new holland şatıl kacırıyormu ?

TDD SERİSİ VE DİĞERLERİ HİDROLİK SHUTTLE OLANLAR HİDROLİK GÜCÜ İLE ÇALIŞTIĞI İÇİN MOTOR STOP HALİNDE YAĞI POMPALAYAN BİRŞEY YOK SHUTTLE BOŞA KONUMA GEÇER BUNA ÇÖZÜM OLARAK BAZI MARKALAR PARK VİTESİ YAPMIŞTIR KUBOTA JOHN DEERE GİBİ, TDD VE CASEDE PARK VİTESİ YOK EL FRENİ ÇEKMENİZ ZORUNLU
Bir özellik çalıyorlar çaldıkları özellikten bile birşeyler çalıp motorlarına öyle koyuyorlar yani.😂

O zaman direk vitesleri boşa alıyorsun.

Erkunt MT power shuttle sisteminde traktör viteste iken kaçırma gibi bir durum söz konusu değil. Adam olaki stop etti indi traktör viteste bıraktıysa traktör geri ileri kaçmaz. Traktörün kaçması için viteslerin boş konuma alınması gerekir.
Bunun yanında ne olursa olsun el freni çekmek her araç için en güvenli tedbirdir.

Walla erkuntun Mt olanindan 5 gun once koye getirmislerdi bana sistem cok acayip geldi bizzat denedin ornegin 2 ile 15 gazda gidiyorsun geriye cektiginde kolu motor aniden firen yapmis gibi durduruyor kendini ilginc olan baya bi bekliyorsun cay molasi gibi sonra geriye gidiyor:)

Şatılmı şutul mu ne karın ağrısı bu sistemi traktöre koyan mühendis(ler) iş makinasındaki gibi şanzımana neden kilit koymamış bütün yükü el frenine bırakmış...

Walla erkuntun Mt olanindan 5 gun once koye getirmislerdi bana sistem cok acayip geldi bizzat denedin ornegin 2 ile 15 gazda gidiyorsun geriye cektiginde kolu motor aniden firen yapmis gibi durduruyor kendini ilginc olan baya bi bekliyorsun cay molasi gibi sonra geriye gidiyor:)
Evet bende duydum bunu kuluda bayide 100 mt denedim ilerden geriye 1 viteste 5 6 saniyeye kadar vardı ileri gerisi yükte belki süre uzayabilir de

Evet bende duydum bunu kuluda bayide 100 mt denedim ilerden geriye 1 viteste 5 6 saniyeye kadar vardı ileri gerisi yükte belki süre uzayabilir de

Hepside standart 3 sn. bekleme var sistemi elektronik bir kart yönetiyor Yusuf 5-6 saniye abartmışın birader ben fabrikada test aşmasında olanı da kullandım satış haline getirileni de gerçek zaman kart üzerinde 2,7 sn.
Bu süre yük altında frenleme mesafesi ile değişir ileri-geri geçiş zamanı değişmez.

Bende geçiş zamanı demiyorum zaten motoru durdurup geriye hareketi başlayana kadar bunu kesin söyleyebilirim 5 saniye geçiyor ama new holland gibi ise motor yükte ısındığında düzeliyor olabilir

Bende geçiş zamanı demiyorum zaten motoru durdurup geriye hareketi başlayana kadar bunu kesin söyleyebilirim 5 saniye geçiyor ama new holland gibi ise motor yükte ısındığında düzeliyor olabilir

Yukarıda da dediğim gibi frenleme zamanıda önemli düşük vites kullanımında zamanda kısalacaktır. tarla sürüm veya ileri geri kullanımlarda bu fark daha da belli olacaktır. 20-25 kmh hızla giderken geri çekersen durana kadar zaman geçer tabi :)

Yukarıda da dediğim gibi frenleme zamanıda önemli düşük vites kullanımında zamanda kısalacaktır. tarla sürüm veya ileri geri kullanımlarda bu fark daha da belli olacaktır. 20-25 kmh hızla giderken geri çekersen durana kadar zaman geçer tabi :)
Walla erkuntunku iyiymis ercan abi ;) tdd serisinde 25 km hizla kolu geri cekersen bir saniye bile surmez geri gelmesi ama butun dislileri de eline alirsin ;) saka bi yane ileri giderken kolu geri cektiginizde kendisi frenleme yapiyosa muazzam bisey. Biz once satili bosa alip frene basiyoruz traktor duruyor sinra geri takiyoruz :(

