new holland 4x4 sorunu

Ynt: new holland 4x4 sorunu

difrensiyal kilidi direksiyon duz tuttuktan sonra traktore zarar vermez.boşuna mı koymuşlar ?

tdci arkadaşım aynı traktör bendede var 2012 model shuttleli eski kasa ve benimkide 210 saatte senikiyle aynı ama bizimkini karda denedik kaçırıyo ne olursa olsun bazen 4 dü bir çekiyo bazen çapraz bazen hem arka sol hem ön sol hemde diferansiyelden korkma bas ama direksiyonu düz tut ve basarkende ya durdur yada çok yavaş giderken bas bir şey olmaz bizde bastık ayrıca bizde 2 tane traktör daha var biri mf diğeri üniversal mf ninki paslanmıs çalışmıyo istersen üstüne çık zıpla ama ben genellikle üniversalı sürdüğüm için onda çok basıyorum korkma bas ama yukarıdaki dediklerimi dikkate alarak hem seninki daha iyiymiş 4 ü bir asılıyo şansa sana iyisi çıkmış bu arada traktörün hayırlı olsun...

kangalli link=topic=62112.msg694002#msg694002 date=1359490115' Alıntı:
difrensiyal kilidi direksiyon duz tuttuktan sonra traktore zarar vermez.boşuna mı koymuşlar ?
evet arkadaşım çok doğru söyledin ama çok yavaş gideken bas

Geçen sene yem kamyonu çekmeye gittim t6060 ın önüne bizim td80d yi bağladık kamyon kardazincirleri koparmış çıkamamış 6060 ta biyere kadar getirmiş kalmış 2 motoru bağladık yol buzlu idi kendimi yol kenarındaki mıcırlı yere attım motorun sol tarafını çekmeye başladık baktım olmuyor kitlemeye bastım fakat tam viraj olduğu için basıp çıkarayım tekrar dedim. Bastım kitlemeye oya oya çıkmaya başladık 6060 bi sağa bi sola gidip duruyodu benimkisi diferansiyel kilidinden hemen çıkmadı mecburen direksiyonu kırmak zorunda kaldım yavaş yavaş döndüre döndüre gittim bişey olmamıştı aşağı yukarı 10 saniye kadar manevralı bir şekilde gitmiştim. Daha sonra hızımızı alınca sağ sol yapa yapa çıkardıydık kamyonu.

rocky link=topic=62112.msg694020#msg694020 date=1359491048' Alıntı:
Geçen sene yem kamyonu çekmeye gittim t6060 ın önüne bizim td80d yi bağladık kamyon kardazincirleri koparmış çıkamamış 6060 ta biyere kadar getirmiş kalmış 2 motoru bağladık yol buzlu idi kendimi yol kenarındaki mıcırlı yere attım motorun sol tarafını çekmeye başladık baktım olmuyor kitlemeye bastım fakat tam viraj olduğu için basıp çıkarayım tekrar dedim. Bastım kitlemeye oya oya çıkmaya başladık 6060 bi sağa bi sola gidip duruyodu benimkisi diferansiyel kilidinden hemen çıkmadı mecburen direksiyonu kırmak zorunda kaldım yavaş yavaş döndüre döndüre gittim bişey olmamıştı aşağı yukarı 10 saniye kadar manevralı bir şekilde gitmiştim. Daha sonra hızımızı alınca sağ sol yapa yapa çıkardıydık kamyonu.
içine zarar verebilir tamiratıda masraflı olur

td 100d link=topic=62112.msg694023#msg694023 date=1359491280' Alıntı:
içine zarar verebilir tamiratıda masraflı olur
Orası kesin. Dedim ya mecbur kaldım duramazdım dursam kalkamazdık bidaha ama bişey olmadı bereket.

rocky link=topic=62112.msg694026#msg694026 date=1359491441' Alıntı:
Orası kesin. Dedim ya mecbur kaldım duramazdım dursam kalkamazdık bidaha ama bişey olmadı bereket.
orada küçük bi tek fren yapsaydın o tak diye hemen atardı

td 100d link=topic=62112.msg694028#msg694028 date=1359491549' Alıntı:
orada küçük bi tek fren yapsaydın o tak diye hemen atardı
Atmadı diyorum ya sorun orada :) bastım düğmeye 2 saniye sonra frenledim ama çıkması 5-10 saniyeyi bulmuştu neredeyse :) zaten normaldede geç atıyor hep erken basıyorum kullanırsam :)

td 100d link=topic=62112.msg694003#msg694003 date=1359490125' Alıntı:
tdci arkadaşım aynı traktör bendede var 2012 model shuttleli eski kasa ve benimkide 210 saatte senikiyle aynı ama bizimkini karda denedik kaçırıyo ne olursa olsun bazen 4 dü bir çekiyo bazen çapraz bazen hem arka sol hem ön sol hemde diferansiyelden korkma bas ama direksiyonu düz tut ve basarkende ya durdur yada çok yavaş giderken bas bir şey olmaz bizde bastık ayrıca bizde 2 tane traktör daha var biri mf diğeri üniversal mf ninki paslanmıs çalışmıyo istersen üstüne çık zıpla ama ben genellikle üniversalı sürdüğüm için onda çok basıyorum korkma bas ama yukarıdaki dediklerimi dikkate alarak hem seninki daha iyiymiş 4 ü bir asılıyo şansa sana iyisi çıkmış bu arada traktörün hayırlı olsun... saol kardeş seninkide hayırlı olsun allah kaza bela vermesin

rocky link=topic=62112.msg694031#msg694031 date=1359491763' Alıntı:
Atmadı diyorum ya sorun orada :) bastım düğmeye 2 saniye sonra frenledim ama çıkması 5-10 saniyeyi bulmuştu neredeyse :) zaten normaldede geç atıyor hep erken basıyorum kullanırsam :)

