Pullukla taş çıkarma '

Yillar once bizim koyde yasli bi amca tarla suruyormus 3105 MF le tarla baya buyuk ve cok tasliymis..pulluk 5 li 14 lu alpler..tarla bitene kadar kutur kutur ses geliyomus pulluktan..gece olmus yastik basini surerken traktorun on kalkmis inmis..yasli amca arkaya bakmamis eve gelmis gece..sabahleyin bi bakmislar 2 kulak ve burun yok komple valla billa 5 li 14 olmus 3 lu 14lu[emoji4] ..arkadan 2 tanesi deve boynu dokumden kirmis..cok dikkat edilmeli tasli tarlada..

2cd2e73970da0ac4f02cf9c3c05050bf.jpg
4e394b6c180b62f230da6f792d9a3bc1.jpg

Otomatik pullukta sıkıntı yok taş kaya devam

Bende bu yıl turan 4 14 ile taşlı bi parcayı sürüyodum . Tav iyiydi müziğimi açtım seri 1 ile gidip gidip geliyordum . Tarlayı yarılamıştımki traktörün arkadan bi darbe geldi traktör sürülen yerin üzerine dogru kaydı resmen .bi baktım sehpadan daha büyük bi taş . Sağıgını solunu sürdüm taşın yarısını yüzeye çıkardım . Tarla bitti eve gittim pulluğu indirip kepçe takacam bi baktım bizim ls nin yan gergi kolunu tutan aksa takılı parcanın biri içe yamulmuş digeride kırılmış .taşlı tarlada dikkat şart
Bende bu sene kabini yeni taktirdim seri 1 le 18 gaz sürüm yapıyorum tarla hafif rampa aşağı gidiyorum müzikte açık traktör td65d cifcekerde taşa bi takıldı traktör yarım metre uzadı resmen geri geldi debriyaja zor bastım allahtan bi zarar olmadi

Peki büyük taşın yanından geçerken yapraga gelse taş egip kırma olayı olur mu
İki senedir kullanıyoruz bi sıkıntı yaşamadık bizim bi arkadaşta 7li si var nh 6090 a takıyor 9 10 km yle taşlı kayalı yer sürüyo ondada bi sıkıntı olmadı bizim aldığımızda polatlıda ilkmişti ızgara tabak şimdi bizim köyde 5 6 tane oldu herkes çok memnun

İki senedir kullanıyoruz bi sıkıntı yaşamadık bizim bi arkadaşta 7li si var nh 6090 a takıyor 9 10 km yle taşlı kayalı yer sürüyo ondada bi sıkıntı olmadı bizim aldığımızda polatlıda ilkmişti ızgara tabak şimdi bizim köyde 5 6 tane oldu herkes çok memnun
Polatlıda büyük taş varmidir bilmiyorum ama biz çok müzdaripiz bu taştan şimdi ya ünlü alacağım yada şahinler pulluk tabağını bu şekilde alsam diyorum

fatih bey bizde alpler kullanıcısı olarak ünlüye dönüyoruz köyde de çogu kişi ünlüye geçiyor var bundada bi hikmet
ama ızgara yapraklar taşa takıldıgında nasıl bükülmüyor hayret

Polatlıda büyük taş varmidir bilmiyorum ama biz çok müzdaripiz bu taştan şimdi ya ünlü alacağım yada şahinler pulluk tabağını bu şekilde alsam diyorum
Çamurda süper oluyor ızgara tabakla normal tabak ikiside ünlü aynı tarlaya girdik normal tabak silmiyordu ızgara kuruda sürer gibi siliyordu sağlamlık konusunda turanların cengizlerin koptuğu terse döndüğü yerlerde sıkıntısız çalışıyo ünlü ızgara tabaklar hatta birinde yaylı esener vardı verdi ünlü aldı biz boşa uğraşmışız şimdiye kadar turanla esenerle diyodu istersen yarın detaylı resimlerini atarım pulluğun

Çamurda süper oluyor ızgara tabakla normal tabak ikiside ünlü aynı tarlaya girdik normal tabak silmiyordu ızgara kuruda sürer gibi siliyordu sağlamlık konusunda turanların cengizlerin koptuğu terse döndüğü yerlerde sıkıntısız çalışıyo ünlü ızgara tabaklar hatta birinde yaylı esener vardı verdi ünlü aldı biz boşa uğraşmışız şimdiye kadar turanla esenerle diyodu istersen yarın detaylı resimlerini atarım pulluğun
Valla cok iyi olur özellikle izgara tabagin arka tarafinin bi fotografı iyi olur 5+1 inç ayarlı 6lı alayim diyorum eseneri verip etrafimdaki herkes eseneri bidaha aramazsın diyor hem motor da rahat gidiyormuş ünlüde