Ynt: PULLUK NUMARASI İLE LASTİK EBATLARI UYUMU !!! UYGUN LASTİK KULLANIMI..
anayurtlu 3105d link=topic=40510.msg542065#msg542065 date=1329659171' Alıntı:
bizim 105in arkalar 18x38 biz şimdi 4lü 18 ' ' pullukmu kullanmamız lazım?
adam kadar kesek çıkar valla
o kadarına da gerenk yok.. o zaman aynası uzun pulluk kullanıcaz tekerin çızıya sıgması için
anayurtlu 3105d link=topic=40510.msg542088#msg542088 date=1329660170' Alıntı:
bunun üzerinde çalışabilirim ama kurakta disk pulluğun batmasını engeller
çünki öyle yerler varki tarlanın başı yumuşak ordan atıyorsun pulluğu ortalar sert eğer pulluk dışarı çıkarsa bidaha batmıyor onun için hidroliği hiç oynamadan vites düşürerek sürdüğümüz o derece sertlikte yerler var bu gibi yerlerde o disk pulluğun batmasını engeller.
diski tekerin kaynatıldıgı gibi kaynatmıcan ki, yaylı bi sistem olucak, yani yumusak olucak diskin profil demiri
aynen öyle tarlalar denkgeliyoki basta pulluk batsın die yarım ebriyaj gidiyosn iyice yatırıyosn pullugu, gecsn die...
bu sene tarlanın birini süremedik dogru dürüst...
cok sertti... pulluk gecmiyo gecmiyo bi gectimi de hayvan gibi kesek cıkarıyodu, canımı sıktı pulluklara ayarı verdim motorlardan da birer vites düstük yardırdık resmen, ciftci 66 da sürüyodu toprak sert oldugu için hayvan gibi kesekler cıkıyodu, pullugu bi atıyosn motorun bi teker patiye veriyodu, ciftciye de diferansiyel kilidini ögrettim o sekil sürdük bi yarısını..
gecenin bi yarısı babam cıktı geldi ne len bu tarlanın hali diyor, nasıl ezecen bunları dedi
;D
ertesi gün ben pullukla ciftci de 66 ile kobrayı taktık geldik..
kobrayı ciftci beceremedi babama tlayı verdim bindim kobraya normalde pancar yerini bile takviye 2 vites 2 ile yapardık...
bu tarlaya bi girdik motor kösüyor kara dumanı ;D
bi vites düş bi vites düş derken takviye 1 vites 2 ye kadar düştüm, dijital gösterge olsaydı heralde 3 km/h ile filan anca gidiyodu motor
66 ya ve kobraya bu tarlada cok cektirdik
bu anlattıgım tarla gecen sene pancar yeriydi bugdayı kaldırdık yagmur yagdı sürüme gittik, düşün yani