Otomatik Pullukta Alpler mi Ünlü mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ynt: Otomatik Pullukta Alpler mi Ünlü mü?

erdal600 link=topic=52582.msg542047#msg542047 date=1329657891' Alıntı:
ben gecen yıl 7500 aldım 4+1 alplerın 12-14-16 yarlanırını çok memnunum 930 kg ağırlığı topragıda gayet güzel çeviriyor çok taş kaya soktum pim bile kesmedi. Bu arada ünlü sağ solada hareketli yonca yeri veya sert köklü bitki yerleri sürerken sağ dogru bıçakları açacaktır buda toprağa batmasını zorlayacak düzgün bir sürüm olmayacak sürme ihtimali bile yok bizzat gördüm. alpler yukarı aşaği hareket ettiğinden böyle bir sorun yok.
bu ayar işi nasıl oluyor alpler için konuşuyorum yaylı 5 li pulluk 12-14-16 inç olarak ayarlanabiliyor mu bu özellik standart mı 4+1 ile 5 li pulluğun farkı ne fiyat farkı varmı hangisini almak daha mantıklı

phantomerkunt link=topic=52582.msg542087#msg542087 date=1329660140' Alıntı:
bu ayar işi nasıl oluyor alpler için konuşuyorum yaylı 5 li pulluk 12-14-16 inç olarak ayarlanabiliyor mu bu özellik standart mı 4+1 ile 5 li pulluğun farkı ne fiyat farkı varmı hangisini almak daha mantıklı
Ayarlanıyor.. Piston ile pulluğun çaprazı değiştiriliyor böylece götürdüğü yer azaltılıp çoğaltılıyor. 4+1 almak daha mantıklı çünkü sert yerde arka pulluğu çıkarıp kullanabiliyorsun. Motoruna güveniyorsan direk 5 li pulluk al..

Dqn link=topic=52582.msg542091#msg542091 date=1329660296' Alıntı:
Ayarlanıyor.. Piston ile pulluğun çaprazı değiştiriliyor böylece götürdüğü yer azaltılıp çoğaltılıyor. 4+1 almak daha mantıklı çünkü sert yerde arka pulluğu çıkarıp kullanabiliyorsun. Motoruna güveniyorsan direk 5 li pulluk al..
eğer inç ayarı olursa 4+1 daha iyi gibi çünkü 16 inçe aldımı hemen hemen 4 lü 5linin işini yapar

alplerin sitesinde bu resmi buldum bu özellik standart olarak sunuluyormu yoksa opsiyon mu

Ayara güvenip 5 li almak biraz yanılgı olur alplerınki cok buyuk onu soyleyım uzunda 4.5 metre civarında benım motorun onunu kaldırıyor biraz esneyince onlarıda degerlendırın kucuk numara buyuk olsundeyıl buyuk numara ama kucuk 4 lu olmasını tavsıye ederım.

erdal600 link=topic=52582.msg542103#msg542103 date=1329660988' Alıntı:
Ayara güvenip 5 li almak biraz yanılgı olur alplerınki cok buyuk onu soyleyım uzunda 4.5 metre civarında benım motorun onunu kaldırıyor biraz esneyince onlarıda degerlendırın kucuk numara buyuk olsundeyıl buyuk numara ama kucuk 4 lu olmasını tavsıye ederım.
4+1 alsam sizce uygun olurmu fazla ggeldiğinde +1 i söküp inç ayarını büyütürüm

phantomerkunt link=topic=52582.msg542120#msg542120 date=1329661657' Alıntı:
bir 3085 phantom var birde daha gelmedi ama erkunt kıymet 90 olacak
illa otomatik alacaksan 4 li ayarlı olandan 16 numarada kullanırsın 160cm yer göturur 5 li12 olsa 150 cm goturuyor. 4 lü 14 140 cm goturur ama 5 li bu motorlara cok agır cift teker ısızu nun kasasına zor sığıyor cok buyuk 5 li. kaldırmayada bılır benım TL100a nın hidrolıgı 5150 kaldırma kapastesi zorlanıyor rampa cıkarken önü kalkıyor oderece etkili yanı anla senın traktorler hic gıdemez yolda bile sen 4 lü al 16 numaraya cekersın ıstersen okadar ıs yapar 5li 14 te cekmez zaten motorunu da buyutursen +1 ını alır 5 lı yaparsın

sence iki katını verip otomatik almaya değermi şu ana kadar pek klasik kullandık ama bizde tş da çok aslında motorlar büyümeye başlayınca tüm köyde bir yaylı merakı oluştu

Bence kalın malzeme profil şase alpler işini görür 4lü 14 de ideal belki 5li 12 de olabilir otomatik olmadıktan sonra,eğer ki bu zamana kadar otomatik kullanmadan sorun yaşamadıysanız.Şimdi bizim arazide de taş çok ama ufak taşlı yerler var,çok büyük taşların olduğu yerler var.Ufak taşlar sorun çıkartmıyor büyük taşların olduğu yerde de temkinli gidiyoruz bir sorun çıkmıyor.

phantomerkunt link=topic=52582.msg542133#msg542133 date=1329662362' Alıntı:
sence iki katını verip otomatik almaya değermi şu ana kadar pek klasik kullandık ama bizde tş da çok aslında motorlar büyümeye başlayınca tüm köyde bir yaylı merakı oluştu
arazin taşlıysa kesınlıkle deger arkana bakmana hiç gerek yok hem taşları sokuyor hem kendıne zarar gelmıyor omurluk bır bakıne kırılacak hıc bır yerı yok şase saglam bacaklarda aynı sekılde aynası bıcagı super her yonuyle ıyıkı almısım dıyeceksın motordan ınıp bınıp hop cıvatası deyıstırdıgını deger otomatık alman alplerde cok guzel hıc bır eksık tarafı yok 4 lu ayarlısını da al ılerde buyuk motor alırsanda +1 ını alırsın takarsın masrafta olmaz tekrardan.

