Aynen öyle işçi maliyetli ama iyi oluyor arkada bisey kalmiyorEge bölgesinde olsun Akdeniz bölgesinde olsun %98 makineli hasat oluyor elle toplama maliyetli birde işçi sıkıntısı var.
Sent from my SM-J700H using TrakKulüp mobile app
Aynen öyle işçi maliyetli ama iyi oluyor arkada bisey kalmiyorEge bölgesinde olsun Akdeniz bölgesinde olsun %98 makineli hasat oluyor elle toplama maliyetli birde işçi sıkıntısı var.
Bizde 540 kg ortala elde ettik progen lydia
Randiman isterseniz carisma verim isterseniz flash progeni tavsiye ederimLydia’nın randımanı ne geldi geçen sene bizde ektik verim çok iyiydi ama randıman 38-39 arası geldi
Randiman isterseniz carisma verim isterseniz flash progeni tavsiye ederim
Sent from my SM-J700H using TrakKulüp mobile app
Biz tüccara verdik randımanı ama bakılması ama komşumuz Tariş e verdi biraz randımanı 42 geldiLydia’nın randımanı ne geldi geçen sene bizde ektik verim çok iyiydi ama randıman 38-39 arası geldi
Biz tüccara verdik randımanı ama bakılması ama komşumuz Tariş e verdi biraz randımanı 42 geldi
Patates yerine ektik ikinci ürün olarak 250 kilo verdi. Geçen sene aynı tarla aynı tohum yine patates yeri ikinci ürün 340 kilo vermişti. Bu sene yağmur yedi. Biçer yerde çok bıraktı biçerciye yavaş git dedim bilmem ne dedim yerde dönüme rahat 20 kilo bıraktı.
Masallah ya benim yillardir 42 randiman pamugum gelmedi hic . Bizim yerler randiman yapmiyor demek ki ...
Bizde de aynı problem oluyordu önceleri bu yil türkay marka sap parcalama aldık çalı adına bisey koymuyo dabandan biçiyor şahane tavsiye ederimselamun aleyküm arkadaşlar tüm pamukçuları burda yakalamışken sorayım Pamuk çalılarını kasnakla kırıyorum ama en fazla üçe bölünüyor ve diskaro çektiğim zaman tarla sırf çalı oluyor.Ben de kalan çalıları diskaro çekmeden önce rotovatör çeksem parçalar mı acaba?Eğerki deneyenler parçalar derse sap parçalama makinası yerine rotovatör alcam bilenlerden yardım bekliyorum sağolun...
selamun aleyküm arkadaşlar tüm pamukçuları burda yakalamışken sorayım Pamuk çalılarını kasnakla kırıyorum ama en fazla üçe bölünüyor ve diskaro çektiğim zaman tarla sırf çalı oluyor.Ben de kalan çalıları diskaro çekmeden önce rotovatör çeksem parçalar mı acaba?Eğerki deneyenler parçalar derse sap parçalama makinası yerine rotovatör alcam bilenlerden yardım bekliyorum sağolun...
Kasnak nedir ?
Ben sap parcalama ile kirip ustune diskli tiller cekiyorum