New Holland, yerli serilerini yeniledi

Ynt: New Holland, yerli serilerini yeniledi

mustafagursacli link=topic=41144.msg368480#msg368480 date=1301375744' Alıntı:
hiç bu sefer kendini yorma new holland mutlak olarak servis ve sağlamlık olarak bir numaradır hasar konusua gelince başka bi traktördede başına gelebilir o ama en rahat nh de çözersin sorunu
kardeşim bak beni ne demek istemediğimi anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun.Ben yıllardır nh kullanıyorum ve kullanıcam öyle başka bi traktörde tercih etmem.Ama bu demek değilki nh hakkında kötü bir eleştiri yapamam ya hemen atlıyorsunuz bunlar bu firmaya olan ve hatta avrupalı çiftçiye özenen arkadaşlara sitemimdir nh eleştirilmeyecek diye bi şart mı var ben sürekli eleştiriyorum erkunt dur kubotadır bu benim hakkım.ALTIMDA PARÇALANIP GİTSE YİNE NH ALIRIM

Kim ne derse desin NH artik bu piyasanin lideri. Bizde son 5 yildir kullaniyoruz. Ondan önce MF binerdik. 265 s vardi. Piyasa sartlarinin cok cok altinda verebildik NH alirken. Sonra gittik td65s aldik. 2 yil kullandik cok az bi farkla 0 TD75 le degistik. NH nin en boktan makinasi olmasina ragmen onu bile 35000 saydirip TD80D aldik. Bunuda satacak olsak en fazla 1 haftada bayiiye ugramadan satariz. Bayi zaten ayni piyasa sartlarina göre iyi fiyata alir. Ayrica köydeki parcacida bile her türlü parcasi bulunur. Servis desen bir telefonda yarim saatte tarlada bitiriyor. Servisin tek begenmedigim yönü 4x4 yerine vw caddy ile geziyor ve herge girmekte zorlaniyor.)) Dedim abi bunu bildir NH ya altina adam gibi araba versinler. Yakitida öyle milletin abartmasi gibi cok cok fazla degil. Problem her moturda cikar ama önemli olan en kisa zamanda cözülmesiki buda yine en cok NH da mümkün. Her ise rahatlikla kosulabilmeside ayrica güze. Ayrica konfor var. Cfitci artik bunu hak ediyor. Eskidendi o günesin altinda kavrulmak, sogugun altinda titremek...Yani NH nin her keseye her ise göre mutlaka moturu var, ve alicisida gayet memnun...

kusura bakmayın arkadaşlar ama herkesin traktörü kendine göre iyi biz yıllarca massey kullandık fiat kullandık bizi 30 yıl yeni teknoloji diyerek gazlamadımı bu firmalar biz sadece traktörde değil her sektörde gelişmeleri 30-40 yıl geriden takip ediyoruz.çünkü kendi teknolojimizi üretecek bilgi birikimi , sebat ve başarma azmi bizde yok ne yazık ki yıllardır ürettiğimizi iddaa ettiğimiz tarım alet ve makinalarının hepsi orjinallikten uzak ucuz birer kopya yada teknoloji transferi adı altında belirli bir firmanın lisansı altında üretilen ürünler.TEKNOLOJİYİ KENDİNİZ ÜRETMEZSENİZ ONU İLK SİZ KULLANAMAZSINIZ.TEKNOLOJİYİ HER ZAMAN İLK ÜRETEN KULLANIR.bizim gibi sözde gelişmekte olan ülkeler ancak geriden takip etmekle yetinirler.onun için suçu hep beraber kendimizde arayalım.30 yıllık teknolojiyi bize satan firmalarda değil ,ayrıca alırkende kimse kimsenin gırtlağına basmıyor bunu alacaksın diye .suç malesef bizlerde.

