patinajı nasıl önleriz?

Ynt: patinajı nasıl önleriz?

pamukçu link=topic=29046.msg247188#msg247188 date=1265059431' Alıntı:
Ya, renk değişiminden bahsetmişsinizde ben bu kırmızı rengin patinaj sorunu konusunda hiçte şikayetçi değilim... bundan şikayetçi olma becerisinide gerçekten anlamıyorum...
kırmızı heralde fazla göze batıyo :)

ÇağRı link=topic=29046.msg247191#msg247191 date=1265059657' Alıntı:
kırmızı heralde fazla göze batıyo :)
Daha fazla beygir gücüne sahip makinaların 2 disk daha fazla goble diskaroyu bayır yukarı kaldıramamak, doğru düzgün çalışma viteslerine sahip olmamak gibi gerçekçi sorunları yerine buradan kulaktan dolma hayali sorunlar üzerine çok geyik bir muhabbet dönmekte...

pamukçu link=topic=29046.msg247201#msg247201 date=1265061115' Alıntı:
Daha fazla beygir gücüne sahip makinaların 2 disk daha fazla goble diskaroyu bayır yukarı kaldıramamak, doğru düzgün çalışma viteslerine sahip olmamak gibi gerçekçi sorunları yerine buradan kulaktan dolma hayali sorunlar üzerine çok geyik bir muhabbet dönmekte...
Doğru tespit.. Aslında; ' İnsanın adı çıkacağına canı çıksın.. ' atasözü herşeyin ıspatı...Kırmızı motorun adı çıkmış bir defa.. Biz elimizdeki tüm imkanlar ve yılların verdiği tecrübe ile patinaj sorunu yaşamıyoruz.. İllaki bazı arkadaşlar bu konuyu üzerine basa basa dile getiriyor.. Bana göre her güzelin bir kusuru vardır..:D

nailyetek link=topic=29046.msg247210#msg247210 date=1265061915' Alıntı:
Doğru tespit.. Aslında; ' İnsanın adı çıkacağına canı çıksın.. ' atasözü herşeyin ıspatı...Kırmızı motorun adı çıkmış bir defa.. Biz elimizdeki tüm imkanlar ve yılların verdiği tecrübe ile patinaj sorunu yaşamıyoruz.. İllaki bazı arkadaşlar bu konuyu üzerine basa basa dile getiriyor.. Bana göre her güzelin bir kusuru vardır..:D
Kesinlikle bu tespitler bu makinaların tarlada nasıl çalıştığına şahit olmuş kimseler tarafından yapılmıyor buna eminim...

pamukçu link=topic=29046.msg247201#msg247201 date=1265061115' Alıntı:
dediğiniz gibi hidrolik sorunlarına amenna diyecek bişey yok ama makinayı fazla zorlamayınca biz de patinaj sorunu yaşamıyoruz

huseyın abı bende dıyorumkı su bızım mf 165 ligi satıyım bı mf8000 serısı felan alıyım nasılolsa babamda para cok emeklıde oldu 30 mılyar borcu var gerıye kaldı 50 milyar dıyorumkı bı bankadanda kredı alalım alalım bimf 8000 serısınden :D :D :D

bence de traktörü sat, onu al bunu al demek lafta kolay. 285 az traktör mü sonuçta heleki balon tekerlek. lastik havalarını 16 psi yapabilirsin. sonra 7 li çizelin hidrolik kollarına bağlanan deliklerin en aşağı olanına takarsan da patinaj azalır. son olarak da orta kolu öyle ayarlamalısn ki traktör tam patinaja başlamak üzeryken otomatik kaldırma hareketi yapsın, o an orta kol ileri itsin kendini.

keltaşlı link=topic=29046.msg248464#msg248464 date=1265337831' Alıntı:
bence de traktörü sat, onu al bunu al demek lafta kolay. 285 az traktör mü sonuçta heleki balon tekerlek. lastik havalarını 16 psi yapabilirsin. sonra 7 li çizelin hidrolik kollarına bağlanan deliklerin en aşağı olanına takarsan da patinaj azalır. son olarak da orta kolu öyle ayarlamalısn ki traktör tam patinaja başlamak üzeryken otomatik kaldırma hareketi yapsın, o an orta kol ileri itsin kendini.
yer çakıllı arazi eğimli imiş.sen ne yapsan patinaj yapar.you tube gir adamlar bağ araların neden paletli traktörle sürüyorlar bir bak.ondan sonra gel...

