Pullukla tarla surumu

Ynt: Pullukla tarla surumu

ben bu yıl nadasa bıraktıgım tarlalarıma son güzde patlatma cektim..kısmet olursa baharın ya tersine bidaha patlatma cekmeyi yada tırmıkla ikileme yapmayı düşünüyorum..acıkcası birazda cekiniyorum ya verimiyi olmazsa diye ..haliyle bizim burda genelde bıcakla sürümyaparlar..olası bi durumda köylü ağzıda sakız yapar diye..

Hebun021 link=topic=51494.msg521868#msg521868 date=1327691228' Alıntı:
Gecen sene bugdayda viktoriya yari sert cesidinden tam 530 kilo aldik pehlivanda 380 450 arasi aldik zivagoda sert bugdayda ise 500 600 arasi aldik tabi sert bugdaylarin yeri mercimek ekilen yerlerdi .
bizim tarlanın yanında yol vardı 3 dönüm falan geçen sene patlatma yaptım ocak ayında buğday ektik dönüme 600 kg gibi birşey verdi buğdayın cinside pioneer anapoydu.

Dostum ilk basta verimi bereketi Allah tan iste oyle ben bilmem boyle yaptim iyi verim alirim yok suyle yaptim kutu verim alirim kaprisine girme . Yanliz tohum ekimine dikat et ne derin olsun ne acik kalsin tohumlarin bide tarlada kesek birakmamaya calis insallah emeginin karsiligini alirsin.

Hebun021 link=topic=51494.msg521882#msg521882 date=1327691905' Alıntı:
Bugdayin cinsi gercekten deyisikmis biz bu yil hemen hemen butun tarlalari victoriya ektik gecen sene verimi iyidi birazda firat 93 ektik bakalim hayirlisi.
senin yaptığın işte büyük bir gobleyin olsun tamamdır. ama bizim burda pamuk mısır soya fasülyesi ve sebze ekiliiyor tarlaya sırt çekiyon tarlaya derin sürüm yapıyon haliyle.

Diyarbakidaki her yerin verimi toprak yapısı ayrı oluyor mesela diclenin öbör taraf dediğimiz bismil silvan hazro ve diyarbakir etrafının yağış orani fazladir ve Daha hâlâ diyarbakir da aniz yakilmaktadir şimdiden çoğu yerde şu anda zaprus kurtu baş göstermiştir külvatör tapan diskaro ile yapılan ekini hazirlamada kulandiğimiz aletlerdir çoğunda çıkan kurtar aniz yakilmayan yerlerde çıkıyor yerlerin iyice o sapına tam olarak o toprakta kariştirilmamasidir eger aniz yakmama yasaği tam uygulansa ozaman ya nadas olmasi yada hersene puluk veya disk olmasi lazım yoksa külvatörle diskaroyla o sap kaybolmaz dikatlerinizi çekerim

biz nadasa bırakırız sonra pullukla süreriz sonra vanvey cekeriz ekmeden öncede merdaneli veya tapanlı kazayağıyla tektar sürüp ekeriz verimde seneye göre değişir ama dönüme 350 400 kg buğday alırız dönüm bizdede 1000metrekare

biz hasattan sonraki 1 ay sonra pullukla nadası yaparız mart nisan ayların kazyagını ardaksındakı kırıcıyı sokerek kazayagı çekeriz haziran aylarında yani hasata daha varken ikileme yaparız kırıcıtı takıp oyle devam ederz eger marta yagmur fazla yagdıysa çayır biçme makinasıla biçip öyle çekeriz sapıda patosla sanamnlıga koyar kışın hayvanlara yediririz