SAME ARGON KULLANICI YORUMLARI VS. YARDIM ??

Ynt: SAME ARGON KULLANICI YORUMLARI VS. YARDIM ??

borys link=topic=26289.msg227575#msg227575 date=1257944856' Alıntı:
yaw arkadaşlar sameyi öve öve biteremiyosunuz yoksa siz şahsuvaroğlundan para falanmı alıyosunuz anlamadım aynı traktörü bende kullanıyorum hiç memnun değilim bitek yakıtı güzel oda yolda yürümüyo çekmiyo ondan
bende merak ediyorum sen açaba hangi markanın bailiğini yapıyorsun ?

dolcevita link=topic=26289.msg233555#msg233555 date=1260398706' Alıntı:
bir traktör hic arıza vermiyecek yer neresiyse bu same denen teneke ordan arıza verir ben konyalıyım 104 hp
75 hp 65 hp kullandım gercekten cok nazik kaliteli iş görüşü yok arızasız iş makinası olmaz kul yapımı sonucta ama same cok abartılı balata cok sorun vitesler gecmez2004sanki yılların motoru gibi sabahları calışmaz ya konya şartlarına uygun degil yada biz bu icadı kullanamıyoruz türkiyenin en agır topraklarıdır buralar diger bütüm yurt dışından gelen traktörlerin en kötüsü bence 3 kişi mahkemye verdiler şahsuvaroglunu kazandılar 20 milyon tazminat ödedi 65 same ortadan ayrıldı 75 same balata cok sorun oldu 104 lükte yag yakıyordu bu traktörlerin sahipleri akrabamdı bende kullandım belki işiniz hafif olabilir şehir motoru iş adamı degim bu traktör az işe uygun ama
valla sizin orasını bilmem ama bizim buralarda kışın -20 dereceyi göryoruz traktörler bir defada çalışıyor vallahi bence siz bu makinaları kullanmayı mı öğrenemedinizmi acaba başka kimseden bu tip sorunlar duymadım bu makinaların bir tek sorunu ağır oldukları için deriyaj pilakasını biraz çabuk suyırıyorlar ama bizim arkadaş expolorer 75 lik aldı 4 yıl oluyor motor 3800 saatte daha tık yok 350 dekarda yer işliyorlar bence alınabilecek bir traktör yakıtta çok az

yanlız adam link=topic=26289.msg245841#msg245841 date=1264748888' Alıntı:
valla sizin orasını bilmem ama bizim buralarda kışın -20 dereceyi göryoruz traktörler bir defada çalışıyor vallahi bence siz bu makinaları kullanmayı mı öğrenemedinizmi acaba başka kimseden bu tip sorunlar duymadım bu makinaların bir tek sorunu ağır oldukları için deriyaj pilakasını biraz çabuk suyırıyorlar ama bizim arkadaş expolorer 75 lik aldı 4 yıl oluyor motor 3800 saatte daha tık yok 350 dekarda yer işliyorlar bence alınabilecek bir traktör yakıtta çok az
55 hb 190 hb sine kadar kullandım motorlar benim degilde arkadaş akaraba bilirim inmayan varsa şahsavaroglu yetkilierine sorabilir tabi söylerlermi bilmiyorumda 20 milyar tazminat verdiler sence kullanım hatası olsa nasıl vereceklerde a dan z ye incelediler kullanıcı hatası yok hemde öylebi incedelirki ben bildigimi ve gördügümü anlatıyorum kafadan degil argon degil 1004 hb silver ve 90 exp ler aldı tazminat

http://img64.imageshack.us/i/img0214kj.jpg/

http://img246.imageshack.us/i/002xq.jpg/

peki zararınız telafi oldu yani su anda makinalarda birşey varmı fotoğraflar güzel çıkmış eline sağlık

yanlız adam link=topic=26289.msg245843#msg245843 date=1264751376' Alıntı:
peki zararınız telafi oldu yani su anda makinalarda birşey varmı fotoğraflar güzel çıkmış eline sağlık
evet orda gördügün 1004 lük hala yag yakıyor sabah dök akşama kada 2 3 litre arası yag yakıyor ve balata sorunu yapamadılarki arızayı bilen yok yorum için tşk 190 hp bişi yok saglam o

yasin köse link=topic=26289.msg245774#msg245774 date=1264710392' Alıntı:
yukardaki arkadaşım fazla sallamış bimotor
okadar arıza yaparmı benimde var 4 sene oldu kulana kurşun hic bişeyini görmedim
banamı dedin birader...

