Millî Gazete’nin ortaya çıkardığı gübre vurgunu kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, gübre vurgununda Cumhurbaşkanlığının da yanıltıldığı ortaya çıktı.
www.tarimdanhaber.com
Gerçekten çok enteresan, ithalatı avrupadan yapma git umman dan al gel burada kaktır çiftçiye
Bu ticaret ithalat ihracat işlerinde oldum olası ülkemizde çok şeyler döner durur
Hayali ihracatı duymaya başladığımızdan bu yana çok şeyler olduda, bu gübre ithalatı işi devletin yetkili mercilerinde yuvalanmadan yapılması imkansız.
O zaman üretici taktiğini çok net belirleyecek.
Böyle bir yılda gübreyi pahalıya satan bayi ve markaları akılda tutacak, kesinlikle o marka ve bayiden bir dahaki yıllarda alışverişi kesecek.
Ucuza satandan alırım ben demesi gerek ve ithalatı devlet bikaç şirkete yaptırmayacak, ithalatı herkez yapabilir ama her ithalatın analizini ben yapıcam demeli, bozuk kalitesiz mal girişinide önlemeli.
Ve ben çok netim yani kesinlikle yüksek fiyattan gübre kullanmıycam fiyat istediğim yere düşmezse hiç kullanmıycam, fiyat baremimde geçen yıl üretimde kullandığım gübrelerin fiyatından en fazla yüzde 50 fazlasını veririm, o fiyata gelmedikten sonra beni kurtarmaz zaten, 2022 nin ilk altı ayına kadar bu kuralım geçerli, o zamana kadar düzelmeyenden hayır gelmez, bakalım yeni ekonomi modeli 6 ayda kendini belli eder. Zaten yeni ekonomi modelini uygulayanlar 6 aya piyasalar düze çıkacak vaatleri vardı bakalım noolacak.