Selamlar...
Dün evde peynir yapmak için deneme yaptım 5 litre inek sütüne hazır bir mayadan 1 kapak kullandım. Termometre olmadığı için sıcaklık kontrolünü sağlıklı yapamadım ama tahminen 35-40 C arasında mayaladım. sonuç yaklaşık 850 gr peynir ve peynir altı suyundan ise 500 gr lor elde ettim.
Bana kaliteden de ödün vermeden verimli peynir elde etmenin püf noktalarını anlatabilir misiniz
Keçi sütü düşündüğüm için Keçi ve İnek sütleri arasında verim farkı oluyor mu?
Piyasada en çok hangi peynir çeşitini satabiliriz? tulum salamura vs.
Dün evde peynir yapmak için deneme yaptım 5 litre inek sütüne hazır bir mayadan 1 kapak kullandım. Termometre olmadığı için sıcaklık kontrolünü sağlıklı yapamadım ama tahminen 35-40 C arasında mayaladım. sonuç yaklaşık 850 gr peynir ve peynir altı suyundan ise 500 gr lor elde ettim.
Bana kaliteden de ödün vermeden verimli peynir elde etmenin püf noktalarını anlatabilir misiniz
Keçi sütü düşündüğüm için Keçi ve İnek sütleri arasında verim farkı oluyor mu?
Piyasada en çok hangi peynir çeşitini satabiliriz? tulum salamura vs.