Red holstein, Montbeliard, B.Swiss ve Fleckvieh ile alakalı öneriler

İzmir Ödemiş
İzmir et fiyatları ortalamanın üzerinde olan bi yer süt fiyatlarını bilmiyorum ama bence süttede fiyat diğer illere göre yüksektir

Senin işletmen şehir merkezine yakınsa eğer
Bu şartlar doğrultusunda
Dişileri sütçü
Erkekleri etçi özellikte olursa büyük kar elde edersin
Bu konuda hem fikirsek
Sana bir zooteknist olarak önerim şu şekilde olur
Elinde red holştain mevcut demişsin
Red holstainde kararlı ol sakın holştain ile bozma

Red holştain etçi yönü günümüzde simental kanı %36 barındırdığı için holstainden daha üstündür sütçü özelliğidir fevkalade

Yeni alacağın hayvanlar konusunda ise tercihini brown swiss yönünde kullan derim benim. Sürümün tamamı neredeyse brown dur süt ve ette sağlıkta uzun ömürlülükte doğum oranında diğer ırklardan daha üstündür tek dez avantajı geç Ergin gelişime sahip bir ırk kaba ve kemikli olduğu için

Fleckvieh i de sadece ve sadece işletmende saf bulundurarak damızlık üretip sat derim Eti'ne sütüne bakma damızlık canlı para [emoji6] getirsin

Yani toparlayalım
İşletmemin
% 40 red Hols.
%40 brown
%20. Fleckvieh
Bulunsun .
Şimdi sana asıl kar ettirecek reçeteyi veriyorum

Bu ırklardan çeşitli melezlemeler yapabilirsin
Fakat melez hayvanları asla işletmende damızlık kullanmamak şartı ile
Süt satışının yavaşladığı dönemleri öğrenirsin İşletmen damızlık düve yönünde dolu olduğunu yeterli olduğunu gördüğün an hemen etçi boğa soermaları kullanarak besilik buzağı elde et o yıl ii bir besi yap ve kesime yolla damızlık oranın düşmeye Başladımı dişi Sprema saf ırk ya i brown a brown
Red e red tohumu dişi sperma kullan ve ırkı bozmadan kendi işletmene damızlık saf ırkı elde etmiş olursun
Anlamadığın sormak istediğin yada fikrini söle buna göre tohum firmaları da boğa konusundada konuşuruz

Zooteknist[emoji106]
Abi merhaba dediğin şeyler gerçekten çok mantıklı fikirler. Sana sormak istediğim sorular var montofon la ilgili 1)şimdi abi senin sağmal montofonlar ortalama kaç kilogram geliyor ?
2) günlük yem rasyonunda hangi üründen kaç kg veriyorsun?
3) ortalama günlük süt verimi kac litre

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selamun aleyküm. Biz yeni bir çiftlik kurmak istiyoruz. Normalde Ödemiş bölgesinde holstein var fakat biz fleckvieh, red holstein, montbeliard ve brown swiss ırkları ile çalışmak istiyoruz. Red holstein hayvan şuan elimizde mevcut. Fleckvieh, b.swiss ve montbeliard düvelerini de ithal olarak getiricez. Firmaya gidip konuştuk. Anlaştık, sayılır. Biz bunlardan beşer tane ithal edip mevcuttaki ufak çiftlikte denemek istiyoruz, birkaç yıl. Çünkü bunlar hiç çalışmadığımız ırklar. Mukayese edip bir iki ırkı tercih edicez.Babam da illa bunlar üstünde melezleme yapıcam diyip duruyor, ben ise bozmaya cesaret edemiyorum. Sorularım:
1-Bu hayvanları melezlemek doğru mudur?
2-Doğru ise nasıl bir yol izlemek gerekir?
3-Yanlış ise aynı ırktan hangi boğa tohumları atılabilir? Fleckvieh için barış abinin konusundan not çıkardım da b.swiss, redholstein, montbeliard için bulamadım.

İyi forumlar herkese, şimdiden teşekkür ederim.
Abi selamaleykum. O ertugrul abinin dedigi recete guzeldi. Siz ne yaptiniz hayvanlari aldiniz mi aldiysaniz kaçar tane aldınız? Bide abi elinizdeki red holsteinler nasıl normal holsteine gore farkları nedir? Tesekkur ederim saygilar