tartışma yaratacak mesaj gelirse konu kitlenecek tartışmaya karışan üyelerede gerekli cezalar verilecektir....ben anlamıyorum bu işi ya herkez tututurmui bi fanatiklik gidiyo...amacımız ne ki? markaya övsek veya kötülesek elimize ne geçecek? bırakın artık şu fanatikliği...burda bi konuaçılıyo herkez hop atlıyo yok burda var o kadar dandik şu kadar bozuk vs....bi markayı kötülemek bu kadar kolay değil...sözüm sadece bu konudakilere değil bütün herkeze...lütfen marka taraftarlığını bırakıp biraz gerçekçi olalım....kötülediğiniz bi çok marka dünya çapında nam yapmış markalar..lütfen bu antitaraftarlığı bırakın...

iyide bu şekildeki konuşmalar karşısında da insan birşey demeden duramıyor başkan
resmen adamı itham ediyor
borys link=topic=26289.msg227575#msg227575 date=1257944856' Alıntı:
yaw arkadaşlar sameyi öve öve biteremiyosunuz yoksa siz şahsuvaroğlundan para falanmı alıyosunuz anlamadım aynı traktörü bende kullanıyorum hiç memnun değilim bitek yakıtı güzel oda yolda yürümüyo çekmiyo ondan

evet orda gördügün 1004 lük hala yag yakıyor sabah dök akşama kada 2 3 litre arası yag yakıyor ve balata sorunu yapamadılarki arızayı bilen yok yorum için tşk 190 hp bişi yok saglam o
nasıl bir yag yakmak bu imkanıyok bukadar yag yakmasının anlayamadım gitti
sekmanlarımı tamadılar nedir

x markayı çekemeyipte hakkında her türlü şeyler söyleyenler var..kimileri o marka kendinde bulunmayıpta ve kullanmayıpta yorum yapanlar var..adam hayatında binmemiştir,görmemiştir ama herşeyi söler..

same den alıpveremedinizne anlamadım yok şanzuman datıyomuş karalamaya gerek yok 5 sene oldunu tık yok adam lar motor yapmışlar firen desen hic bimotorda yok fites desen oda yok özelligi hic bimotorda göremiyorum

Same argon çok tehlikeli bir traktör. Türkiye ' de trafik polisleri hiç sevmez dikkatli olun. 70 km/h hızla radara giren herhalde dünyada ilk ve tek traktördür:) 5 vites pompayıda biraz açtınızmı önüne geçemezsiniz.
Tabi işin esprisi bu ama yazdıklarım doğru. Yakıt tüketimi ve çeki performansı çok iyi. Keşke kullanıcılar bu forma girip bişeyler yazabilse. Ben duyduklarımı yazmadan direkt onlardan öğrenseniz.

arkadaşlar same hakkında bi çok yerde yorumumu yapmıştım.. sama konforlu cekişli ve az yakan bi traktör ama bunun yanında nazik bi traktördür.. şanzumanı çok guven vermez.. ama motor zehir gibidir.. hidrolikleri de süperdir.. şanzumanları explorer serisinin tamamı senkromeclidir.. bu yuzden dikkatli kullanım ister .. ileri giderken geri vitese takabilirsiniz ama bunu sürekli yada dengesiz yaparsanız şanzumanda problem yaşamanız kacınılmazdır.. bizdeki samede 3vites te ve 5. viteste sorun cıkardı ve el fren halatı sürekli kopuyor.. ön hidrolikte sorun yaşadık ilk aldıgımızda bi hafta parca bekledik buda bi gercek yetek parca sorunu var.. anında parca bulamıyorsunuz. hor kullanılmadıgı sürece kullanımı keyif veren hoş bi traktördür.. cekişide süperdir.. üzerindeki marş ve şarj dinamoları buyuk ve kalitelidir.. dogru ya dogru ikinci elide her yerde gitmez..same yi alan kişinin pişman olması zordur çünkü sürüş koonforu tatmin edicidir.. sadece vites gecişleri zor biraz ve debriaja tam basmak gerekir yoksa sorun acabilir..şanzumanın zorlamayla bişey olacagını sanmıyorum ama hatalı kullanımla dikkatsizlikle cok sorun doguracagı kesin..

