PULUK SÜRÜM DERİNLİĞİNİ İDALİ NE OLMALI

Ynt: PULUK SÜRÜM DERİNLİĞİNİ İDALİ NE OLMALI

çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler umarım çifçilerimize faydalı olacaktır

ayrıca sizden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.benm traktörüm 8073 steyr bg gücü 70.benm ekipmanlarım 4 lü 8 no,3lü8no,2li 24 no pulluk.ayrıca büyük 9lu çizel.hidrolikli 18 li 60lık tas kobra motorumla bu ekipmanları çok rahat şekilde kullanmaktayım.sizden şunu öprenmek istiyorum tarlalarım ova tarlalar.dekarda 500 kg buğdy ve 300 kg de sulamasız gündendi almaktayım.topraktan en iyi verim alabilmek için pulluk ölçülerim ne olmalı ayrıca toprağı hangi şekilde sürmeliyim ve hangi pullukları ne zaman kullanmalıyım.kendim üzerinden örnek veriyorum tüm arkadaşlaarada açıklayacağınız konu inşallah faydalı olur

bizim bölgemizde 25 40 cm arası sürüm yapılıyor ortalama 85 hp civarı 4 çeker traktöre 3 lü 17 veya 18 no pulluk takarız bazıları 2 li 20 no da kullanıyor karpuz işi yapanlar

selam tüm çifci dostlarım bi soru sormak istiyorum benim traktörüm tl 100 a acaba buna nasıl pulluk kullanmalıyım ve nasıl patlatan almalıyım ? şuan kullandığım pulluk 4 lü 14 no bide dönerli pulluk var denemek için kullandım 4 lü 12 no ikisindede rahat gidiyor araları 85 cm eğer 4 lü 14 no pulluk alsam dönerli araları 91.5 çekebilirmi bi nasıl patlatan almalıyım ?

çok rahat çeker 4 lü 14 no dönerli pulluğu patlatmaıda ziraatin 3 lü dip kazanları (patlatmalaları) var onlardan al derim.

bence daha iyi olur arası geniş olan saban toplama yapması daha zor oluçagından daha iyidir.
traktör çekmiyecek diye çekinme bile hiç

hmm ne kadar yer götürür diğerlerinden farkı ne tam olarak inceleyimedim ama 1 ay sonra falan bi abide var onu deniycem çekerse almayı düşünüyorum fakat tam olarak diğerleri arasındaki farkı detaylı bi biçimde açıklarmısınız :S