Bu tarlanın biri (12 dönüm) 260 diğer parça 150/160 kg/da verim verdi... Ot ve yağmur verim kaybına neden olduMasallah şu verim bende olsun seneye 400 dekar ekerim
Hiç sormadık ama 4/5 arası diye duyum var... Sizlerin de fiyat duyduğu miktar var mıValla acik söyleyeyim 100kg ve üzeri bana yeter fazlasinda gözüm yok Allah büyük fiyat ne verdiler
Fiyat konusunda bir bilginiz varmı60 dekar kadar nohut hasadı tamamlandı. Ortalama verim 190/210 kg arasında değişti. Nohut Ekim sıklığı 10/1kg kadardı ama bazı tarlalarda mibzsr ayarı bozuk olduğundan toprak altına dökmedi ve 7/8 kg bitimi oldu... Aynı cins nohutu 13/15 kg/da eken çiftçiler 250 kg/da kadar verim aldi. Hatta bir tohum cinsim ufak nohittan oluşuyordu yanlışlıkla ayar değiştirmedi idik ve o tarlaya 16/18 kg düştü ve verim 260/280 verdi. Bu seneki tecrübeden hareketle Seneye inşallah 15 kg düşürmeye çalışacağım. Hububat mibzeri ile Ekim yapmıştım ama havalı mibzer ile tam hesaplı ekmeyi de denemek istiyorum. Şimdilik tecrübelerim bunlar hasat fotoğraflarıni ekliyorum....
4/5 tl arası gibi şuan...Fiyat konusunda bir bilginiz varmı
Marasta AKSU cinsi ekildi. Bizde Aksu cinsi tohum kullandık ağırlıklı. Verimi ve iriligi güzel...Oncelikle bereketli olsun. Hangi cins nohut tohumu kullandiniz. Tesekkurler
Abdurrahman hocam bereketli olsun ,bu cinsin antraknoza dayanıklığı nasil ?yağmur coktu mantar ilaci yaptin mi ?Marasta AKSU cinsi ekildi. Bizde Aksu cinsi tohum kullandık ağırlıklı. Verimi ve iriligi güzel...
Dekara verim nasıl ve yer neresi hangi şehir?Nohutları biçtik..Nohut mu ekmişiz yabani hardal mı belli değil. .Su yabani hardala etkili bir ilaç bulamadık gitti...Değerli arkadaşlar yabani hardal için var mı etkili bir ilaç?
Bereketli olsun abi dekardan kaç kg verimi?Diken ve toprak aldı bazı yerlerde. Onlar haricinde kirli olmadı
Hardal için ilaç var ama nohutu baya sarsıyor bizim buralarda...Nohutları biçtik..Nohut mu ekmişiz yabani hardal mı belli değil. .Su yabani hardala etkili bir ilaç bulamadık gitti...Değerli arkadaşlar yabani hardal için var mı etkili bir ilaç?
Çiceklenme döneminde 1 ay/40 günde yaklaşık 15 gün ara ara son 20 yılın belkide en şiddetli yağmurları yağdı ama tek tük antroknoz oluştu (bunun nedeni de karışan 1/2 yabancı nohut tahminen) ama zarar vermedi... Yağmurların söyle bir etkisi oluştu köylülerin de teşhisi bu; çiçek sonrası tekrar yukarı doğru taze yeşil yaprak türedi ve onlar da sonradan bakla tutmaya çalıştı ama üst tarafta kalan 5/6 baklada içini doldurmama sorunu oluştu. Mantar ilacı kimse atmadı Aksu cinsi nohuta.Abdurrahman hocam bereketli olsun ,bu cinsin antraknoza dayanıklığı nasil ?yağmur coktu mantar ilaci yaptin mi ?
Benim 100 150 kg arası.ama diğer arkadaslar 200 kg üzeri.Diyarbakir.Dekara verim nasıl ve yer neresi hangi şehir?