Ben olsam 2 kat para vermem açıkçası.. Bizim köyde pek taş yok. Köydeki arazinin %10 kadarı taşlı. Pullukların hepside Klasik Alpler pulluk. Hiç pimliydi otomatikti pulluk yok. Bir kaçta ünlü var. Ben çoğu kez taşa vurdum. Ama sadece bıçağın yerinden çıkmasıyla kaldı. En son 2 sene önce taşa takıldı ama orası taşsız bölgeydi nasıl oldu anlamadım S şeklindeki bağlanma demirinin kelepçeleri gitti. Yani dikkat edildiği sürece o kadar para vermeye değmez. Hem mazot israfı.. Pulluk çok ağır.. Zamandan işten ve mazottan kaybedersin.

Dqn link=topic=52582.msg542143#msg542143 date=1329662777' Alıntı:
Ben olsam 2 kat para vermem açıkçası.. Bizim köyde pek taş yok. Köydeki arazinin %10 kadarı taşlı. Pullukların hepside Klasik Alpler pulluk. Hiç pimliydi otomatikti pulluk yok. Bir kaçta ünlü var. Ben çoğu kez taşa vurdum. Ama sadece bıçağın yerinden çıkmasıyla kaldı. En son 2 sene önce taşa takıldı ama orası taşsız bölgeydi nasıl oldu anlamadım S şeklindeki bağlanma demirinin kelepçeleri gitti. Yani dikkat edildiği sürece o kadar para vermeye değmez. Hem mazot israfı.. Pulluk çok ağır.. Zamandan işten ve mazottan kaybedersin.
kalın malzeme ile cok farkı yok otomatık pullugun yuzde15 gıbı

otomatik pulluk standartın tam iki katı fiyatı ama kalın malzemede az fark var benim 3085 in 4 lü 16 lı pullufu var alpler marka fakat bu sene 3 kez arka kütüğü eğdi 3085 hiç bılmıyor çok güzel çekiyor erkunt 3085 ten 8 hp fazla olduğuna göre 5 li çekmesi lazım yani 4lü 14 bize küçük ama 5 li olabilir şu +1 olayıda kafama yattı taş çok öyle ufak taşlar değil yer yer yerli köklü kayalarda çok o yüzden bu yaylı işini düşünüyorum

phantomerkunt link=topic=52582.msg542168#msg542168 date=1329663690' Alıntı:
otomatik pulluk standartın tam iki katı fiyatı ama kalın malzemede az fark var benim 3085 in 4 lü 16 lı pullufu var alpler marka fakat bu sene 3 kez arka kütüğü eğdi 3085 hiç bılmıyor çok güzel çekiyor erkunt 3085 ten 8 hp fazla olduğuna göre 5 li çekmesi lazım yani 4lü 14 bize küçük ama 5 li olabilir şu +1 olayıda kafama yattı taş çok öyle ufak taşlar değil yer yer yerli köklü kayalarda çok o yüzden bu yaylı işini düşünüyorum
3085 ler 86 bg bıldıgım kadarıyla erkunt 90 sımdı 5 buyuk dıyorum agır olacak kesınlıkle yolda duz gıdemezsın kaldırırsa motorun kabınınden yukarıda duruyor arkası o derece 5 li14 90 lık motora normalde olsa fazla zaten 100 luk motorun hakkı 5 lı 14 buna emın olun ben bıle pısman gıbı oldum aldıgımda da alıstık sonradan motor rahat gıtsın bosa bıcagı yuketmeye gerek yok.

erkunt 93 hp 3085 85 hp uzelin sonradan çıkardıklarında 86 hp yazıyor erkuntlar ağır olduğundan önü kalkmaz diye düşünüyorum zaten 3085 de ağır makina ama yaylılar çok pahalı 5 li 12 numarayı john deere 5625 e takıyorlar fena değil üstelik eski 3 silindir olan 75 hp lik 5625

phantomerkunt link=topic=52582.msg542310#msg542310 date=1329669429' Alıntı:
erkunt 93 hp 3085 85 hp uzelin sonradan çıkardıklarında 86 hp yazıyor erkuntlar ağır olduğundan önü kalkmaz diye düşünüyorum zaten 3085 de ağır makina ama yaylılar çok pahalı 5 li 12 numarayı john deere 5625 e takıyorlar fena değil üstelik eski 3 silindir olan 75 hp lik 5625
ağır derken kaç kg benımkısı 4700 cıvarında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...