Ihtiyac duyulan gübrenin zaten yarısı ithal türkiyede üretilmiyor senin belirttiğin gibi. Tabiki zamanında ithal edilmezse fiyat sezonda yükselirarkadaşlar üre şundan atılamıyor türkiyenin üre üretim kapasitesi 600bin ton kullanımı ise 580bin tonlarda yani başa baş gibi. nitrat kullanımı 2 milyon ton o açığı kapatacak üre üreten fabrikamız yok. bu sene dolar kurundan ve stokçuluktan ürenin tonu muhtemelen çok uçuk olacak. ben tekrar tavsiyede bulunuyorum kooperatife şuna buna güvenmeyin ürenizi bir an önce alın. normal atacağınız üreden bahsediyorum şubat ayındaki. diğer amonyum sülfatın üretim talep oranıda aynı şekilde. yerine atacak aslında bir şeyimiz yok ona organik gübrede yetmez ama tvye çıkıp banane ne atarsanız atın diyemeyeceklerine göre organik gübreye sarıldılar. yani bu sene ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar vs kuraklık çok çetin geçecek kredili işlem yapmayınız arkadaşalar temkinli davranın ihtiyacınızdan fazlasını almayın eski şaşalı dönemlere bir müddet ara vercez gibi.
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.