NH TD95D ERKUT 80T 20 hp fark yorum sizin

Ynt: NH TD95D ERKUT 80T 20 hp fark yorum sizin

qarizmatiqa link=topic=38578.msg438781#msg438781 date=1314576658' Alıntı:
90-66 yazmışım kusura bakmayın 95-66 yazmak istemiştim bir hışmla hangi tuşa bastığımı bilemedim
Neyse tamam klavyeye eziyet etmeye değmez :)

*************.daha dünkü çocuk bana motoru ögretiyor.ya ben orda lafın gelişi örnek olarak turboyu gösterdim.sen ***mısın benim sabrımı taşırmayın ben sana pompayla oynarsan 95 hp olur diye biişey dedimmi he.bir traktör fabrikasının traktöre verdigi vergide verdigi ençok vergi kapsayan bölüm motor büyüklügü yani hp.sen hiç bi ünüversal 683 gördünmü gördüyüsen bu bloga bak kaçhp yazıyor bide ruhsata bak.sonra bana 30 yıldır aynı motoru kullanan bi frimayı övmeyin.adam sada isimle satıyor başka hiçbi özellik yok.

qarizmatiqa link=topic=38578.msg438751#msg438751 date=1314568958' Alıntı:
fesupanallah kardeşim saçmalayıp durma 3600 cc ve 3900cc motorlar aynı olur mu? ayrıca sen hiç bişey bilmiyosun td75 ve td100 motorları tamamen aynıdır. hatta tt50 ve td80 motorları da aynıdır. e biz bilmiyomuyduk ufak motor alıp pompayla oynamayı t5040 alıp pompayla oynayıp t5060 ayarına getemezmiydik. bi sus Allah aşkına yok efendim turbo yer kaplarmışda suymuşda buymuşda 90-66 ' nın motorunun turbolu halinde turbo yer kaplamıyor mu yada kısmetde turbo yok ve servetin motorlarında turbo yer kaplıyor ozaman kısmet 3300 servet 3000 cc olsun varmı böyle bişey ya . yok efendim motor aslında 86 beygirmişde vergiye girmesin diye 75 yazmışlar beygire göre mi vergi veriyoruz çok büyük sallıyosun gerçekten bu kadar atılmaz
kardeşim şimdi senin demek istedin,, mesela erkunt kısmet 55= 3 silindir 3300 cc .. servet 80 = 3 silindir 3300 cc . ama kısmet 58 hp.servet 75 hp .bu nasıl mı oluyo onu mu merak ediyosun . mazot pompasından kardeşim. ama benim kısmeti mazot pompasından 75 hp ye çıkarsan ne şanzıman kalır ne difransiyal.

djzeus link=topic=38578.msg436775#msg436775 date=1314090639' Alıntı:
çekermeker filan deme sanki en iyi avrupa model traktörü aldınız altı üstü türk malı 70 milyarlık yumruk kadar motor o kadar çok iyi bir traktör olsa bizim burda trakyada tutulur satılır
kardeşim. çok afedersin kusuruma bakma ama ben senin şu iki kelimenden hem kendini hem bizi aşşaladığını düşünüyorum. altı üstü türk malı. tekrar af edersin ama sen ne malısın

aksazli link=topic=38578.msg439506#msg439506 date=1314891989' Alıntı:
kardeşim. çok afedersin kusuruma bakma ama ben senin şu iki kelimenden hem kendini hem bizi aşşaladığını düşünüyorum. altı üstü türk malı. tekrar af edersin ama sen ne malısın
her zaman söylüyorum ben kalitenin yanındayım erkunt yapsın böyle güzel teknolojik debriyazjsız vitesler filan vs. 130-140 hplik traktör alır denerim memnun olursam kullanırım olmazsam satarım hiç sorun değil yeterki yapsın kalite olsun ama şimdiki gibi boş traktörler üretip milleti kandırmaya devam ederse bende düşüncelerimi söylerim çok açık sözlüyümdür sen ne malısın filanda gel buraya beni sor nasıl anlatıcaklar gör ne anlamda çiftçilik yaptığımı ne boyutta olduğunu gör ondan sonra konuş

djzeus link=topic=38578.msg439510#msg439510 date=1314892794' Alıntı:
her zaman söylüyorum ben kalitenin yanındayım erkunt yapsın böyle güzel teknolojik debriyazjsız vitesler filan vs. 130-140 hplik traktör alır denerim memnun olursam kullanırım olmazsam satarım hiç sorun değil yeterki yapsın kalite olsun ama şimdiki gibi boş traktörler üretip milleti kandırmaya devam ederse bende düşüncelerimi söylerim çok açık sözlüyümdür sen ne malısın filanda gel buraya beni sor nasıl anlatıcaklar gör ne anlamda çiftçilik yaptığımı ne boyutta olduğunu gör ondan sonra konuş
gardas iyi diyonda sen nerde yasadigini unuttun galiba. bi düsün bakalim türkiyedeki mevcut traktörlerin yüzde kaci 100 hp üzerinde. erkunt iyi yada kötü ama bence bu ayarda gitmeli. sonucta bizim ciftciligimiz belli. hangimiz binlerce dönüm yer ekiyozki gidip 70 bin tl yerine 70 bin euroya traktör alalim...

