerde buna gerek duyulmaz ayarı bidefa verirsin artık hidrolik kollarıyla işin biter..

mf lerde genel olarak eski fiat lara göre daha iyi hassasiyet var.. aa mf lerin hidroliklerini zorlayınca conta patlatır kaldırma kapasiteleri bu yüzden sınırlıdır zorlamaya cok gelmez.. arkası yaglı bi sürü 285 görebilirsiniz cevrenizde contadan sızdıran.. umarım herkes için daha acıklayıcı olmuştur.. yorumlarda 3 aşagı bes yukarı herkes bundan söz etmiş ama bazı arkadaşlar bi ötekisinin mesajını yanlış anlayarak cvp verdigi için hafifi tartışma ortamı olmuş .. dogru birdir.. tartışmaya gerek yok cevremizde bol miktarda bulunan ve bilinen traktörlerden söz ediyoruz...

konumuzla alakası olmayarak..

ceya023 link=topic=35211.msg299896#msg299896 date=1286541736' Alıntı:
hidrolik hassasiyeti dedigimiz şey.. tarlada ekipman çekerken hidroligin tarlanın yapısına göre esnemesi.. ve şöföre ihriyac duymadan ekipmanı bikaç cm indirip kaldırması bölece traktörü tutmadan daha iyi asılmasını saglar.. fiat larda mesela 640 ı yıllarca kullandık bu cok zayıf sürekli hidrolik kumanda kolunu tutuyorduk cok battı az battı diye ayarlamaya calışıyorduk.. ama hassasiyeti iyi traktörlerde buna gerek duyulmaz ayarı bidefa verirsin artık hidrolik kollarıyla işin biter..

mf lerde genel olarak eski fiat lara göre daha iyi hassasiyet var.. aa mf lerin hidroliklerini zorlayınca conta patlatır kaldırma kapasiteleri bu yüzden sınırlıdır zorlamaya cok gelmez.. arkası yaglı bi sürü 285 görebilirsiniz cevrenizde contadan sızdıran.. umarım herkes için daha acıklayıcı olmuştur.. yorumlarda 3 aşagı bes yukarı herkes bundan söz etmiş ama bazı arkadaşlar bi ötekisinin mesajını yanlış anlayarak cvp verdigi için hafifi tartışma ortamı olmuş .. dogru birdir.. tartışmaya gerek yok cevremizde bol miktarda bulunan ve bilinen traktörlerden söz ediyoruz...

konumuzla alakası olmayarak..
ewet 640 ın bi o yönü kötüydü.hidrolikler zayıftır biraz.bn birkeresinde 5 ton buğday yüklü romorku takamamıştım.ayriyetten 10 tonluk kriko vurmuştum.ama 480 s 8 in hidroliği bnm 640 tan daha iyiydi.

Bizim komşunun Same Explorer 75 ' i içinde biraz yük olan tek dingilli römorkun yere düşen okunu kaldırmak değil yerinden bile oynamadı hidrolik ile :)
Yaklaşık 3 ton kadar vardı römorkun ağırlığı.
...

Holland link=topic=35211.msg299901#msg299901 date=1286542382' Alıntı:
Bizim komşunun Same Explorer 75 ' i içinde biraz yük olan tek dingilli römorkun yere düşen okunu kaldırmak değil yerinden bile oynamadı hidrolik ile :)
...

sizin komsunun explorer 75 i muhtemelen çifçekerdir.. ve ek kaldırma pistonu yoktur... resimde gördügün bizim same tekçeker ve ek kaldırma pistonları var dikkat edersen resimde.. daha kaldıramadıgı bişeye sahit olmadım.. 10ton gubre olan 4 tekerli römorkun okunu rampa inerken kızaklamasın diye hidroligi kaldıralım dedik farkına varmamısız oku hamur gibi iki kat egdi... explorer 85 2wd nin kapasitesi 4700kg dır..