tsakalli arkadasin dedigi gibi, biz ne kullandigimizin bile farkinda degiliz. simdi kimse erkutu kötülüyorum diye düsünmesin. bir videoda hepimizin duydugu büyük bir erkunt bayii bi cekismede yazmista yazmis. yasi daha 20 bile olmayan bir genc moturun özelliklerini sormus. hani herkes derya perkins zf sanzuman diye. bayii bunlari bile yazamamis. ama diger genc motorun üstündeki nr almis ve ne anlama geldigini aciklamis. motor kac yili üretimi, hacmi kac, turbolomu turbosuzmu. hersey güzel ama o motor bilmem kac yil önceden üretilmis. sanzuman desen yine avrupaniin 20 yil önce kullanmayi biraktigi sanzuman

Arkadaşlar avrupalının teknolojisi bizim işimize yaramazzzzzzzzzzz.....!!!! özenti olmayın hangimiz onlar kadar kazanıyoruz hangimizin 5000 dönüm arazisi başında fabrikası ürettiği mahsülü pazara kendisi sürüyor adam paketleyip.Biz dededen kalma 50 dönüm yeri zor elimizde tutuyoruz yapmayın gözünüzü seveyim kazanç akıllı yatırımla gelir ölü yatırımla değil ben 4wd den 2 wd ye tuşla geçsem nolur elle geçsem nolur allah aşkına bunun için ben onlara el açmam...

Bizim şuan elimizdekine sahip olup çok çalışıp geleceğimizi güzelleştirmeye ihtiyacımız var gereksiz masraflara ve bahanelere değil.....

bakın kardesım arkadas dgru soylemıs tgebrık edıyorum ...bu ulke gelısck dıe cok beklersınız arkadasın brı avrupalıların 20 yıl once kullandgı sanzıman sımdı erkuntta var dıo ayıptr be wallahı ayıptr....adamlar yapıyo o new holland da anasının seyınden bu teknolojıyle mı dogdu...saygılar

yazdıklarım kendi adıma evet isiteyene çok teknolojik markalar var fent var claas var ama almak ve kullanmak herkezin harcı değil.benim için en önemlisi sağlam olması ve yakıtı ile tamirinin cep yakmaması.Şöyle bi örnek vereyim yazın köyden servisle işe gelip gidiyorum araba klimalı ama şöför klimayı çalıştırmak istemiyo nedeni ise klima çalışınca yakıt artıyo arabanın çekişi azalıyo.bende dedimki madem kullanmayacaksın neden klimalı araba aldın,şöförün dediği şu klimalılar tutuluyoda ondan,ben sıfır traktör alacak olsam kabinli alırım ama klima istemem zaten bulunduğum ilde klima gerektirecek kadar sıcak olmaz.

efeee09 link=topic=41144.msg368484#msg368484 date=1301378487' Alıntı:
kardeşim bak beni ne demek istemediğimi anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun.Ben yıllardır nh kullanıyorum ve kullanıcam öyle başka bi traktörde tercih etmem.Ama bu demek değilki nh hakkında kötü bir eleştiri yapamam ya hemen atlıyorsunuz bunlar bu firmaya olan ve hatta avrupalı çiftçiye özenen arkadaşlara sitemimdir nh eleştirilmeyecek diye bi şart mı var ben sürekli eleştiriyorum erkunt dur kubotadır bu benim hakkım.ALTIMDA PARÇALANIP GİTSE YİNE NH ALIRIM
bilader bizde 11 senedir var nh belki bi 50 sene daha....

keykubat link=topic=41144.msg368504#msg368504 date=1301388013' Alıntı:
yazdıklarım kendi adıma evet isiteyene çok teknolojik markalar var fent var claas var ama almak ve kullanmak herkezin harcı değil.benim için en önemlisi sağlam olması ve yakıtı ile tamirinin cep yakmaması.Şöyle bi örnek vereyim yazın köyden servisle işe gelip gidiyorum araba klimalı ama şöför klimayı çalıştırmak istemiyo nedeni ise klima çalışınca yakıt artıyo arabanın çekişi azalıyo.bende dedimki madem kullanmayacaksın neden klimalı araba aldın,şöförün dediği şu klimalılar tutuluyoda ondan,ben sıfır traktör alacak olsam kabinli alırım ama klima istemem zaten bulunduğum ilde klima gerektirecek kadar sıcak olmaz.