Walla erkuntunku iyiymis ercan abi ;) tdd serisinde 25 km hizla kolu geri cekersen bir saniye bile surmez geri gelmesi ama butun dislileri de eline alirsin ;) saka bi yane ileri giderken kolu geri cektiginizde kendisi frenleme yapiyosa muazzam bisey. Biz once satili bosa alip frene basiyoruz traktor duruyor sinra geri takiyoruz :(

Erkunt MT sisteminde direkt geri çekiyorsun zaten boş konum yok PŞ kolunda. Sonra sistem hızını kesmesi için hıza göre frenleyip durdurup geriye çeviriyor. Sen fren kullanmıyorsun sistem senin yerine onları hallediyor.

Erkunt MT sisteminde direkt geri çekiyorsun zaten boş konum yok PŞ kolunda. Sonra sistem hızını kesmesi için hıza göre frenleyip durdurup geriye çeviriyor. Sen fren kullanmıyorsun sistem senin yerine onları hallediyor.
Walla helal olsun cok taktir ettm Erkuntu. Bizimkiler bide traktoru durdurmadan ileri veya geri konumunuzu degistirmeyin diye uyari yazmislar satilin yanina ;)

Walla helal olsun cok taktir ettm Erkuntu. Bizimkiler bide traktoru durdurmadan ileri veya geri konumunuzu degistirmeyin diye uyari yazmislar satilin yanina ;)

Erkunt MT konusu sosyal alanda neden boş yok olur mu öyle birçok sıkıntı yazıldı. Erkunt bişey yapıyor zor beğeniyorlar sonra başka markalarda o özelliği görüp övüyorlar. Mesala 2007de havalı fren destekli kompresör uygulaması oldu, gidin ne işe yarayacak dediler traktörler kuru filtre oldu yana döne kompresör arayanla dolu heryer eve alsan tarlada da lazım şimdi birçok yerli üretici de bu uygulama fren desteksiz olarak var.
Erkuntta bişeyleri kendi yapmaya çalışıyor bu biraz da zaman demek oluyor. Bu MT daha da iyi olacak eminim. Yapılacak bir güncelleme sadece kartla olacağından sıkıntı yok.

Erkunt MT konusu sosyal alanda neden boş yok olur mu öyle birçok sıkıntı yazıldı. Erkunt bişey yapıyor zor beğeniyorlar sonra başka markalarda o özelliği görüp övüyorlar. Mesala 2007de havalı fren destekli kompresör uygulaması oldu, gidin ne işe yarayacak dediler traktörler kuru filtre oldu yana döne kompresör arayanla dolu heryer eve alsan tarlada da lazım şimdi birçok yerli üretici de bu uygulama fren desteksiz olarak var.
Erkuntta bişeyleri kendi yapmaya çalışıyor bu biraz da zaman demek oluyor. Bu MT daha da iyi olacak eminim. Yapılacak bir güncelleme sadece kartla olacağından sıkıntı yok.
ercan kardeşim ben erkuntun ilk çıkan modelleri gibi olmadığını düşünüyorum o traktörler harika çok kullandım biliyorum. 60 hp traktör bereket 60 yani 4 lü 14 numara pullukla h1 viteste giderdi ki bizim topraklar ağır bünyeli erkunt o ilk çıkan traktörler gibi modellerin üzerine düşmeli ikinci el traktör alıyor olsam şu an berekt 60 veya nimet 70 alırım ilk çıkanlarında tereddütsüz

Çoğu arkadasımız konuyu zaten açıklamış.bilindiği gibi.shutle sistemli traktörler yağ duzeneğiyle hareket sağladığı için dtop ettiğinde bu duzeneğin işlevi sona eriyor.yani bu nh veya case ye ozgu bir sistem değil.bu yüzden Avrupa seriler stop edildiğinde bu boşluğu kitlemek için vitese park kilidi sistemide koymuşlardır.bu sistem el freni gibi değil traktörü direkt kitleyen bir sistem kaçırma ihtimali olmuyor.td veya jx lerde ise park duzeneği olmadığı için tek sabitleme el freniyle kalıyor.stop edilince muhakkak çekilmeli.bu yüzden kullanıcıyı uyarmak için traktor stop edince el freni ikaz sesi veriyor.çekmeden de susmaz.farklı açıdan dusunmek gerekirse Ford 7740 ve 6640 larda shutlsız olmasına rahmen onlarda stop edince boşta gezer.ve çekerek çalıştırılamaz