Ynt: şalgamlılar 18 inç 3lü
bizim burda bi tabir kullanılır abi....yazlık derin yeri kışlık yufka yeri sewer diye...söylediğinle birebir aynı...nailyetek link=topic=24550.msg204737#msg204737 date=1250335690' Alıntı:Paylaşım için teşekkürler Anıl kardeş..Pulluğun boyu konusunda Ozan beyle hemfikirim..Derin sürüm konusunda ise hala deneme yanılma yöntemiyle birşeyler öğrenmeye çalışıyoruz..Mesela; traktör ve pulluk büyüklüğünden dolayı ben diğer arkadaşlardan hayli fazla derin sürüyorum..arpa ve buğday ekiyoruz..derin sürülen yerleri kazayağı ile hazırlarken ben daha fazla zorlanıyorum..ayrıca ilaç ve gübre atarkende benim sürdüğüm tarlalara traktör daha fazla battı..bir diğer eksi ise çok fazla taban suyu biriktirdiğinden toprak ısınamadı ve benim ekinlerim hayatımda ilk defa bu kadar zayıf oldu...bence derin sürüm; ayçiçeği, mısır ve şeker pancarı gibi ürünler için önemli ve gerekli diye düşünüyorum..tabi burda ürünlerde; saçak köklü veya kökleri derine giden (nohut, fiğ ) çeşitlerin göz önünde bulundurulması gerekli diye düşünüyorum