bak arkadaşım sıfır erkunt traktör şanzuman kitledi hemen motor kötülenmez onda bir hata vardır hepsimi kitleyecek same traktör tartışması yapma sallayıp durma

arkadasım bnde manisa merkezdeyım bn cok memnunum daha once 60-56s wardı onu satıp sıfır argon 55 dt aldık cokta memnunuz bırde bicerın arkasında balya yapıyo orasını sn dusun hıc acımadıgımız halde bu kadar dayandı bu zamana kadar hıc bır arızası olmadı alıcaksan dt sını al derım cunku her ıste daha kullanıslı padinaj olayı yok yani.

borys link=topic=26289.msg227898#msg227898 date=1258061737' Alıntı:
yok be arkadaşım ne kafayı dpldurması valla imkanım olsada size şu benim traktörü bi göstersem vallaha içler acısı yaa
mantıklı bi düşünün insan malını kötülermi ya ama ben kötülüyorum traktör baştan aşa arıza bugün tarla sürmeye gittim ön taraftan biyerden ses gelmeye başladı hergün biyerinden bişi çıkarıyo valla tarlaya gitmeye korkar oldum yaww bide size bişi sorucam benim traktör vyolda giderken ara ara titreme yapıyo bu olay sizinkilerdede varmı titreme dediysem baya bi silkeliyo yani
[/quote

abi same yi kullanmayı bilmiyorum desebe sen suna kolları kaldıran iki tane kol var yolda giderke küçük olan aşşagıda olması lazım yoksa traktörü sallar

tevfik3 link=topic=26289.msg697550#msg697550 date=1360031180' Alıntı:
borys link=topic=26289.msg227898#msg227898 date=1258061737' Alıntı:
yok be arkadaşım ne kafayı dpldurması valla imkanım olsada size şu benim traktörü bi göstersem vallaha içler acısı yaa
mantıklı bi düşünün insan malını kötülermi ya ama ben kötülüyorum traktör baştan aşa arıza bugün tarla sürmeye gittim ön taraftan biyerden ses gelmeye başladı hergün biyerinden bişi çıkarıyo valla tarlaya gitmeye korkar oldum yaww bide size bişi sorucam benim traktör vyolda giderken ara ara titreme yapıyo bu olay sizinkilerdede varmı titreme dediysem baya bi silkeliyo yani
[/quote

abi same yi kullanmayı bilmiyorum desebe sen suna kolları kaldıran iki tane kol var yolda giderke küçük olan aşşagıda olması lazım yoksa traktörü sallar
küçük kol aşağı büyük kol yukarı pozisyondayken ekipman taşınmalı yoksa motor titrer.Hassasiyetleri kuvvetlidir SAME lerin...

biz dağda çalışıyoruz. komşumuz same explorer 90 aldı 2000 model beğendiler hiç arıza çıkartmadı,sanzımanı nazikmiş falan yok katır gibi 2004 model 90lık bir tane daha aldılar bizde 80liğini aldık aradan 2-3 ay geçti onunki arıza vermeye başladı düzen tutmadı sonra bir yerinde hata varmış orayı yaptılar 6-7 sene kullandılar, bizde 5 sene kullandık 1kuruş masraf etmedik hiç sorun çıkarmadı yani arada fabrikasyon hataların dolayı bazıları arıza çıkarabiliyor temizini bulduysan seni bile öldürür sameye birşey olmaz. herkes same,lonbarchini,hürliman,deutz fahr tabi bu markalar ortak hepsi aynı yapım 20 tane falan oldu same buralarda hiç arıza vereni olmadı zamanlar bazı sebeplerden hata veren oldu tabi ama hala sameden vazgezmiyorlar,bende dahil sameden şaşmam alacaksanızda 4x4 falan alın daha iyi olur