Bikaç defa yazdım geri sildim.yazacak bişey bulamadım
Yaz abi sen iyi veya kötü.Bikaç defa yazdım geri sildim.yazacak bişey bulamadım
Maşallah kim bilir kaç takım lastik eskitmiştir
Traktör kaç defa rektefe gördü ? Şayet traktörünüz 40.000 Saatte ise; günümüzde böyle şoförler çok nadir bulunur. Yeni sanayide bir motor ustasının verdiği bilgiye göre; '' bir motor en fazla üç sefer rektefe olur, her rektefe de aşağı yukarı 10.000 Km veya 10.000 saat gider !'' Demişti. Bu bilgi ne kadar doğru ben tam olarak bilemem ama sanayideki motor ustaları konuyu daha iyi değerlendireceğini tahmin ediyorum. Şayet bu bilgi doğru ise traktör her rektefe arasında 13.334 saat zaman dilimi geçmiş olup; kullanıcı şoförün traktörü hem çok iyi kullandığını hemde bakımlarını zamanında ve eksiksiz yaptığını göstermektedir.
Kardeşim olabilir. Şöyle ki, Ben 1990/1991 yıllarında Emirdağ'da bulundum, daha doğrusu orada okudum. O zamanlar orada en fazla Üniversal traktörler vardı hepside büyük modeldi.. Çarşıda postanenin az ilerisinin karşısında da bir bayide 3/4 Zetor vardı. Çok garibime gitmişti. Çünkü bizim o taraf da olmadığından ilk defa görüyordum. Emirdağ'ın arazisi ise gayet düz ve toprağı da işlemeye çok müsait. Motorun zorlaması için hemen hemen hiç bir sebep yok, Bazı araziler vardır tavında bile sürsen motor zorlanır ve ya yer yer çamurlu olur, taşlı olur yokuş olur vb. Şayet rektefeside bir sefer yapılmış ise yine şoförün dikkatli ve titiz kullanması, bakımlarının zamanında yapması, arazilerinizin toprak işeme adına güzel olmasıdır. Ayrıca Masseyler genelde kendini fazla zorlatmaz, bir şekilde kendini korumaya alır. bizim oralarda ise halen 1971/1976 arası üretilen 165/188 serileri rağbet görmektedir. Sizlere; Gününüzün Aydın olması dileği ile Esenlikle Diliyorum.Abi tek rektefe oldu 1995 yılında bolvadinde oldu ondan sonraki bütün bakımları emirdağ sanayideki şaban usta yaptı. Bu tartışma konusu ise sanayide bi adamın ortaya atmasıyla oldu. Biz bişey demedik usta dediki emirdağda en fazla çalışan motor bu adamların 40.000 saatten fazladır dedi. Babam o kadar yoktur dedi. Usta belki daha fazla saat konusunda bizim bölgede bire gelir. 55 yaşındayım her yerini ben biliyorum bu motorun dedi.
Kardeşim olabilir. Şöyle ki, Ben 1990/1991 yıllarında Emirdağ'da bulundum, daha doğrusu orada okudum. O zamanlar orada en fazla Üniversal traktörler vardı hepside büyük modeldi.. Çarşıda postanenin az ilerisinin karşısında da bir bayide 3/4 Zetor vardı. Çok garibime gitmişti. Çünkü bizim o taraf da olmadığından ilk defa görüyordum. Emirdağ'ın arazisi ise gayet düz ve toprağı da işlemeye çok müsait. Motorun zorlaması için hemen hemen hiç bir sebep yok, Bazı araziler vardır tavında bile sürsen motor zorlanır ve ya yer yer çamurlu olur, taşlı olur yokuş olur vb. Şayet rektefeside bir sefer yapılmış ise yine şoförün dikkatli ve titiz kullanması, bakımlarının zamanında yapması, arazilerinizin toprak işeme adına güzel olmasıdır. Ayrıca Masseyler genelde kendini fazla zorlatmaz, bir şekilde kendini korumaya alır. bizim oralarda ise halen 1971/1976 arası üretilen 165/188 serileri rağbet görmektedir. Sizlere; Gününüzün Aydın olması dileği ile Esenlikle Diliyorum.