New Holland tdd serisi 2013... !

Ynt: New Holland tdd serisi 2013... !

Çağrı link=topic=62178.msg695268#msg695268 date=1359670438' Alıntı:
Abi şöyle de düşünmek lazım kraldan 5600e çıkmak belki bir kerede zor olabilir.Ama araya para edecek yerli bir traktör olursa,şu an Nh veya Uzeller gözüküyor,motor fazla değer kaybetmeden satılır ithal düşünülür.Benim fikrim bu.Senelerce debelendik en iyisinden ithalinden donanımlısından olsun diye,hep hüsrana uğradık.Bir ithal traktör almak için en azından 100 milyar borçlanıyoduk.Şimdi miktar 50ye indi.Bu da düşünebilmemizi sağlıyor.Tabi daha erken ama ilerisi için.
Biz kralı zaten hesaba katmıyoruz bile.:) Zorlayan noktada o zaten, eğer kralı değerlendirebilsek 50 binlik traktörle 1-2 sene daha çalışırız, sonrası kolay olur 25 bin civarı nakit ilave ile 2.el 5000 serisi rahat alınır. Bizi 0 traktöre zorlayan, kralı satamadan almak oluyor, pekte önemli değil, bu gidişle bu işleri bırakıbiliriz, hevesimizide eşin dostun traktöründe körleriz gibi durumlarda var.

nailyetek link=topic=62178.msg695286#msg695286 date=1359671218' Alıntı:
Biz kralı zaten hesaba katmıyoruz bile.:) Zorlayan noktada o zaten, eğer kralı değerlendirebilsek 50 binlik traktörle 1-2 sene daha çalışırız, sonrası kolay olur 25 bin civarı nakit ilave ile 2.el 5000 serisi rahat alınır. Bizi 0 traktöre zorlayan, kralı satamadan almak oluyor, pekte önemli değil, bu gidişle bu işleri bırakıbiliriz, hevesimizide eşin dostun traktöründe körleriz gibi durumlarda var.
İşte kralı ben de yok saydım.Sıfırdan 5000 serisi sıkıntılı.Ama yerli traktör daha makul gibi.Hakkımızda hayırlısı diyelim artık

reklam guzelde.. şu şanzımanı baştan aşagı değişmezlerse nh ye hiç ısınmayacagım 4ileri vitesli nh ile tumosan kaldı bi :) yahu bari powershift ekleyin 24+24 yapın ne guzel illaki bu şanzımanla devam edilecekse.. ozaman traktörler hoş olur..

Nh nin hiçbirşey yapmaya niyeti yok.Olacağınıda zannetmiyorum 4 hidrolik güç çıkışı olan motormu kalmış.Koç hala bunu satmakta ısrarlı.Neden maliyeti düşük karı yüksek neticede soranda yok.Hidrolik güç çıkışı 4 olan düğmeli buçuk şanumanı olmayan kompesörü bile sonrada takılan bir motorun 80 model motorlardan farkı nedirki.Kabini mi.Bu kadar para için değmez bence...

Haa unutmadan şu pazar ve dünya lideri markanın başka bi marifetini ekleyeyim listesine.Maksat karalamak değil ama...Ben 2012 model td 65 kullanıcısıyım.Malum bunlarda çift devir kuyruk mili var 540-750.Balya makinası çalıştırıyoruz biri td ile biri 640 ile.Td nin 540 devri makinayı ancak 2300-2400 devirde hızlandırırken 640 ın kuyruk mili 1850 devirde aynı hıza ulaşıyor.Şimdi bunların hangisi 540 a ayarlı?Araştırdım bölge parça tedarikçisi şirketten öğrendiğim,2012 td lerin hepsinde aynı problemin olduğu prizdirek dişlisinden sonraki dişlilerin hepsinin takım olarak değiştiği ve bununda müşteriye maliyetinin 1500 tl olduğunu söyledi.Düşünün şimdi dünya markası dişli çaplarını doğru ölçemeyip 540 devir dönmesi gereken mili 490 devirle dödürttüğünü dahası bu hatayı kendi düzeltmek yerine yeni parça imal edip yükü müşterinin üstüne atmaya çalışması gibi bir görüntü var ortada.Takdir nh sevenlerindir birşey dememek lazım.Ben aldırdığıma pişmanın nh yi.Şimdiki aklım olsa..... :(

