Özbekistan'da Üre 381 Dolar, bizde neden 1000 dolar?.

çin sitesi alibabadan gübre üreticileriyle google translate aracılığıyla görüştüm 350-400 dolar arasında ton fiyatı değişiyor .gönderebileceklerini söylediler.gümrükte çalışan bir tanıdığa sordum.toprak ve gübre gönderimi yasakmış gümrükte.sanırım gübre şirketi olması gerekiyor

Gerçekten çok enteresan, ithalatı avrupadan yapma git umman dan al gel burada kaktır çiftçiye

Bu ticaret ithalat ihracat işlerinde oldum olası ülkemizde çok şeyler döner durur

Hayali ihracatı duymaya başladığımızdan bu yana çok şeyler olduda, bu gübre ithalatı işi devletin yetkili mercilerinde yuvalanmadan yapılması imkansız.

O zaman üretici taktiğini çok net belirleyecek.

Böyle bir yılda gübreyi pahalıya satan bayi ve markaları akılda tutacak, kesinlikle o marka ve bayiden bir dahaki yıllarda alışverişi kesecek.

Ucuza satandan alırım ben demesi gerek ve ithalatı devlet bikaç şirkete yaptırmayacak, ithalatı herkez yapabilir ama her ithalatın analizini ben yapıcam demeli, bozuk kalitesiz mal girişinide önlemeli.

Ve ben çok netim yani kesinlikle yüksek fiyattan gübre kullanmıycam fiyat istediğim yere düşmezse hiç kullanmıycam, fiyat baremimde geçen yıl üretimde kullandığım gübrelerin fiyatından en fazla yüzde 50 fazlasını veririm, o fiyata gelmedikten sonra beni kurtarmaz zaten, 2022 nin ilk altı ayına kadar bu kuralım geçerli, o zamana kadar düzelmeyenden hayır gelmez, bakalım yeni ekonomi modeli 6 ayda kendini belli eder. Zaten yeni ekonomi modelini uygulayanlar 6 aya piyasalar düze çıkacak vaatleri vardı bakalım noolacak.

Gubre ithalat izni diye yazip Google aramasi yapin detaylari var.

Kolay is degil, dogrusu da bu zaten. Onune gelen bir mal getirse mal dogru analizde degilse, eksik formullu ise, bayatsa falan onbinlerce hektar arazide urun cikmaz ulke ekonomisini zarari olur, devlet titiz olmak zorunda.

gübre fiyatları topiğinde bahsedilmişti, gübretaş ın İranda ortak olduğu bilinen gübre tesisleri var, gübretaş bile ABD ambargosu yüzünden İran dan gübre getiremiyor şeklinde bir durum var diye basındada çıktı galiba eski tarihlerde, ama görünen getiriliyomuş.