4x4 lerde kılıtleme otomatıktır o kendı atar uygun kosulu bulunca ondan cıkarmaya calısmayın frene falanda basmayın o kendı en dogru zamanı buluunca atar vu bu arada donuslere falanda zararı yok kılıtlemeye basmaya korkanlar bosuna korkuyor yenı 4x4 yenı nesıl lerde kılıtleme donuslerdede basılabılır korkulabılcek bişi yok motor tekerlere torku ona gore ayarlıyor yanı bir sıkıntı etmeyın atıyorum virajda 4x4 bı motorda kılıde bastın 4 teker hepsı aynı devırde donmez bırı fazla bırı az boylece bı sorun olması engellenıyor korkulacak birşey yok bosuna sıkıntı yapmayın duze cıkıncada tak atar yalnız elektronık olarak kılıd e gecıs varsa duze cıkınca sızın kapamanız gerekebılır...

aksazli link=topic=62112.msg694000#msg694000 date=1359490015' Alıntı:
olurmu öyle,, adam zararlı olsa koymaz o pedalı.. benim bereket 600 saatte ben devamlı kullanırım. hiç sıkıntı olmadı.. tomruk sürüklerken, patlatma çekerken..

camurda ozellıkle koyulmustur o pedal camurda basılsın dıye basmamanıza anlam veremıyorum basın bir sey olmaz ben hep kullanırım o pedal basmıyacaksan adam oraya nıye pedalı koysun kı Çift surerken bazı noktalarda basarsanız yakıt sarfıyatı oldugunu goruceksınız

Bizde herzaman kullanırız traktör tek bir tekerlekten patinaj yapıyorsa kullanılır bazen beton zeminde hayvan samrası kürerken traktör tutunamaz basarsın götürür..Merak ettiğim dif kilidine basıp, şanzumanını sakatlayan oldumu aramızda yoksa hepsi bir şehir efsanesimi?? Yani ben zannetmiyorum öyle küçük bir dönüşte şanzumanı dağıtsın sonuçta lastikten kaçırır içerden birşey kırana kadar...kilide basıp deli gibi dönmüyoruz tarlada yada 15 20 km hızla gitmiyoruz..

HassaN20 link=topic=62112.msg729564#msg729564 date=1365417701' Alıntı:
Bizde herzaman kullanırız traktör tek bir tekerlekten patinaj yapıyorsa kullanılır bazen beton zeminde hayvan samrası kürerken traktör tutunamaz basarsın götürür..Merak ettiğim dif kilidine basıp, şanzumanını sakatlayan oldumu aramızda yoksa hepsi bir şehir efsanesimi?? Yani ben zannetmiyorum öyle küçük bir dönüşte şanzumanı dağıtsın sonuçta lastikten kaçırır içerden birşey kırana kadar...kilide basıp deli gibi dönmüyoruz tarlada yada 15 20 km hızla gitmiyoruz..
benım bı arkadaşım denemiş difransiyele basma falan diyolarmış ona o da tersine merak edip basmış direksiyonu kırp debriyajı bi kaldırıyo sonra içinde bişeyleri mi ne kırmış

cesur631 link=topic=62112.msg729592#msg729592 date=1365424294' Alıntı:
benım bı arkadaşım denemiş difransiyele basma falan diyolarmış ona o da tersine merak edip basmış direksiyonu kırp debriyajı bi kaldırıyo sonra içinde bişeyleri mi ne kırmış

DEdıgın tek ceker bır traktorde sanırım ?

tumosannn link=topic=62112.msg729553#msg729553 date=1365415515' Alıntı:
4x4 lerde kılıtleme otomatıktır o kendı atar uygun kosulu bulunca ondan cıkarmaya calısmayın frene falanda basmayın o kendı en dogru zamanı buluunca atar vu bu arada donuslere falanda zararı yok kılıtlemeye basmaya korkanlar bosuna korkuyor yenı 4x4 yenı nesıl lerde kılıtleme donuslerdede basılabılır korkulabılcek bişi yok motor tekerlere torku ona gore ayarlıyor yanı bir sıkıntı etmeyın atıyorum virajda 4x4 bı motorda kılıde bastın 4 teker hepsı aynı devırde donmez bırı fazla bırı az boylece bı sorun olması engellenıyor korkulacak birşey yok bosuna sıkıntı yapmayın duze cıkıncada tak atar yalnız elektronık olarak kılıd e gecıs varsa duze cıkınca sızın kapamanız gerekebılır...
Hiç öyle birşey yok güzel kardeşim.Geçen sene ls plus 70 sahibi bir arkadaşım tarlada batmış.4x4 ü çalıştırmış yine çıkamamış.Sonra diferansiyel kilidini açmış.Motorun önü dere olduğu için dönmesi gerekiyor direksiyonu kırınca sağ akis milini iki parça etmiş motor.1200 lira sıkışmış oraya aldılar 1200 ü düzeldi motor. :)