PİYASAYA ÇALIŞMAK???????

Ynt: PİYASAYA ÇALIŞMAK???????

sebazios link=topic=77626.msg918964#msg918964 date=1410712408' Alıntı:
İki sorum daha var
1-) Yeri gördün mü? Özel ağaçlandırma sahası falan degil di mi!?
2-) Ali daha önce hiç rotovatör çektin mi?

Şundan soruyorum, patlatan derinliğe göre değişir ama rotovator 2.5 litreden düşük yakmaz. 100 dekarda 1 takım da çapa yersin. İkisi zaten 15 tl/da tutyor. Sen 20 tl/da fiyat vermissin. Daha kendi işçiliğinin ve traktörün hakkı yok.

Bir pay mazota, bir pay motor-ekipmana, bir pay kendine verirsin işçilikte. Hakkı bu.

Bizde sadece rotovatorü 35 tl/da ' dan aşağı babanın oğluna yaptiramazsin çünkü kurtarmaz. Su an piyasa 40-50 arası.

Yaz başı 90 dekar is geldi bana. Bağ hemde. 4 lira çektim. 3 verdiler, kabul etmedim. 3.500 liraya baskası almış. Aldığına bin pişman oldu. 2 kere bilya dağıtmış, 1 kere safti, bir kez de dişliyi kırmış. ki kırmasa da kurtaracak rakamlar degil.

Rotovator hassas da alet. İs yaparken arkadan bi 'çat' sesi gelse en az 500 lira.

Bu hesaba göre salt 1000 da rotovator işi 35 bin (ki en az) tutar. en az 1 ay da gece gündüz çalışırsın.

İmkanın varsa fiyatı revize et derim.
yılmaz abi sizin işler çok pahalı o fiyatlar burda olsa kimse yaptırmaz rotavatör 20-25arası herg yapmak 30-40arası

djzeus link=topic=77626.msg918974#msg918974 date=1410714416' Alıntı:
fiyatı gerçekten çok az söylemişsin ben piyasaya traktörle iş yapmam ama samimi olduğum birisinin ricası üzerine bu sene 300 dekar yer sürdüm dekarı 40 liradan anlaştım hesabıma göre tam kurtarıcak fiyat oydu adamda tek kelime etmeden kabul etti sende uzun uzun yaz çiz hesapla yakıtını traktörün yıpranması kendi işçiliğin bu gün 80 liradan aşağı tarlaya şoför zor buluyorum bunları hep göz önünde tut

sizin orada çift sürme fiyatı iyiymiş abi bizim burada 20-30 arası değişiyor

Ali SARAÇ link=topic=77626.msg918948#msg918948 date=1410700305' Alıntı:
bugyn bi iş denk geldi fiyat verdim denizli çivrilde 1000 dekar yere dippatlatan artı rotovatör çekilecek 40 bin fiyat verdim bakalım artı ceviz armut dikeceklermiş dikilirkende yardım edecek
ali abi fiyatı iyi vermişsin ben normal motorlara çiftin dekarı 20 tl ye çizelin dekarını 20-25 tl arası yaptırıyorum.... biraz ilerimizde bi köy var büyük 150 beygir üssü traktörler var onlar çiftin dekarını 30 tl yer patlatanı da 30 tl olması lazım onda tam emin değilim... ama onların pullukları dönerli pulluk...

Yeri gördüm çay kenarı komple mil yer bende fiyatımı ona göre verdim , tek parça ayrıca , benim traktörğn dip patlatan + rotovatör yakacağı 4 ton mazot , rotovatör bıçağı 100 dekar demişsin abi ben 3 kere kendi yerime rotovatör çektim daha milim aşınmadı bilmiyorum o bıcak işinde bi terslik var ama şu bi gerçek bi takım bucağım gider , 15 gündede ben o işi tamamlarım tahminim mazot yeme içme vs çıkınca 15000 gibi. Bi rakamın kalacağını düşünüyorum bu yoklukta iyi gelecek :) bi arıza olursa bilemem ama bu işler kar zarar yan yana slaj yapıyoruz 5 dekar yere gidiyorz orda bi demir parçası alsa makina al sana bi dünya masraf . Teker gümler yolda allah göstermesin kaza olur herşey olabilir ama ben traktörü satacam ztn satmadanda kazandığını kazansın diye düşünüyorum eli kulağında satılacak ztn