fetullah aksu link=topic=62178.msg695442#msg695442 date=1359716717' Alıntı:
Haa unutmadan şu pazar ve dünya lideri markanın başka bi marifetini ekleyeyim listesine.Maksat karalamak değil ama...Ben 2012 model td 65 kullanıcısıyım.Malum bunlarda çift devir kuyruk mili var 540-750.Balya makinası çalıştırıyoruz biri td ile biri 640 ile.Td nin 540 devri makinayı ancak 2300-2400 devirde hızlandırırken 640 ın kuyruk mili 1850 devirde aynı hıza ulaşıyor.Şimdi bunların hangisi 540 a ayarlı?Araştırdım bölge parça tedarikçisi şirketten öğrendiğim,2012 td lerin hepsinde aynı problemin olduğu prizdirek dişlisinden sonraki dişlilerin hepsinin takım olarak değiştiği ve bununda müşteriye maliyetinin 1500 tl olduğunu söyledi.Düşünün şimdi dünya markası dişli çaplarını doğru ölçemeyip 540 devir dönmesi gereken mili 490 devirle dödürttüğünü dahası bu hatayı kendi düzeltmek yerine yeni parça imal edip yükü müşterinin üstüne atmaya çalışması gibi bir görüntü var ortada.Takdir nh sevenlerindir birşey dememek lazım.Ben aldırdığıma pişmanın nh yi.Şimdiki aklım olsa..... :(

bu konuda tüketici haklarına gidebilirsiniz hakkınızı alırsınız kesinlikle üretici sorumludur böle bişeyden.. yanlış bilgi ile mal satmak olmaz..

bu yeni nhlerden 1tane alındı bizim köyde 90lıgı
kabin hariç güzel ama o kabin o traktöre olmamış berbat

fetullah bey size önerim bir erkunt almanızdır
aradıgınız birçok özellik ve nh de gördügünüz eksiklikleri erkuntta görmezsiniz memnun kalırsınız

ceyo23 arkadaşın söyledigi vites konusuna gelince
benim şahsi fikrim seri üretimde 12+12 yeterli fakat opsiyonel seçenek olarak daha farklı vites seçenekleri sunulabilir
4 vites 3 takviye
daha 1. takviyedeki vitesleri kullanmadım 2 nh traktörümdede lazım degil demekki bana
yani vites olayı biraz ihtiyaç meselesi şuanki vitesler bile çok geliyor bana
hem bu bisikletmiki şanzıman maliyeti ve bunun traktör fiyatına yansıması kaç lira olur bizler yani orta hali çiftçiler daha düşük fiyata alabilecegimiz işimizi görecek en mantıklı traktörü almaya çalışırken ekstra özelliklere pekde sıcak bakmıyorum her yenilik fiyat arttırır bunu hesaba katmak lazım

bence şuan için makul ve mantıklı seviyede nhnin tdd modelleri tabi bunu söylerken kendi ihtiyaçlarımı göz önünde bulundurarak konuşuyorum
ve şunuda belirtmek istiyorum
eger aradıgımı nh nin td modelinde bulamıyorsam nhnin başka traktörüne bakarım onalrdada bulamıyorsam erkunta tümosana veya diger traktörlere bakarım onlardada yoksa aradıgım özellikler gider avrupa traktör alırım illa kimse kimseye nh al dememiştir herkes kendi özgür iradesiyle alır hangi markanın hangi modelini alıyorsa