Otomobilde benzinli mi dizel mi tercih edersiniz?

Otomobilde benzinli mi dizel mi tercih edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    45

Ynt: Otomobilde benzinli mi dizel mi tercih edersiniz?

Şu an için en iyi lpg bence yoksa binilecek gibi değil.İleride bisiklete de binebiliriz bu fiyatlar böyle giderse.

yeni vergi yasasına göre 15 yaş altı arabalara yüksek vergiler geliyor modelli hacmi kücük arabalar ve kamyonetlere teşvik icin vergi düşüşleri şimdiki vergi sisteminin tam tersi olcak

imkanınız varsa ,sıfır yada sıfıra yakın dizel araba iyidir.dizel motor güçlü olur kolay kolay ölmez,satarkende ona göre fiyatı olur.size bir örnek bende megan 2 var,bir depo ile 1000 km gidiyorum.200tl ye,aynı araç benzinli olsa gideceği maksimum,700 km ,karar sizin ...

ben her zaman benzinli tercih ederim dizel hiç düşünmedim ve almadım zaten şuanda benzinli 1.6 honda civic kullanıyorum hızlanması gaz yemesi yaptığı sürat süper hoşuma gidiyor dizel 2007 astra Hatchback almış arkadaş çıktım yola denemeye giderken belli ediyor kendini dizel olduğu benim benzinli hondayla arasında dağlar kadar fark var

djzeus link=topic=41479.msg373147#msg373147 date=1302010755' Alıntı:
ben her zaman benzinli tercih ederim dizel hiç düşünmedim ve almadım zaten şuanda benzinli 1.6 honda civic kullanıyorum hızlanması gaz yemesi yaptığı sürat süper hoşuma gidiyor dizel 2007 astra Hatchback almış arkadaş çıktım yola denemeye giderken belli ediyor kendini dizel olduğu benim benzinli hondayla arasında dağlar kadar fark var
yakıtı nasıl peki kmde,350 den aşağı düşmez,honda halen inat ediyor zaten,dizel çıkarmamaya.

ykptrkn link=topic=41479.msg373138#msg373138 date=1302009848' Alıntı:
imkanınız varsa ,sıfır yada sıfıra yakın dizel araba iyidir.dizel motor güçlü olur kolay kolay ölmez,satarkende ona göre fiyatı olur.size bir örnek bende megan 2 var,bir depo ile 1000 km gidiyorum.200tl ye,aynı araç benzinli olsa gideceği maksimum,700 km ,karar sizin ...
abi ılgazdan çıkış Çorum Amasya Tokat Sivas Divriği Dİvriği Gürün Malatya darende 890 km depo bitti 55 litre
avensisle 2.0 benzinle

mustafagursacli link=topic=41479.msg373154#msg373154 date=1302011174' Alıntı:
225 lira yakar civic
fazla yakar katoloğuna bak karma,100km de 9.8 litre,yani karma 400,uzun yoldada 300 den aşağı düşmez,en kötü motosiklet bile km 150 yakıyor.

ykptrkn link=topic=41479.msg373158#msg373158 date=1302011420' Alıntı:
fazla yakar katoloğuna bak karma,100km de 9.8 litre,yani karma 400,uzun yoldada 300 den aşağı düşmez,en kötü motosiklet bile km 150 yakıyor.
abi yakıtta yol koşuluda önemli fazla yakmıyo Alman arabaları ile çok fark var Japonların

benim tercihim dizel araba hiç olmazsa suyu görünce sönmez daha önce renomegan vardı hızlı su birikintisine girdinmi fıssssssss dizelde bu sorun yok.

ykptrkn link=topic=41479.msg373152#msg373152 date=1302011127' Alıntı:
yakıtı nasıl peki kmde,350 den aşağı düşmez,honda halen inat ediyor zaten,dizel çıkarmamaya.
şuan 350-400 den aşağı düşmüyor normal kullanımda ama redline filen girdiğim zaman araba 550ye kadar çıkıyor redline kullanımda ama araba gerçekten çok fena hissettiriyor kendini o yüzden hondada dizel araba üretmiyor... yakıtından şikayetçi değilim normal geliyor bana kendi gidişine göre. Birazda arabanın yakıtı kullanandan kullanana değişir

djzeus link=topic=41479.msg373211#msg373211 date=1302015272' Alıntı:
şuan 350-400 den aşağı düşmüyor normal kullanımda ama redline filen girdiğim zaman araba 550ye kadar çıkıyor redline kullanımda ama araba gerçekten çok fena hissettiriyor kendini o yüzden hondada dizel araba üretmiyor... yakıtından şikayetçi değilim normal geliyor bana kendi gidişine göre. Birazda arabanın yakıtı kullanandan kullanana değişir
civic güzel araba,alacak olsam anında sıralı gaz takarım.ama belki ileride dizele döner inşallah,toyotoda kaç senedir inat ediyordu ,dizel yeni nesil corolla çıkardı felaket satış yaptı.

ykptrkn link=topic=41479.msg373224#msg373224 date=1302016567' Alıntı:
civic güzel araba,alacak olsam anında sıralı gaz takarım.ama belki ileride dizele döner inşallah,toyotoda kaç senedir inat ediyordu ,dizel yeni nesil corolla çıkardı felaket satış yaptı.
lpg yakıtı bayağa düşürüyor ama gidişini ve motoruda bayağa düşürüyor honda civic modelindede dizel çıkarıcağını hiç sanmıyorum ama ileri doğru ne olur ne gider belli olmaz ne kadar güzel kaliteli dizel çıkarsada benzinli gibi olmaz şuan bana göre sınıfında çok güzel ve sağlam bir araç

çok kullananlar için dizel ama dizel masraflı ve bazı markalarda dizel motor ömrü az bana göre lpg

Diesel ..
Yok beyinde sorun var cip değişecek,yok yok araca yeterli elekt.gelmiyor kablo ipek olsun yada kumaş olsun yok pompa benzini iyi basmıyor..neden usta; dikiz aynasının rezistansları ceryanı fazla çekmiş ..eeee kablo yanmış takım alalım..vb bahaneler .
En iyisi mazot bi defa arıza yapar ondada rektefiye olur 10 sene binersin.

Konfor için elbette BENZİN ' li arabadır. Arabalar ilk alındığında/yeni olduğunda aracın kullanıcısı hatta binicisi bile fark etmiyor. Ancak zamanla aracın yıpranma durumu, uygun olmayan yakıt kullanımı vb nedenle belli bir zaman sonra yakıtı da artar eskisi gibi atikliği de kalmaz, belli bir zaman/km.den sonra her ne kadar bakımları yapmış olsanız bile araç ilk performansını vermeyecektir. Bu durum dizelde daha çabuk gösterirken Benzinli araç biraz daha gösterecektir. Benzinlinin bir avantajı da LPG dönüşümüne geçmesidir. Aracı garanti si bitinceye kadar kullanacağım ve çooookta gezeceği diyorsan DİZEL tercihi uygundur. Ama yılda 15.000 Km civarında kullanmak isterseniz benzinli dahada idali ise LPG dönüşümlü araçtır.