Ali SARAÇ link=topic=77626.msg919095#msg919095 date=1410735983' Alıntı:
Yeri gördüm çay kenarı komple mil yer bende fiyatımı ona göre verdim , tek parça ayrıca , benim traktörğn dip patlatan + rotovatör yakacağı 4 ton mazot , rotovatör bıçağı 100 dekar demişsin abi ben 3 kere kendi yerime rotovatör çektim daha milim aşınmadı bilmiyorum o bıcak işinde bi terslik var ama şu bi gerçek bi takım bucağım gider , 15 gündede ben o işi tamamlarım tahminim mazot yeme içme vs çıkınca 15000 gibi. Bi rakamın kalacağını düşünüyorum bu yoklukta iyi gelecek :) bi arıza olursa bilemem ama bu işler kar zarar yan yana slaj yapıyoruz 5 dekar yere gidiyorz orda bi demir parçası alsa makina al sana bi dünya masraf . Teker gümler yolda allah göstermesin kaza olur herşey olabilir ama ben traktörü satacam ztn satmadanda kazandığını kazansın diye düşünüyorum eli kulağında satılacak ztn

Ali kurtarıyorsa gir tabi ki. Ölü zamanı değerlendirirsin.

Ama bir Abi tavsiyesi, hesabını çok iyi yap. Traktöre boşu boşuna bi 200-250 saat bindirme. Bindirirsen de değsin. Dediğin gibi 15 kalacaksa çok iyi. Günlüğün temiz 1000 liraya gelir. 500 bin liralık bi biçer o parayı kenara atamıyor her gün.

Senin rotovatör dik rotovatör mü, yoksa bildiğimi çapa (toprak frezesi) mı?

Ali SARAÇ link=topic=77626.msg918948#msg918948 date=1410700305' Alıntı:
bugyn bi iş denk geldi fiyat verdim denizli çivrilde 1000 dekar yere dippatlatan artı rotovatör çekilecek 40 bin fiyat verdim bakalım artı ceviz armut dikeceklermiş dikilirkende yardım edecek
ben araziye göre rotovatörü 40 -60 arası yapıyorum patlama pullukta o fiyat,sera içi işlemedeyse seranın büyüklüğüne göre 60-80 arası her ekipmanın bir kat işçiliği.1000 dekarda en az 6 -7 ton yakıt gider yani 25-30 bin yakıt yağ sarfiyatı en az 5 bin liralık ekipman masrafı çıkar en az maliyetin 35 -40 bin bulur 60 binden aşağı traktör sokmam o araziye

GENÇ EYMIRLİ link=topic=77626.msg918983#msg918983 date=1410716467' Alıntı:
yılmaz abi sizin işler çok pahalı o fiyatlar burda olsa kimse yaptırmaz rotavatör 20-25arası herg yapmak 30-40arası

Herg ' de traktor hem daha az yorulur, hem daha az yakar, hem de ekipman sarf giderin daha az olur. Üstelik is hazında daha fazladır.

Sizde rotovator çekmenin daha ucuz olması ilginç.

Pulluk 30-40 arası bizde.

Ali SARAÇ link=topic=77626.msg919095#msg919095 date=1410735983' Alıntı:

abi inşaallah seniniçin karlı bir iş olur. td nin yerine DEUTZ mu gelecek yoksa:)

BOZKURT07 link=topic=77626.msg919165#msg919165 date=1410777278' Alıntı:
abi inşaallah seniniçin karlı bir iş olur. td nin yerine DEUTZ mu gelecek yoksa:)
işi 34 bine başkası almış biizm fiyat yüksek kalmış biraz :) bugun tekrar görüştümde neyse sağlık olsun . yok bişe gelmicek tdnin yerine ya inek gelcek ya koyun .

Ali SARAÇ link=topic=77626.msg919244#msg919244 date=1410806839' Alıntı:
işi 34 bine başkası almış biizm fiyat yüksek kalmış biraz :) bugun tekrar görüştümde neyse sağlık olsun . yok bişe gelmicek tdnin yerine ya inek gelcek ya koyun .

Ali büyük badire atlattın bana sorarsan. İnan almaman daha hayırlı oldu. 1 ay sonra konuşursak haklı çıktığımı göreceksin.

YUSUFTUYLUOGLU link=topic=77626.msg919328#msg919328 date=1410857486' Alıntı:
20 cm ayakboyu ile dippatlatan değil üstpatlatan :)
patlatanda numara pek yapamazda rotovatörde ortakolu açarak üstten üsten topaçı inceltip geçebilir valla bilmiyorum biz 15 kazanırız diye yola çıktık o belki 9 bine fit oldu .. herşey hesap kitap ..

Evet abiler arkadaslar yeni bir işimiz daha oldu hayirlisi ile,

fimaks 5m3 kati gübre dağıtma romorku
20 li sakalak mibzer aldim
40 tir dolusu gübre, 1000 dönüm civari ekilecek yer bizi bekliyo
inşaallah kazasi belalsiz haklederiz