Nohut Biçme Makinası

Ynt: Nohut Biçme Makinası

köylü link=topic=63965.msg779795#msg779795 date=1380546097' Alıntı:
hiç birini önermiyorum.şuan nohutlar bitik satılmıyor.seneye aynısı olacak.pazar yok türk nohutlarına..
nohut ekimi bitmiştir...

Türk tarımında bitmeyen ne kaldı ki!!!!

Nohut ' umuzun bir sıkıntısı mı war? Yoksa küresel güçlerin dolayısı ile tüccarın bir oyunu mudur bu?

Hermiyas link=topic=63965.msg779798#msg779798 date=1380546353' Alıntı:
Türk tarımında bitmeyen ne kaldı ki!!!!

Nohut ' umuzun bir sıkıntısı mı war? Yoksa küresel güçlerin dolayısı ile tüccarın bir oyunu mudur bu?

tarım bittiği gibi hem nohutları kuraklık ve soğuk hava vurdu abi iç piyasada doğru düzgün nohut yok ithal gelmekde şu an kürecel güç değilde abi küresel akp nin bunda çok oyunu var 2011 de 3000 lira eden nohut 800 lere kadar düşmüş durumda iç piyasayı etkileyen ithal nohudun gelmesidir.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D artık gülüyorum

şerefli1 link=topic=63965.msg779833#msg779833 date=1380551174' Alıntı:
tarım bittiği gibi hem nohutları kuraklık ve soğuk hava vurdu abi iç piyasada doğru düzgün nohut yok ithal gelmekde şu an kürecel güç değilde abi küresel akp nin bunda çok oyunu var 2011 de 3000 lira eden nohut 800 lere kadar düşmüş durumda iç piyasayı etkileyen ithal nohudun gelmesidir.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D artık gülüyorum
abı baktık aglıyoruz olmuyor en ıyısı gulecen gececen ekmıyecen tarlaya hıç bir sey cunku ekınce zarar oluyor ;D ;D ;D ;D ;D ;D

şerefli1 link=topic=63965.msg779833#msg779833 date=1380551174' Alıntı:

arkadaşlar bilgisi olan yokmu acaba .ürünün biçiminden iyi verim almak için nohut cinsi yüksekmi olmalı birde tane sertliği öenmli sanrım
mercimek soya yada fasulyede hasat verimi nasıl olur acaba bu makinelerde

arkadaş batmaya karar vermiş.
çagatay= ekersin boyu verimi güzeldir. kimseye satamazsın. azkan ekersin buda güzeldir kısa burundan ve tane iriliğinde sıkıtından dolayı şuan 1 tl yeni oldugu tohum amaçlı alınıp satılıyor ticarari degeri kötü.
yaşa 05 ekersin azkan gibi şuan kidegeri 900-1000 tl ticari degeri sıkıntılı.
ışık 05 kazandırır hasatlık problemi fazladır.
beyaz kabak nohutu veya canada denir iyi dir makinalı hasata uymaz hasatlık problemi çok fazla.
er 99-uzunlu 99 kısmen kazandırır verimi düşüktür tohum bulma sıkıntısı var.
gökçe kuraklık nohutu degeri 900-1100 tl şuan kurakta kazandırır elle hasatı mümkün.
ispanyol orjinalını bulmak zor kazandıran tek nohut 1400-2000 tl hasatı elle uygun makinalıya biraz sıkıntılı.
hastalık ve poyraz problemi fazla.
sezenbey-ılgaz inci gibi çeşitlerin ticaridegeri yok bilinmiyor...
ilc ticari degeri vardır. 900- tl verimli makibnalı hasata uygun kışlık yazlık tek nohut.

şun türkiye nohut ekmek sıkıntılı.seneye daha kötü olcak.
rusya ve ukrayna canada şili fas arjantin akdenize indi.
yaglık çekirdek-aspir-nohut...çok tehlikeli konumda...

köylü link=topic=63965.msg779973#msg779973 date=1380571879' Alıntı:
arkadaş batmaya karar vermiş.
çagatay= ekersin boyu verimi güzeldir. kimseye satamazsın. azkan ekersin buda güzeldir kısa burundan ve tane iriliğinde sıkıtından dolayı şuan 1 tl yeni oldugu tohum amaçlı alınıp satılıyor ticarari degeri kötü.
yaşa 05 ekersin azkan gibi şuan kidegeri 900-1000 tl ticari degeri sıkıntılı.
ışık 05 kazandırır hasatlık problemi fazladır.
beyaz kabak nohutu veya canada denir iyi dir makinalı hasata uymaz hasatlık problemi çok fazla.
er 99-uzunlu 99 kısmen kazandırır verimi düşüktür tohum bulma sıkıntısı var.
gökçe kuraklık nohutu degeri 900-1100 tl şuan kurakta kazandırır elle hasatı mümkün.
ispanyol orjinalını bulmak zor kazandıran tek nohut 1400-2000 tl hasatı elle uygun makinalıya biraz sıkıntılı.
hastalık ve poyraz problemi fazla.
sezenbey-ılgaz inci gibi çeşitlerin ticaridegeri yok bilinmiyor...
ilc ticari degeri vardır. 900- tl verimli makibnalı hasata uygun kışlık yazlık tek nohut.

