Ynt: perkins motor
evet doğru ama orada atladığınız bir konu var: Turbo nun görevini artırıyorsunuz ben,m dediğim işte. yani işin aslı şu :4,4 litrelik bir motorunuz var. anlamı piston içine ne ederseniz edin havayı 4,4 litrenin üzerine çıkartamazsınız değil mi, mantık bu. Şimdi turbonun basıncını artıracak olursanız eğer aynı piston boşluğuna beleş olan havayı biraz daha sıkıştırarak sokarsınız. yani bu durumda piston içindeki hava 4,4 litre değil de sıkışmış halde 4,7 litre hava olmaz mı. bunun üzerine enjektörden aynı oranda mazot enjekte edecek olursanız işte size chip tuning yapılmış motor olur. ama elbette ki bu kadar basit değil. turbo basıncı arttığında piston ve biel kol üzerine binen yük artacaktır, dolayısı ile enjektörün yakıt püskürtme zamanını da ayarlamak gerekiyor. vs.. bu ileri derecede motor ve bilgisayar bilgisi gerektiren bir iştir ki bunu sanayideki adamlar anlamazlar. herkesin elinde internet var google ye chip tuning yazın ve okuyun. bunu sadece ben demiyorum. şu bir gerçek benim arabam model Doblu 1,9 litre ve fabrika çıkışı 105 hp. Euro3 motorlu. 2008 yılındanbu yana chip tuningli binerim arabama ve şu anda şehit içinde klima açık 60 litre mazotla 800 - 850 km yol yaparım. varın siz hesaplayın. bu arada benim arabanın üretimi durdu, ancak benim arabanın motorunun aynısını şu anda fiat 2000 CC motor olarak üretiyor ve 120 HP olarak satıyor sanırım. şanzumana da 6 ileri vites koymuşlar bu da uzun yolda mazotu neredeyse 100 km de 5 litreye düşürmesi demek oluyor. biraz uzun oldu gerçi ama kusura bakmayın. arkadaşlardan biri kim yapar diye soruyor reklama girmesin ama Konya da yapanlar var. özellikle uzun yol araçlarına Kamyon, Tır, Otobüs, performans araçları, ve elektronik kontrollü traktörler. tek sakıncası bakım saatini biraz erken yapacaksınız hani turbo sıkışmasın diye.imamoglu link=topic=69540.msg792663#msg792663 date=1384100949' Alıntı:Yanlış bilgi paylaşımında bulunmayalım, motor gücünün ister elektronik beyin ecu üzerinden isterse yakıt pompası ayarlarıyla oynanarak artırılmasının mutlaka ama mutlaka yakıt artışı gibi bir etkisi kaçınılmazdır, yukarıda bu konuda bilgi veren arkadaşlardan birisi güç artırıldığında motor bir üst modele geçiyor ama yakıt artmıyor demiş, bu durumda 70 hp bir motor 90 hp yapıldığında da 70 hp kadar yakıt harcıyor demektir, o zaman fabrikadan orijinal 90 hp çıkışlı üretilen bir motorun da 70 hp kadar yakıt tüketmesi gerekir ki bu doğru bir tespit değildir.