NEWHOLLAND TT55 VE LAVERDA 225REV İLE BUĞDAY HASATI-2012 (hacimmet farkıyla)

Ynt: NEWHOLLAND TT55 VE LAVERDA 225REV İLE BUĞDAY HASATI-2012 (hacimmet farkıyla)

hacimmet link=topic=57246.msg614330#msg614330 date=1342207040' Alıntı:
Herkeze yorumları için teşekkürler arkadaşlar işin aslı geçen yıllardan düşük verim aldım 800 üzeri verimö alıyorduk malum bu yıl güz ve bahar şartları verimleri etkiledi tabiki şükürler olsun bu verimlere. Olur tabiki Volkan pancar yerinde buğday güzel yetişir.
Abi bunun sertifikalısı var demi..Tarım kredi kooprtflerinden temin edilebilirmi.

Ynt: NEWHOLLAND TT55 VE LAVERDA 225REV İLE BUĞDAY HASATI-2012 (hacimmet farkıyla)

Yorumlar için herkeze teşekkürler arkadaşlar buğdayın bakımını anlatayım kısaca dekar bazında yazıyorum:
tabana 20 kgr dap attım,dekara 24 kgr sertifikalı tohum ektim,güz suyu verildi çıkması için ama malum kışşartları erken bastırdı bu yıl hatalı bir çıkış gerçekleşti,normal sezondad çok suladım,üzerinden 20 kgr üre,20 kgr amonyum sülfat (şeker),dekara 3 kgr çinko sülfat,hümik fulfik asit konsantiresi,ilk sularda 10 kgr 33 nitrat ,başak açma dönemindede 10 kgr nitratdaha,iki kez süne ilacı attım arkadaşlar bunların hepsini yağmurlama kazanıyla uyguladım sonuç olarak bu verimi aldım normal geçen yıllardaki gibi olsa 850-900 kgr dan aşağı düşmezdi.

Bereketli olsun hacı abi laverdanın biçimi nasıl dane kaybı ne durumda,quality isimli buğdayı bende yeni duydum nerden buluruz bunun tohumunu.Paylaşıma tşk.