şun türkiye nohut ekmek sıkıntılı.seneye daha kötü olcak.
rusya ve ukrayna canada şili fas arjantin akdenize indi.
yaglık çekirdek-aspir-nohut...çok tehlikeli konumda...

baklagil olarak hangisini ekmemimizi önerirsiniz peki ?

fasülye den anlamam.poyrazı var.
buyıl nohutu poyraz yaktı zarar çok..
mercimek san oluyor ekmiyoruz..
soya bilmiyorum.

nohut ve fasülye ve mecimek arsında tercih yap bölgene göre..

birşeyi ekmen için pazar ve iklim göz önüne al ek..
senin bölgeni sen daha iyi biliyorsun...
nohut ortada bataanlar ortada satamayanlar ortada...

köylü link=topic=63965.msg779979#msg779979 date=1380572809' Alıntı:
fasülye den anlamam.poyrazı var.
buyıl nohutu poyraz yaktı zarar çok..
mercimek san oluyor ekmiyoruz..
soya bilmiyorum.

nohut ve fasülye ve mecimek arsında tercih yap bölgene göre..

birşeyi ekmen için pazar ve iklim göz önüne al ek..
senin bölgeni sen daha iyi biliyorsun...
nohut ortada bataanlar ortada satamayanlar ortada...

nohuuuuttt nohutt... asg*- asg*-

arkadaşlar 7mm nohut pazar buluyor 8-8,5mm nohut alınmıyor.pazar yok.
9mm ve üzeri olacak.böylede bir tohum bulmak sıkıntılı.tane iriliği arttıkça hastalık riski artıyor..verim düşüyor..
mm olarak küçüldükçe verim artıyor hastlık azalıyor..
7mm ve 9 mm pzarı var 8-8,5 mm ne arap lar alıyıor..ne avrupa ne leblebici ne bizim millet markettde almıyor...
8 mm altı sanayi tipi pazar var ucuz ama var...
9mm ve üstü leblebi-avrupa arap ülkelrine satılıyor..
bunlarda da gökçe ispanyol cinsine benzeyen tip tutulur.
beyaz ve çagatay ve azkan ve yaşa 05-ılgaz- hasan bey-sezen bey bunlar artık pazarı ticari anlam da çok zor.
azkanı yaşa 05 ılgazı-sezen beyi pahalı alırsınız çok çok ucuzas satarsınız eger ki mesin onayı verirse..oda..
çagatay artık bitti..

köylü link=topic=63965.msg779989#msg779989 date=1380573539' Alıntı:
arkadaşlar 7mm nohut pazar buluyor 8-8,5mm nohut alınmıyor.pazar yok.
9mm ve üzeri olacak.böylede bir tohum bulmak sıkıntılı.tane iriliği arttıkça hastalık riski artıyor..verim düşüyor..
mm olarak küçüldükçe verim artıyor hastlık azalıyor..
7mm ve 9 mm pzarı var 8-8,5 mm ne arap lar alıyıor..ne avrupa ne leblebici ne bizim millet markettde almıyor...
8 mm altı sanayi tipi pazar var ucuz ama var...
9mm ve üstü leblebi-avrupa arap ülkelrine satılıyor..
bunlarda da gökçe ispanyol cinsine benzeyen tip tutulur.
beyaz ve çagatay ve azkan ve yaşa 05-ılgaz- hasan bey-sezen bey bunlar artık pazarı ticari anlam da çok zor.
azkanı yaşa 05 ılgazı-sezen beyi pahalı alırsınız çok çok ucuzas satarsınız eger ki mesin onayı verirse..oda..
çagatay artık bitti..

abi bizi hastalık vurdu hastalık ..nolduğunu bile anlayamadık..parazit var ondan oldu diyoruz ya bilmem artık..ne 7 si ne 9 u 5e 6ya şükür..rengarenk..bozlu sarılı kırmısılı..yandıkki ne yandık..üztüne 50 lira koydumda maliyetim çıkdı...

bazı bölgelerde poyraz etkili oldu.
bazı yerlerde ılık esen rüzgar yaktı..
bazı yerlerde gündüz gece sıcaklık farkı yani ögle 35-38 derce akşam 14-15 derece bu hava baoylanmada problem yartır.
yagışlı ve bulutlu yerlerde antraknoz kök ve mantar vurdu.