kırmız iyidir iyi kullanmasını bılırsen :D ben yeşil kırmızı mavi hepsınden kullandım kırmızı en ıyısı ama kırmızı derken same yanı :D patınaj olayını lastık havasını azlatarak halledebılırsın... toprak yapınız da kumsal a yakın ise tırnak araları yakın lastık kullanmaya dıkkat et... lastıgın ıcıne su koyma işine gelınce ıyı bırsey olsa butun cıkan traktorlerın lastık ıclerıne su basarak satarlardı... bu su koyma yerıne arka lastıge ek agırlık baglamak daha mantıklı...

zaten hiç su koymayı düşünmedim.biraz ağırlık ilavesi lastik havalarını 20 den 16 ya filan indircem.birde ön ağırlıklarıda çıkarcam.ön fazla ağır olmasın ağırlık dengesi birazda olsa arkaya doğru kaysın yeterli olacağını sanıyorum.

kardeş tek ve ucuz çözüm arka tekerlere birer ağırluk daha tak motor ağır olsun ayrıca önler de cok olmalı

Arkadaşım öncelikle senin yapman gereken internet veya mf üreticisi ile temasa geçip arka tekerleklere ne kadar su doldurabileceğini öğrenmek. kısacası tekerlerin yere ne kadar sürtünürse o kadar iyi çekiş sağlarsın.
Fsurt=Traktor agırlığı X Lastiklerin Surtunme katsayısı

F i arttırmak için iki değişken var ağırlık ve sürtünme katsayısı sen ancak ağırlığı arttırabilirsin.
Arka tekerlere demir ağırlık takabilrisin veya sıvı doldurabilirsin. Tekerleklere sıvı doldurmanın herhangi bir sakıncası yoktur. traktörünün mekanik aksamına yük bindirmez çünkü tekerin ağırlığı toprağa basar. dikkat etmen gerek şey tekerlere %80 den fazla su doldurmamak. çünkü tekerin hava ile esnemesi gerekir. sıvıyı tam doldurursan esneme olmaz ve herhangi bir çukura girdiğinde tekerin fırlayabilir. tabiki arka tekere su doldurunca ön tarafa da bir miktar ağırlık koyup sistemi dengelemen gerekir.
Doldurduğun suyun donmaması için kalsyum klorürlü su koymanda fayda var. yani kısca bir litre suya 400gr tuz atacan karıştıracan bu suyu dolduracan sonra.
hadi kolay gelsin.

bu su koymak ne oluyor yaw.adamlar 2 tonluk traktör yapıyor.radyal lastik takıyor canavar gibi çekiyor.hem hafif hem pratik hemde az yakıyor.ağırlığıyla tarlayı çökertmiyor.haden gari uyum sağlayın şu teknolojiye.

kardeş arka jantın içine ikişer taneden 4 ağılık daha tak 50 kilodan 200 kilo yapar oda epeyce patinajı önler

Benim de başıma böyle bir olay gelmişti. Ben çözümü pulluklara ağırlık koyarak halletim. Biz de 2 tane mf135 tam çamurluk olanlardan pulluk ise 3lü 8 inç var . Traktör patinaja kalktığı zaman biraz pullukları tartmak yeterli oldu. Sorunda çözülmüş oldu traktörün önünde bile ağırlık yok geçtim arka teker ağırlığından pulluğa ağırlık koymak yetti. Bizim buraların toprağı taşlıdır ve sıkışıktır aynı zaman da. Pullukları tartınca traktörün önü kalkıyor biraz zahmeti var tabi.

garanti iş al askıya arka tekeri bas suyu bas suyu sora öbür tekeride aynen yap arkadaslar dıo jantlar çatlar ayrılır bilmem neyi keser sen takma kafana bişeycik olmaz düşünsene damper taktığında motora basıo 6-7 ton ee 1 teer alsa 750 kg 2 si 1.5 ton ee hani nerden ayrılacak teker ler bence bas suyu gitsin bizim burda bayırlar çok johnn dere en eski b içere bile arkalı onlu su dolduruolar kaymasın die bak sen işine he dersen ben guvenemem sen cek 7 linimi cekecen ne çekeceksen ağır ,işlerini bitir al suyunu içinden iyice bas havayı devam et bukadar basit hem su kaymayıda önler hemde motor çabukdurur birde 7 li cekerken tekerin altına taşan topraklar war onlarda motoru zıplatmaz ezer gecer yorumlara açığım

ben tuzlukçuda 285 gördüm adam haşhaş satmaya gelmiş balon teker jantlara baktım her tekerde 3 er tane agırlık vardı bana kalırsa agırlıkla çözebilirsin bide traktöre kabin taktır imkanın varsa kabinde 150 200 kg arası agırlık yapar