pancar

Ynt: pancar

pancar 100 kr konya seker 105 kr yaptı polar daha bellı degıl bellıde olmaz zannedersem 125 kr gecmez
hukumet pancar ekmeye takoz koyuyor neden yurt dısı seker ton malıyetı 600 dolar cıvarı bızde ıkı katına yakın ıthalat daha cazıp gelıyor zannedersem acaba bız neden pahalı uretıyoruz bunu bılmıyorlarmı acaba

valla kardeş 100 binden biz werdik kayseri şeker fabrikası pirim ne wermediler ama bizim köyde pancar ekimi fazla oldu için nakliyeye zam yaptılar

bizde primsiz 108 ykr, prim ile birlikte 125 ykr falan olur. Zaten fabrikayıda satacaklar 2009 yılında ne yapacaz bilmiyorum pancarda biterse işimiz kötü.

atilla link=topic=8756.msg124170#msg124170 date=1230674661' Alıntı:
o konuyu ağır abiye danışmakta fayda var diye düşünüyorum...
tarla takka kendın olmadıktan sonra bu devırde bu pancar ınsana bırsey bırakmaz ıns secım dolayısıyla belkı bu yıl bı kıpırdama olur

Arkadaşlar burada bu açıklamayı yapmaya kendimi zorunlu hissettim.

Öncelikle şeker pancarından şeker elde etmek şeker kamışına göre 6 kat pahalıdır. Ne hikmettir bilinmez ama şeker kamışı şekeri de ülkemizde pancar şekerinin bir kaç misline satılır. Ülkemizde şeker tekel iken şeker kamışı tarımı yaptırılmıyordu. Bunun yerine gübre, su, işçilik canavarı şeker pancarı pompalanıyordu. Şimdi yavaş yavaş bu kırılıyor. Artık bundan sonra yavaş yavaş şeker kamışına dönüleceğini düşünüyorum. Onun için şeker pancarına çok da bel bağlanmamalı diye düşünüyorum. İlle de şeker pancarı şekeri yenecekse de bu da ithal kökenli olabilir, çünkü küresel ısınma sonucu kuzey bölgelerde daha bakir arazilerde, daha sulak olan topraklarda şeker pancarı tarımı elverişli hale gelmiştir. Onyıllarca devlet tütüncüden tütün aldı ve yaktı. Sonra da bu sistem terk edildi. Şeker pancarında da ister istemez son budur. Ta ki şeker fabrikaları yapılanmalarını şeker kamışına döndürene kadar. Şeker kamışı tarımını internetten araştırın şimdiden. Eğer iklim istekleri sizin yerinize uygun ise ileride mutlaka şeker kamışı tarımı yapacaksınız demektir. 6 kat maliyet farkı durumu bu çizgiye çekecektir. Şeker kamışını inceleyince tarımı açısından da çok masrafsız olduğunu göreceksiniz. 10-15 sene sonra bu satırları hatırlayınız.

ağır abi link=topic=8756.msg124176#msg124176 date=1230675641' Alıntı:
tarla takka kendın olmadıktan sonra bu devırde bu pancar ınsana bırsey bırakmaz ıns secım dolayısıyla belkı bu yıl bı kıpırdama olur

Seçim martta ağır abisi. ondan sonra da 4 sezon seçim yok. ölmezsek 5 sene sonra inşallah.

Agri_King link=topic=8756.msg124213#msg124213 date=1230685583' Alıntı:
Arkadaşlar burada bu açıklamayı yapmaya kendimi zorunlu hissettim.

Öncelikle şeker pancarından şeker elde etmek şeker kamışına göre 6 kat pahalıdır. Ne hikmettir bilinmez ama şeker kamışı şekeri de ülkemizde pancar şekerinin bir kaç misline satılır. Ülkemizde şeker tekel iken şeker kamışı tarımı yaptırılmıyordu. Bunun yerine gübre, su, işçilik canavarı şeker pancarı pompalanıyordu. Şimdi yavaş yavaş bu kırılıyor. Artık bundan sonra yavaş yavaş şeker kamışına dönüleceğini düşünüyorum. Onun için şeker pancarına çok da bel bağlanmamalı diye düşünüyorum. İlle de şeker pancarı şekeri yenecekse de bu da ithal kökenli olabilir, çünkü küresel ısınma sonucu kuzey bölgelerde daha bakir arazilerde, daha sulak olan topraklarda şeker pancarı tarımı elverişli hale gelmiştir. Onyıllarca devlet tütüncüden tütün aldı ve yaktı. Sonra da bu sistem terk edildi. Şeker pancarında da ister istemez son budur. Ta ki şeker fabrikaları yapılanmalarını şeker kamışına döndürene kadar. Şeker kamışı tarımını internetten araştırın şimdiden. Eğer iklim istekleri sizin yerinize uygun ise ileride mutlaka şeker kamışı tarımı yapacaksınız demektir. 6 kat maliyet farkı durumu bu çizgiye çekecektir. Şeker kamışını inceleyince tarımı açısından da çok masrafsız olduğunu göreceksiniz. 10-15 sene sonra bu satırları hatırlayınız.

teşekkürler faydalı bilgileriniz için meendiz abi

seker kamısı uretım denemelerı seneler once yapılıyordu ama sadece cukur ovada ıyı yetıse bılecegı ortaya cıktı hazırda bulunan seker fafrıkalarının kamısa donmesı zor bır ıs degıl kucuk tatılatlarla bu ıs oluyor ama cukurova ege pamukla aykda duruyordu sımdılerde oda zorda zannedersem pekı konya kayserı aksaray gıbı pancarın yaygın oldugu ıller ne ekecek alternatıf olarak ısnın toplumsal boyutunuda gorun lutfen ıc anadoluyu ayakta tutan seker pancarıdır boyle gıderse 2 sene sonra oda olmayacak malıyetler artıyor fıyatta artıs yok
alternatıf olarak yaglı bıtkıler (aycıcegı yaglık kanola aspır)gıbı urunler denendı ama olumlu sonuc alınamadı trakya sulamadan 400 500 kg cekırdek alırken anadolu sulayarak o verımı cogu yerde gormuyor
ha secımden medet uman arladaslar bence tepkılerınısı yerel secımlerde bellı edınız

konya seydişehir ortakaraörende 128 binlira kg mı abi wallaha buarnumuzdan geldi 40 dekar ektik 6 ton aldık dekarından 240 ton yatırdık dinime imanıma borçlu çıktık bidefa 7.5 8 ton dan aşşagı almayacanki karedesin bizzarar ettik şimdi patatese yükleniyoz....