PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ot slajı mı kuru ot mu?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="fatiha" data-source="post: 1452379" data-attributes="member: 100391"><p>Küçükbaş hayvancılık öncelikle lezzet konusunda ötekileştriliyor ancak bu işi yapan kişiler ve yakın çevresi ne denli lezzetli bir et olduğunu bilirler. Diğer taraftan büyükbaş hayvan bakımına göre çok ilgi ister. Çocukluğumda bi uyanırdım çamaşır yıkama leğeni içinde minderlerin üzerinde yeni doğmuş kuzular sobanın sıcağında toparlanmaya çalışıyorlar. Gecenin bir vakti ilk defa kuzulamaya çalışan koyunlar olur takibini yapmak lazımdır. Her birini ayrı ayrı tanımak karakterlerini bilmek ve ona göre davranmak gerekir. Adet sayısı büyükbaş hayvancılığa oranla yüksek olması nedeniyle ve yaylım isteği en yüksek hayvan türü olması çok daha fazla ilgi gerektirir.</p><p></p><p> Çevremden çok şahit olduğum birden fazla hata var. Mesela gece yaylımı (örüm) küçükbaş hayvancılık için en vazgeçilmez besleme yöntemidir ama çoğu kişi konforundan ödün vermek istemez ve bu nedenle örüm yapmazlar. Kışın sert geçtiği yerlerde özellikle suyun ısısı kontrol edilmeden hayvan sulama sebebiyle düşük sayısı ve hasta anaç koyun sayısı artar. Mesela günümüzde terkedilen bir şey daha var önceden her yıl havanın en sıcak olduğu zamanlarda dere gölet vs gibi yerlerde hayvanlar ilaçlı sularla yıkanır ve belli ölçüde hastalanma oranı düşmüş oldurdu. </p><p></p><p>Bir de yetişkin bir koyun ile kuzunun beslenme düzeni çok farklı fakat bu hiç hesaba katılmadan anaç koyuna ne verilirse kuzuya da verelim yesin mantığı çok yanlış. </p><p></p><p>Daha birçok şey var fakat ilk etapta aklıma gelenler bunlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fatiha, post: 1452379, member: 100391"] Küçükbaş hayvancılık öncelikle lezzet konusunda ötekileştriliyor ancak bu işi yapan kişiler ve yakın çevresi ne denli lezzetli bir et olduğunu bilirler. Diğer taraftan büyükbaş hayvan bakımına göre çok ilgi ister. Çocukluğumda bi uyanırdım çamaşır yıkama leğeni içinde minderlerin üzerinde yeni doğmuş kuzular sobanın sıcağında toparlanmaya çalışıyorlar. Gecenin bir vakti ilk defa kuzulamaya çalışan koyunlar olur takibini yapmak lazımdır. Her birini ayrı ayrı tanımak karakterlerini bilmek ve ona göre davranmak gerekir. Adet sayısı büyükbaş hayvancılığa oranla yüksek olması nedeniyle ve yaylım isteği en yüksek hayvan türü olması çok daha fazla ilgi gerektirir. Çevremden çok şahit olduğum birden fazla hata var. Mesela gece yaylımı (örüm) küçükbaş hayvancılık için en vazgeçilmez besleme yöntemidir ama çoğu kişi konforundan ödün vermek istemez ve bu nedenle örüm yapmazlar. Kışın sert geçtiği yerlerde özellikle suyun ısısı kontrol edilmeden hayvan sulama sebebiyle düşük sayısı ve hasta anaç koyun sayısı artar. Mesela günümüzde terkedilen bir şey daha var önceden her yıl havanın en sıcak olduğu zamanlarda dere gölet vs gibi yerlerde hayvanlar ilaçlı sularla yıkanır ve belli ölçüde hastalanma oranı düşmüş oldurdu. Bir de yetişkin bir koyun ile kuzunun beslenme düzeni çok farklı fakat bu hiç hesaba katılmadan anaç koyuna ne verilirse kuzuya da verelim yesin mantığı çok yanlış. Daha birçok şey var fakat ilk etapta aklıma gelenler bunlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Ot slajı mı kuru ot mu?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt