Ödemelerin bir kısmı yarın

Ynt: Ödemelerin bir kısmı yarın

destek verse nollacak bugün mazoto gene zam gelmiş yarın gene gelecemiş güp reye gene zam gelmiş aldımız 3 5 kuruş para vermesin güpreyi düşür sün mazotu düşür sün elimiz deki mahsul para etmiyor satamıyok

Hesaba yatmış arkadaşlar ben mazot gübre toprak tahlil desteklemelerini aldım sizde bakın hesabınıza alk-*s

Arkadaşlar açık açık söylüyoruz ama yeteri kadar açık mı olmuyor siz mi anlamak istemiyorsunuz ben anlamadım.Konuya yorum yapacaksanız kurallar çerçevesinde yapın,kimin ne verdiği ne vereceği,nasıl vereceği bu sitede tartışılan konular değil.

Bu arada bizim de bugün yapılmış ödemeler...

Bana yıl boyunca O verdiği parayı benden bi seferde fazla fazla alıyo zaten ha vermiş ha vermemiş kaşıkla dağıtıyo kepçeyle geri topluyo bu kadar basit resmen çiftçiyi öldürüyo , soyuyo

yıllık 5 ton mazot kullanan birisi bu yıl euro dizelin fiyat farkı ve zam farkları ile birlikte 200 dekar yerin desteklemesini sadece mazot fiyat farkına verdi bile. 1500 tl destekleme almış olduğunu varsayalım (200 dönüm yerin desteklemesi bu) kırsal mazotu en son 3,21 den almıştım şu an mazot 3,53 arada 32 kuruş var yıllık harcanan 5 ton mazotun farkına gitti bile destekleme parası bir cebine kat öbür cebinden çıkar. Destekleme dediğimiz sembolik bir yardımın ötesine geçmiyor maalesef sadece zam farkını veriyor bize hükümetler, desteklemenin adı bile yok bence..