Holland link=topic=35211.msg299901#msg299901 date=1286542382' Alıntı:
...
Yuh :D nasıl ya Yavuz neden öyle olmuş samede :) ben kaç defa yere ok dusurdum doluda boşta kaldırdı benım motor :) silaj makinası + tek dingil dolu römorku köye bile getiriryorum arada önu kalksada :D
same bi römork kaldıramdısa yazık..
ceya023 link=topic=35211.msg299903#msg299903 date=1286542679' Alıntı:
sizin komsunun explorer 75 i muhtemelen çifçekerdir.. ve ek kaldırma pistonu yoktur... resimde gördügün bizim same tekçeker ve ek kaldırma pistonları var dikkat edersen resimde.. daha kaldıramadıgı bişeye sahit olmadım.. 10ton gubre olan 4 tekerli römorkun okunu rampa inerken kızaklamasın diye hidroligi kaldıralım dedik farkına varmamısız oku hamur gibi iki kat egdi... explorer 85 2wd nin kapasitesi 4700kg dır..
yavuz hangi samenin ii kaldırması diğerlerinde çiftçekerde bile daha ii olması lazımken neden böyle olaylar oluyor.. :S :D

heralde bu ek kaldırma pistonu isteğe göre takılıyor? dayımın deuts 77 agroplus da orcin var.kapasitesi ne bilmiyorum.

ozgurefe09 link=topic=35211.msg299812#msg299812 date=1286516948' Alıntı:
sana nee.... ben bildiklerimi yazarım peki seni moderatörlükten almadılar mı daha ...

bildiklerinden çok bilmediklerinle ön plandasın nedense Kusurumuz varsa alırlar yada biz bırakırız oda seni pek ilgilendirmez....Bu arada Msjlarını düzgünce ve ahlaki çercevede yaparsan daha iyi olur Sitede tartışmadıgın insan kalmadı nerdeyse paylasım yap tartısma değil...

nh .. bu işler böle sen anlamadıysan yapacak sey yok..
şahsuvaroglunun sitesine gir bak anlarsın....

firari ek kaldırma pistonları istege görede takılabilir ama bizdeki samedeki orjinal..

ceya023 link=topic=35211.msg299970#msg299970 date=1286563359' Alıntı:
nh .. bu işler böle sen anlamadıysan yapacak sey yok..
şahsuvaroglunun sitesine gir bak anlarsın....

firari ek kaldırma pistonları istege görede takılabilir ama bizdeki samedeki orjinal..
o zmn saçmalık :S :D aynı seri aynı motor 10 beygir fark yada tek çeker çift çeker farkı bu kadar deiğişiklik yapıorsa o motorlarla tarlaya girmek ne kadar guvenilirki...

ayrıca senin dediğin şey de mantıklı değil açıkcası çünkü explorer 75 in kaldırma kapasitesi 3ton ve bu kapasite yere düşen römorku kaldırmaya rahatlıkla yeter.. eger kaldırmıyorsa hidroliginde problem vardır.. bizim kisi koparır yani kaldırmaz diye bi olay yok.. ne erkuntta nede same de ikiside şu ana kadar kaldırmam demedi.. 6ton yuklu tek dingil römorkları zorlanmadan kaldırıyorlar..

yeni explorer 3 serisinin 85 inin ise 4300kg dir.. exp.3 100 un ise 5100kg dır..

aynen teknoleji çok ilerliyor.bazı büyüklerimiz motorun ne kada güçlüyse o kadar çok kaldırma kapasitesi sanarlardı.

ama önemli olan yaş deilmiş.bilip öğrenmek mrk etmek araştırmakmış.bnm de 640 ile td65 aynı beygir gücündeydi.buğday çekerken romorkun pimi çıktı motordan ayrıldı allahtan sakatlık yapmadı.ilkten zincir taktım motor zinciri kırdı.5 ton fln buğday vardı romorkda.daha sonra arkadaş traktörle geldi onun çeki demirini taktım onla kaldırmayı denedim demiri 2 büklüm etti ama kaldırdı.çok hayran kaldım.

ceya023 link=topic=35211.msg299903#msg299903 date=1286542679' Alıntı:

Evet traktör çiftçeker ve ek kaldırma pistonları da mevcut ama kaldıramadı. Traktörün bir arızası da olabilir bu. Ben SAME ' yi kötülemek için yazmadım bunu.