S.a. arkadaşlar bu sene konya seker çiftçilerine rodeo marka pancar tohumu verecekmis rodeo marka tohumu daha önce kullananlar seker ve verim oranı ne kadar bilgi verebilir mi yoksa aklimdaki turbata yi mi ekmeliyim
A.s.
Coyote filan fena değildi ama geçen sene verdiği eldorado çok kötüydü bir daha mümkünü yok ekmem onu
Rodeo ise daha çok yeni herhalde verirse deneriz
Rodeoyu araştırdım fakat verim özelliklerini bulamadim yeni bir tohum olduğu için yabancı sitelerde de gözükmüyor
daha yeni bir tohum seneye ekenler yazacak artık bekleyip görelim
Seneye kadar sabırlı değiliz ki
köy neresi hemşerim
doğru söylüyorsunda çiftçiye vermemişler daha bu tohumdan kendileri denedi test etti bu sene kakalayacak bize
beta firması tohum tanıtımı için geldi bir kutu tohum rodeo için 160 tl denildi
Seydişehir ortakaraoren abi senn neresi.
beta firması tohum tanıtımı için geldi bir kutu tohum rodeo için 160 tl denildi
ikisene önce ben ektim beta firması deneme tohumu olarak vermişti 7 dekar yere sıra üzeri 20cm olacak şekılde kumsal bır tarlaya ektım cıkısı çok zor oldu cok fazla bır bakım yapamadım capada ıscı ıle sıkıntı cıktı bıraz fazla otlandı dekara 5 ton aldım fakat seker oranı 22 geldı buzuamana kadarkı aldıgım max degerdır rodeo kaplamalı tohum pahalı oldugu ıcın bırdaha ekmedım
Tohum kaliteli ektim denedim verim polar iyi bakimda iyi olursa dekar 10 ton ve uzeri alinabilir
Bizim köyde konya dönümüyle 17 ton filan alınır ama polar benim daha 20 altına düşmedi ince hesaba vurursak biz 22 ton 14 polarlik pancar kaldırandan daha çok kazanır izPolar oranı 22 demek rekor demek bizim burası için ama verimi çok dusuk 5 ton ne demek ya masrafını anca karşılar polar değeri yuksek olduğu için ekilebilecek bi tohum ama verimde yükselince polari düşecektir