örnek buyıl bizi poyraz vurdu.hastalık olayı yok.
bıyıl esen rüzgar ılık ve serin baklagillere ve ayçekirdegine düşman oldu.
hadi bu ALLAHTAN ya para etseydi oda yok...

zekhes link=topic=63965.msg779983#msg779983 date=1380573011' Alıntı:
nohuuuuttt nohutt... asg*- asg*-

ula sen 8 dönüm ekmişin ağlayıp duruyon şimdi oraya gelecem sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa ;D
ben 200 dönüm ektim battım ben ne yapım sağlık olsun

eğer tutssaydı bu yıl zetor forterrelar havada uçuşuyodu olmadı demekkii YÜCE RABBİM ÖYLE olmasını istemiyo güçç*-* güçç*-* güçç*-* güçç*-*RABBİMİN istemediğini ben ne edim o isterse gene ben ne edim istediğine verir istediğine vermez ağlama bak gelmim oraya ;D

şerefli1 link=topic=63965.msg780004#msg780004 date=1380575870' Alıntı:
ula sen 8 dönüm ekmişin ağlayıp duruyon şimdi oraya gelecem sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa sop-*-sa ;D
ben 200 dönüm ektim battım ben ne yapım sağlık olsun

eğer tutssaydı bu yıl zetor forterrelar havada uçuşuyodu olmadı demekkii YÜCE RABBİM ÖYLE olmasını istemiyo güçç*-* güçç*-* güçç*-* güçç*-*RABBİMİN istemediğini ben ne edim o isterse gene ben ne edim istediğine verir istediğine vermez ağlama bak gelmim oraya ;D

len dayı ben 8 dekara üzülmüyomki..istemediğim halde bilader zorla ektirdi mazotu kapatmaya 50 lira cepten verdim ona ağlıyom asg*- asg*- asg*-

zekhes link=topic=63965.msg780461#msg780461 date=1380704983' Alıntı:
len dayı ben 8 dekara üzülmüyomki..istemediğim halde bilader zorla ektirdi mazotu kapatmaya 50 lira cepten verdim ona ağlıyom asg*- asg*- asg*-
denemeden zarar gelmez iyiki benim gibi gaza gelip çok ekmemişin ben 10 bin lira zarar ettim kredi kartlarını ödeyemeyecek duruma geldi ilaç tohum ve mazotun borçları hala duruyo tam 10 bin borç oldu zarar borcu kaarşılığı yoktur yani sen şükür et ki 50 tl ile kurtarmışın keşke ben 50 tl değil 5000 tl ile kurtulsaydım ona bile razıydım ama 10 bin çok büyük bi para benim için birde zarar zarar olmasa yine iyi

şerefli1 link=topic=63965.msg780474#msg780474 date=1380706372' Alıntı:
denemeden zarar gelmez iyiki benim gibi gaza gelip çok ekmemişin ben 10 bin lira zarar ettim kredi kartlarını ödeyemeyecek duruma geldi ilaç tohum ve mazotun borçları hala duruyo tam 10 bin borç oldu zarar borcu kaarşılığı yoktur yani sen şükür et ki 50 tl ile kurtarmışın keşke ben 50 tl değil 5000 tl ile kurtulsaydım ona bile razıydım ama 10 bin çok büyük bi para benim için birde zarar zarar olmasa yine iyi

sen nediyon dayı 10bin lira az paramı yaa..yılı geçiren var o parayla..geçmişolsun..işin zor..allahtan hayırlıs..

zekhes link=topic=63965.msg780485#msg780485 date=1380707643' Alıntı:
sen nediyon dayı 10bin lira az paramı yaa..yılı geçiren var o parayla..geçmişolsun..işin zor..allahtan hayırlıs..

aynen öyle işde kardeşim o yüzden diyorum ya çırpınışlarım o yüzden sakın kimse kimsenin gazına gelmezin yok ilaçla böyle nohut yetiştirirm şöyle senin nohutunu yaparım gazlarına gelmeyin ekseniz bile normal bir şekilde eski klasik yöntemlerinizle ekin ki fazla masrafınız olmasın nohut olursa zaten karda olursunuz olmazsada zararın olmaz hiç olmasın ...
nohut ekmeyin demem kimseye ekin ama bildiğiniz klasik yöntemlerle ilaçsız ve masrafsız ekin derim çünki ilaçla fila yetiştiririm sözlerine inanmayın ben 13 çeşit ilaç ve gübre kullandım köyde en kötü nohut benimki oldu ot ilacından başka ilaç atmayanlarını nohutu doldu taştı benimkilerde ya yetmedi sürekli çiçek açtı yada yandı

size tavsiyem bu yazılarımı iki kez okuyun dikkatli olun...
nohutta yüksek kaliteli tohum diye de bişey yok hepsi aynı inanmayın kaliteye cinse zarar edersen hepsinde ediyon kar edersen hepsinde ediyon ben en kaliteli nohutları ektim olmadı kendi karışık tohumumuzdan ektim o çok güzeldi

bak kardeş aynı yaştayız yani hayatın tecrübesini aynı öğreniyoz demek nohutta yok tohum şöyle olursa iyi olur böyle olursa verim süper olur zırvalarına inanma derim sana bir kaç nohutun örneklerini gösterecem

bu nohut yaşa05
%80 i yandı yağmurdan yaşdan sıcakdan etkilenmez diye ekilmişti ama kimseninki yanmadı bu yandı

resimler toplu yüklenmedi 1 haftadır uğraşıyom tek tek yüklemek zorunda kaldım

bu orijinal İspanyol %80 i yandı

bu beyaz nohut kendi tohumumuz ama ilaçlar çok verimli olacaktı olmadı
hatta durumu ilaçsızlara göre içler acısıydı yolmacılar 22 dekar yeri 6 çocuk öğlene bitirdiler