ORTAK ÖNEMLİ BİR MESELEMİZ

Ynt: ORTAK ÖNEMLİ BİR MESELEMİZ

Göktürk- link=topic=52508.msg541824#msg541824 date=1329593722' Alıntı:
Fantom olan olmayan 3075 lerde hangi motor kullanılıyor,biliyor musun? Ve o modelin motor şanzıman uyumu nasıl? Cevap yazarsan tşk.
kardes fantom veya olmayan fark etmiyor her ikiside 2, vites dişlisini kırıyor veya aşınarak küçülüyor ortama 600 700 dönüm yer ekip biçen normal bir çifçi 4 bilemedin beş senede aynı sorunu yaşıyor sizin oraları bilmem bizim burda 400 tl civarı ustanın el emeği ve perça parası dahil bir maliyeti var 3075 diye sormuşsun eğer motor deuts sa oda yapar(bizim burda 3075 hiç yok..) diğer 288 ve 277 g olanlar perkins pek denk gelmedim aynı soruna deuts çok güçlü köpek gibi çekiyor şanzıman o güce denk gelmiyor sorun ondan kaynaklanıyor

Fantomun üst serilerinde şanzımanın motora büyük geldiğini ve zorladığını öğrenmiş olduk.
Şu merakımıda giderseniz))
Diğer tutulan modellerde mesela gold serisinde ve diğer MF-Uzel serilerinde şanzıman ne markadır?Erkunt için carraro ve zf den bahsediliyor. MF ninde böyle bir markası varmıydı? Yoksa Ferguson patenti ile yapıldığına göre şanzımanda MF markamıydı?Şanzıman ve arka aks dökümünü ve içindeki dişlileri kendisi mi yapıyordu? Hidroliklerini kendisimi yapıyordu?Yaptırıyormuydu? Tşk ler.

Göktürk- link=topic=52508.msg544684#msg544684 date=1329914446' Alıntı:
Fantomun üst serilerinde şanzımanın motora büyük geldiğini ve zorladığını öğrenmiş olduk.
Şu merakımıda giderseniz))
Diğer tutulan modellerde mesela gold serisinde ve diğer MF-Uzel serilerinde şanzıman ne markadır?Erkunt için carraro ve zf den bahsediliyor. MF ninde böyle bir markası varmıydı? Yoksa Ferguson patenti ile yapıldığına göre şanzımanda MF markamıydı?Şanzıman ve arka aks dökümünü ve içindeki dişlileri kendisi mi yapıyordu? Hidroliklerini kendisimi yapıyordu?Yaptırıyormuydu? Tşk ler.
kardeş o kadar detaylı bilgim yok ama bu deutslardan bizim patronların (3085,3095,3105) var ayrıca müşterilerden baya var oyüzden bilgiliyim ben petrolde çalışıyorum bahsettiğim traktörlere hergün yakıt veriyorum bir arızası olsa hemen haberim oluyor ... yalnız çok pis çekiyor onu söyliyeyim

umut71 link=topic=52508.msg544933#msg544933 date=1329933323' Alıntı:
kardeş o kadar detaylı bilgim yok ama bu deutslardan bizim patronların (3085,3095,3105) var ayrıca müşterilerden baya var oyüzden bilgiliyim ben petrolde çalışıyorum bahsettiğim traktörlere hergün yakıt veriyorum bir arızası olsa hemen haberim oluyor ... yalnız çok pis çekiyor onu söyliyeyim
okadar zorluyoruz benim köyümde 6-7 tane phantom var hiçbiri şanzumandan sorun yaşamadı.Sadece bizimki fabrikadan hatalı geldi o hatada 3. vitese yarım geçiyodu garantiden değişti bidaha sorunu çıkmadı..şanzuman hikayelerine ben inanmıyorum..yapmadığımız ne drifti kaldı ne kamyon çekmediği kaldı ne 6lı pullukla çift sürmediği kaldı..arıza verse bizim motor verirdi ..Ama öyle şoförler varki el malı olduğu için canını alıyolar makına neyapsın..

Ortak onemli bi meselemiz

Arkadas dogru soyluyor mf 3.105 lerde genelde 2 vitesde ses cikarir yanliz bu var 3.105 puhantumlar diyil 3.105 d lerde bu sorun cok cikar sebebi ise motorunun deutuz olmasi puhantumlarin motoru perkins yanlis diyilsem ondan bu sorun puhantumlarda pek cikmaz diye biliyorum ben .

Ortak onemli bi meselemiz

Yeni 3.105 alinca bizim usta demisti bunlarin pohuntumu perkins motor ondan daha cok tutulur diye bende bi .ok biliyodur diye yazdim ustanin gazabina geldim :) .

Göktürk- link=topic=52508.msg541824#msg541824 date=1329593722' Alıntı:
Fantom olan olmayan 3075 lerde hangi motor kullanılıyor,biliyor musun? Ve o modelin motor şanzıman uyumu nasıl? Cevap yazarsan tşk.
Göktürk- link=topic=52508.msg545081#msg545081 date=1329939704' Alıntı:
Ben sorularıma cevap alamadım ya, neyse.
Ne yapar yapar öğrenirim. MF 240 ım olduğu halde ben bilmiyorum ama bilende yok galiba.
3075in motoru deutz 3000 serisi içinde yolda en suratlı modeldir..