Mayıs ayının zam şampiyonu patates
03 Haziran 2013 Pazartesi 12:06
Mayıs ayında tüketici fiyatlarında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 48.07 oranı ile patateste yaşanırken, fiyatı en çok düşen ürün yüzde 45.52 ile sivri biber oldu.
ANKARA - Patates, Mayıs ayının zam şampiyonu oldu. Mayıs ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde en yüksek artış yüzde 48.07 oranı ile patateste yaşanırken, fiyatı en çok düşen ürün yüzde 45.52 ile sivri biber oldu.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılı Mayıs ayında en fazla fiyat artışı TÜFEde yüzde 48.07 oranı ile patateste tespit edildi. Bunu yüzde 25.11 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 18.19 ile limon, yüzde 17.02 ile çilek, yüzde 6.14 ile etek, yüzde 4.85 ile balık, yüzde 4.56 ile çocuk için gömlek izledi.
TÜFEde en fazla düşüş sivri biberde yaşandı
TÜFE kapsamında Mayısta en fazla fiyat düşüşü yüzde 45.52 ile sivri biberde yaşandı. Bunu, yüzde 44.55 gerilemeyle dolma biber, yüzde 39.10 gerilemeyle domates, yüzde 18.74 gerilemeyle taze fasulye, yüzde 9.06 gerilemeyle yumurta ve yüzde 5.94 gerilemeyle no-frost buzdolabı, yüzde 5.46 oranında gerilemeyle patlıcan takip etti
03 Haziran 2013 Pazartesi 12:06
Mayıs ayında tüketici fiyatlarında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 48.07 oranı ile patateste yaşanırken, fiyatı en çok düşen ürün yüzde 45.52 ile sivri biber oldu.
ANKARA - Patates, Mayıs ayının zam şampiyonu oldu. Mayıs ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde en yüksek artış yüzde 48.07 oranı ile patateste yaşanırken, fiyatı en çok düşen ürün yüzde 45.52 ile sivri biber oldu.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) verilerine göre, 2013 yılı Mayıs ayında en fazla fiyat artışı TÜFEde yüzde 48.07 oranı ile patateste tespit edildi. Bunu yüzde 25.11 ile yurtiçi bir hafta ve daha fazla süreli turlar, yüzde 18.19 ile limon, yüzde 17.02 ile çilek, yüzde 6.14 ile etek, yüzde 4.85 ile balık, yüzde 4.56 ile çocuk için gömlek izledi.
TÜFEde en fazla düşüş sivri biberde yaşandı
TÜFE kapsamında Mayısta en fazla fiyat düşüşü yüzde 45.52 ile sivri biberde yaşandı. Bunu, yüzde 44.55 gerilemeyle dolma biber, yüzde 39.10 gerilemeyle domates, yüzde 18.74 gerilemeyle taze fasulye, yüzde 9.06 gerilemeyle yumurta ve yüzde 5.94 gerilemeyle no-frost buzdolabı, yüzde 5.46 oranında gerilemeyle patlıcan takip etti