bak kardeşim olaya kendi açından bakıyorsun . ben çiftçi değilim karnını zor doyuran bi köylüyüm . sana göre jd iyidir 2bin 3 dekar yerin vardır galerin vardır iyidir. ama benim gibi alt tabaka senin gibi devlerle . af edersin si ..k yarıştıramaz bana göre lüks erkunt. bana göre türk malı. yani türk olana hakaret etmene gerek yok. zaten bu yurt dışından gelenler yüzünden bu hale düştük. erkunt olmasa 29 bin verip td 65 alabilirmiydim hayır gider çinmalı motor alı yada h serisi hattat alırdım

jd ülkemize yüzlerce hint malı traktör soktugu halde hala neden jdyi övüyorsun anlayamadım.

yalnız yakın zamanda birşey duydum.turbo ve tork da bir ayarla yani pompayla traktör 5-10 hb hatta 15 hb fark la arttırıldıgını.uzelin 3075 ve td 75 de bunu yapmışlar şuan bu traktörlerin 5 li 14 numara pulluk çektiklerini görüyorum.,yakın köyüde tanıdık iki kişide.2000 tl civarında bir tutatrla.sırda çok adam oldugunu biliyorum.

yok kardeş pompayla oynatması büyük risk.ben başagınkinin ayarı bozuldugu için 3 defa yaptırdım çekişi dahada düşürdüler.bide bosh pompadan anlayan usta sayısı parmakla seçilecek kadar az.

Selam arkadaşlar.Foruma üye olalı pek fazla olmadı.Önümüzdeki yıl bizim 240s yi değiştirmeyi düşünüyoruz.Buamaçla internette biraz araştırma yaptım,biçok broşür inceledim zihnimda bişeyler belirmeye başladıda.Farklı şehirlerdeki traktör kulanıcılarının traktörleri hakkındaki yorumlarının zihnimi dahada netleştireceğini düşünerek foruma üye oldum. Biçok konu hakkındaki yorumlarınızı okudum.Yorumlarınızı okurken çokta eğlendim ;D Biri bişey söylüyo,diğeri başka bişey...Doğrusu performans verileri iyi olan traktörün iyi olacağı düşüncesindeydim.Geldiğim şu noktada ise kafam allak bullak oldu ??*-s Zihnimi netleştireyim derken dahada fazla karıştırdım.Neyse nede olsa önümüzde koskoca bir yıl var,ozamana kadar bi karar veririz heralde. Kafayı fazla da yormaya gerek yok sanırım :)

dere44 link=topic=38578.msg440105#msg440105 date=1315084416' Alıntı:
Selam arkadaşlar.Foruma üye olalı pek fazla olmadı.Önümüzdeki yıl bizim 240s yi değiştirmeyi düşünüyoruz.Buamaçla internette biraz araştırma yaptım,biçok broşür inceledim zihnimda bişeyler belirmeye başladıda.Farklı şehirlerdeki traktör kulanıcılarının traktörleri hakkındaki yorumlarının zihnimi dahada netleştireceğini düşünerek foruma üye oldum. Biçok konu hakkındaki yorumlarınızı okudum.Yorumlarınızı okurken çokta eğlendim ;D Biri bişey söylüyo,diğeri başka bişey...Doğrusu performans verileri iyi olan traktörün iyi olacağı düşüncesindeydim.Geldiğim şu noktada ise kafam allak bullak oldu ??*-s Zihnimi netleştireyim derken dahada fazla karıştırdım.Neyse nede olsa önümüzde koskoca bir yıl var,ozamana kadar bi karar veririz heralde. Kafayı fazla da yormaya gerek yok sanırım :)

Öncelikle, Hoşgeldiniz. anlş-*s Önümüzdeki koskoca bir yıl da bittiğinde kafanızdaki soru işaretleri de koskocaman olmaz inşallah.. :)

aksazli link=topic=38578.msg439501#msg439501 date=1314891707' Alıntı:
kardeşim şimdi senin demek istedin,, mesela erkunt kısmet 55= 3 silindir 3300 cc .. servet 80 = 3 silindir 3300 cc . ama kısmet 58 hp.servet 75 hp .bu nasıl mı oluyo onu mu merak ediyosun . mazot pompasından kardeşim. ama benim kısmeti mazot pompasından 75 hp ye çıkarsan ne şanzıman kalır ne difransiyal.
kardeşim sende bi oku ondan sonra konuş aynı şeyi söylüyoruz

1)NH nin lastikler çokda kötü deil
2)Erkunt Servet80T nin TD95 i değilde TD85 i çektiğine tanık oldum 2 motordada herhangi bi hile durumu yokdu Erkunt 10 beygir düşük olmasına rağmen çekti

768 link=topic=38578.msg440110#msg440110 date=1315085066' Alıntı:
Öncelikle, Hoşgeldiniz. anlş-*s Önümüzdeki koskoca bir yıl da bittiğinde kafanızdaki soru işaretleri de koskocaman olmaz inşallah.. :)
teşekürler, bende öyle umuyorum

Bu alana bir cevap yazın...