5 ton verim alırsam benim için iyi fiyat 1tl . Tarla kirası ve sulama maliyeti fark ettirir . Başka bir bölgede başka çiftçi bu verim ve bu fiyattan zarar bile edebilir .Patates çiftci sine kaç lira yetiyor onu bilmeden bişey denmez yerin de 1 TL olsa şehirde 2 TL olur artık 2 TL de çok fazla değil ama çiftci zannımca 1 TL yi de kabul etmez
Ben çekirdek ekecektim vaz geçtimÇoğunluk ne ekerse sen tersini ekeceksin. Bu sene depolarda fazla kaldığı için illaki ekim alanlarında daralma olacaktır. Geçen sene iyi para edince daha önce hiç ekmemiş olanlar bile patates ekti.
Afyonkarahisar sandıklı ekim olarak aynı fazlalık veya azalma yokHayırlı olsun hangi bölgedesiniz bölge olarak çevre eş dost ekim nasıl cokmu azmı ona göre bende bizim ildeki durumu söyleyeyim
İnşallah ustamBence para edecek çünkü satılmıyor mal seneye ekimi az olur.
Ekici ol bilici olma demişler biz tahmin edelim yinede
1 tlyi kabul etmez diyosun ama dekara 2,5 daban gübresi 1 torba şeker 26 potas buna zaten bir sürü gübre gidiyor tarla kiraları d sen zaten uçtu elektriği var tohum parası var sucu var mazot var masraf çok eğer dekardan 5 ton alıpta patates 1 tl ederse zarar etmiyosun para kazanıyosun ama biz dekardan 4 ton alıyoruz 1 tlde kurtarmıyo bilmeden konuşmayın bencePatates çiftci sine kaç lira yetiyor onu bilmeden bişey denmez yerin de 1 TL olsa şehirde 2 TL olur artık 2 TL de çok fazla değil ama çiftci zannımca 1 TL yi de kabul etmez
Aynen öyle oldu suyu olan dağa taşa ektiÇoğunluk ne ekerse sen tersini ekeceksin. Bu sene depolarda fazla kaldığı için illaki ekim alanlarında daralma olacaktır. Geçen sene iyi para edince daha önce hiç ekmemiş olanlar bile patates ekti.
Yanlış anladınız 1 TL yı kabul etmez derken eleştirmedim patates masraflı bişey biliyorum kaç ton kurtarır onu da bilmiyorum ama bizim pate aldıgımız kişi dekardan 6 ton felan alıyor1 tlyi kabul etmez diyosun ama dekara 2,5 daban gübresi 1 torba şeker 26 potas buna zaten bir sürü gübre gidiyor tarla kiraları d sen zaten uçtu elektriği var tohum parası var sucu var mazot var masraf çok eğer dekardan 5 ton alıpta patates 1 tl ederse zarar etmiyosun para kazanıyosun ama biz dekardan 4 ton alıyoruz 1 tlde kurtarmıyo bilmeden konuşmayın bence