poyasyum sülfat

arkadaşlar buğday ve arpa tarlamda 10kg dap gübresi ile 5 kg potasyum sülfat katıp kullanmak istiyorum ..dap her yerde mevcut ama potasyum sülfatı nerden bulabilirim burdaki gübreciler getirmiyorr kırıkkale..

Ynt: poyasyum sülfat

potasyum sülfat pahalı bir gübredir. ege taraflarında bahçelerde kullanılan bir gübredir bu.
ben 5 yıl önce tanelik mısırda kullandım bu gübreyi çok güzel sonuç aldım.
ama 5 yıl önce fiyatı düşüktü. şimdi nekar bilmiyorum.

umut71 link=topic=35446.msg301588#msg301588 date=1287169093' Alıntı:
arkadaşlar buğday ve arpa tarlamda 10kg dap gübresi ile 5 kg potasyum sülfat katıp kullanmak istiyorum ..dap her yerde mevcut ama potasyum sülfatı nerden bulabilirim burdaki gübreciler getirmiyorr kırıkkale..
potasyum nitrat vardır yaygın olarak pahalının biraz ucuzudur potasyum sülfat pahalıdır seckin gübre bayilerinde bulabilirsiniz pahalı oldugu icin fazla getirmezler ayrıca üst gübresidir şeker pancarı kuru fasulye bugdayda kullanıyorum ben bugdayda başak zamanı yagmurlama ile atarım rengini iriligini ve lezzet verir potasyum meyve agazlarında ise raf ömrünü uzattıgını söylüyorlar söylediklerim sulu tarım icin gecerli siz susuzsanın bi bilene danışın cevrenizdeki ziraatcilere susuz tarımda olurmu faydası olurmu diye paranızı boşa harcamayın

Ayrıca o gübreyi alıp dap la karıştırmaktansa ekin gübresi adında potasyum+ sülfat lı gübreler var zaten, azot ve fosforla birlikte.