usta benden sana tavsiye eger ki kabinli traktör alacaksan klimasız alma klima şart kabinli traktöre kütahya da olsa erzurum da olsa kabin içi herzaman ısınır.. yaz aylarında birde tozlu bi iş yapıyorsan camı açsanda etki etmez ve tüm toz kabin içinide berabat eder.. klimayı sürekli çalıştırmana gerek yok yarım saat calıştır içi buz gibi oluyor sonra 1-2 saate ancak ısınıyor bu arada kabin içi fanı çalıştırırsın dış hava almadan bu idare eder.. aksi halde hem kabin içi çok cabuk kirleniyor hemde sıcaktan yaz aylarında yada abharda kabin içinde durulmuyor.. benim gözlemlerim bu ben herzamanda klima çalıştırırım öle çekişe ciddi etkisinide hissetmedim.. özellikle 80bg üstü traktörlerde pek hissedilecegini sanmıyorum..

öncelikle merhaba , ben bu yeni tier 3 serisinin TD 90 D sini yeni aldık traktör iyi yeni gübre saçımında kullandık bile , bence 1600 deviri geçmezsen yakmıyor kokluyor maşallah zaten 1500 devirle her işi yapıyor.

Allaha emanet olun.

Şu an Erkunt ' un kullandığı euro-2 Perkins motorlar bilmem kaç yıl önceden üretilmiş eski teknoloji ürünler değildir, Perkinsin sitesini incelersen 50-80 beygir güç aralığında traktör motoru olarak Erkunt ' un kullandığı motor serisini görebilirsin. Aynı serinin Euro-3 motorları da mevcut ve Erkunt o motorları da kullanıyor. Şanzımanı da yine zf ' nin sitesinde 80 beygire kadar olan segmentte görebilirsin, kaldı ki ZF ' nin bu güçte başka bir alternatif ürünü yok. Erkunt, zf ' nin bu şanzımanını tamamen yerli olarak türkiye ' de üretiyor, hatta hidrolik kaldırıcılarını da üretip zf ' ye, almanyaya gönderiyor. Şu an aynı şanzımanı kullanan başka yabancı markalar da var. ZF ' nin bu şanzımanın temeli belki 80li yıllarda atılmış olabilir ama geçen zaman boyunca şanzımanda sürekli iyileştirmeler değişiklikler yapılmış ve yapmaya da devam ediliyor. Biz bile şanzımanda birçok iyileştirme-değişiklik yaptık.

Fiatın 56 ve 66 serisi (şu anki TD serisi) şanzımanının da en az 30 yıllık geçmişi var. Şu anki t5000 serisi şanzımanının temelini bile bu 66 serisi oluşturmakta. Öyle ha dedinmi bir şanzıman tasarlanmıyor.

Ülkemizde birşeyler üretiliyor diye sevineceğiniz yerde yabancı markaların fanatikliğini yaparak yerliyi yermeyi marifet sayıyorsunuz.

satocan58 link=topic=41144.msg368499#msg368499 date=1301384228' Alıntı:
tsakalli arkadasin dedigi gibi, biz ne kullandigimizin bile farkinda degiliz. simdi kimse erkutu kötülüyorum diye düsünmesin. bir videoda hepimizin duydugu büyük bir erkunt bayii bi cekismede yazmista yazmis. yasi daha 20 bile olmayan bir genc moturun özelliklerini sormus. hani herkes derya perkins zf sanzuman diye. bayii bunlari bile yazamamis. ama diger genc motorun üstündeki nr almis ve ne anlama geldigini aciklamis. motor kac yili üretimi, hacmi kac, turbolomu turbosuzmu. hersey güzel ama o motor bilmem kac yil önceden üretilmis. sanzuman desen yine avrupaniin 20 yil önce kullanmayi biraktigi sanzuman