Amonyum nitrat yerine ilkbaharda nasıl bir gübreleme metodu uygulanmalıdır? N ormande 13+ 13 kilogram %46 üre uygulamasını değiştirmeli miyiz?
Piyasada nitrat vermiyolar iskender abi yerine üre atılacağını dair söylenti var..Amonyum nitrat yerine ilkbaharda nasıl bir gübreleme metodu uygulanmalıdır? N ormande 13+ 13 kilogram %46 üre uygulamasını değiştirmeli miyiz?
Aynen senin dediğin gibi iskender abi tabi hava şartlarına uygun şekilde..Üre uygulamasını Ocak ayının ilk haftası nasip olursa yapmak istiyorum.ikinci uygulamayı Şubat başında gerekirse Mart ortalarında 3. Hafif bir uygulama diye düşünüyorum.fikirleriniz nedir?
33 ve 26 yasaklandı bildiğiniz gibi amonyum nitrat calsiyum nitrat yasak. fabrikalar üretim yapmıyor şuan ancak depolarında var ne olacağı belli değil. 21 atarız diyen arkadaşlar olmuş atamazsınız boşa uğraşmayalım olmayan bir şey atılmaz. üre atarız diyen olmuş onuda atamazsınız. daha öncede konu açıp anlatmıştım bir daha anlatayım. karnımız aç ama yiyecek bir şey yok siz diyorsunuzki et yemesede olur tavuk sebze falan ye karnını doyur. ekmek dahi yok nasıl doyuracaz karnımızı. devlet malesefki yoğun gündeminden dolayı çözüm bulmuyor bu işe. organik gübre atacaz dedi hem cbaşkanı hem başbakan hem tarım bakanı. yani o ilaççılarda 1 litrelik 5 litrelik 20 litrelik bidonlarda sıvı organik gübreler var ya paramız yeterse ondan atacaz yoksa yok.
Üre niye atılamıyor sonuçta ürenin son hali tüm azotlu gübrelerde olduğu gibi nitrat 10 gün önce atarsan nitrat atıcağın tarihten aynı faydayı sağlarsın33 ve 26 yasaklandı bildiğiniz gibi amonyum nitrat calsiyum nitrat yasak. fabrikalar üretim yapmıyor şuan ancak depolarında var ne olacağı belli değil. 21 atarız diyen arkadaşlar olmuş atamazsınız boşa uğraşmayalım olmayan bir şey atılmaz. üre atarız diyen olmuş onuda atamazsınız. daha öncede konu açıp anlatmıştım bir daha anlatayım. karnımız aç ama yiyecek bir şey yok siz diyorsunuzki et yemesede olur tavuk sebze falan ye karnını doyur. ekmek dahi yok nasıl doyuracaz karnımızı. devlet malesefki yoğun gündeminden dolayı çözüm bulmuyor bu işe. organik gübre atacaz dedi hem cbaşkanı hem başbakan hem tarım bakanı. yani o ilaççılarda 1 litrelik 5 litrelik 20 litrelik bidonlarda sıvı organik gübreler var ya paramız yeterse ondan atacaz yoksa yok.
Sülfat atacakmısın İskender abi? Bizim buğday yerleri kanoladan biraz sülfat takviyesi yapayım diyorum. Ayrıca buğdayda kaliteyi yükseltiyormuş diye duydum var mı denemesini yapan?
Bu konuda duyduğum sülfat ile üre yi karıştırıyorlarmış
3 yıldır hic nitrat atmadim üst gübrenin hepsi üre tek fark 10-15 gün önce atıyorum son gübreyi nisan deÄ£ilde martin 20 sinden sonra yağmuru gördüÄ£üm zaman. Yagmuru yakalamak cok daha kolay oluyor verimde cok güzel
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.