Arkadaşlar Süt Sıgırcılıgı işine girmek istiyorum.Epeydir bir araştırma içerisindeyim.Rasyon değerler hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?Yani Kuru Madde, kg/gün
Rasyon Kuru Madde Oranı, %
Rasyon Kaba Yem Oranı, %
Ham Protein, g/gün
Metabolik Protein, g/gün
Rumende Yık. Protein, g/gün
Ham Protein, % KM
ME, Mcal/gün
ME, Mcal/kg KM
NEbüyüme, Mcal/kg KM
NEyaşamapayı, Mcal/kg KM
Ca, g/gün
Ca, % KM
P, g/gün
P, % KM
Ca / P
NDF, % KM
eNDF, % KM
NSC, % KM
TSBM, % KM
Rumen pH ' sı
Bunların anlamları nelerdir? 400 kg canlı ağırlıklı günlük 15- 20 kg süt veren bir inek için ne kadar olması gerekir?
Son olarakta elimde buğday samanı, kuru macar fiğ otu, kuru yonca otu, pancar küspesi,mısır sılajı, arpa buğday mısır ezmesi ve günlük olarak taze çimlendirilmiş arpa var.Bunlarla fabrika yemi almadan nasıl bir rasyon yapabilirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Rasyon Kuru Madde Oranı, %
Rasyon Kaba Yem Oranı, %
Ham Protein, g/gün
Metabolik Protein, g/gün
Rumende Yık. Protein, g/gün
Ham Protein, % KM
ME, Mcal/gün
ME, Mcal/kg KM
NEbüyüme, Mcal/kg KM
NEyaşamapayı, Mcal/kg KM
Ca, g/gün
Ca, % KM
P, g/gün
P, % KM
Ca / P
NDF, % KM
eNDF, % KM
NSC, % KM
TSBM, % KM
Rumen pH ' sı
Bunların anlamları nelerdir? 400 kg canlı ağırlıklı günlük 15- 20 kg süt veren bir inek için ne kadar olması gerekir?
Son olarakta elimde buğday samanı, kuru macar fiğ otu, kuru yonca otu, pancar küspesi,mısır sılajı, arpa buğday mısır ezmesi ve günlük olarak taze çimlendirilmiş arpa var.Bunlarla fabrika yemi almadan nasıl bir rasyon yapabilirim.
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.